در میان غذاهای ایرانی که سرشار از پروتئین یا مواد مغذی هستند میتوان به آبگوشت، شیر برنج، باقالی پلو با ماهیچه یا گردن، خورش بز قورمه و … اشاره کرد. در طرز تهیه خورش لوبیا چیتی میتوانید به دلخواه از گوشت یا قارچ استفاده کنید. این خورش لذیذ برای روزهای فصل زمستان یک انتخاب بسیار خوب است. طرز تهیه خورش ماست در شهرهای شمالی و همدان هم مشابه است و شکر، خلال یادام و پسته جزو اصلی آن به شمار میروند. اگر فکر میکنید تنوع سفره غذایی شما کم شده است میتوانید به سراغ تهیه حلیم بادمجان به عنوان یکی از غذاهای سنتی ایرانی درجه یک بروید. خورش قیمه یکی از غذاهای سنتی ایرانی از دسته خورش هاست که معمولاً برای نذری دادن نیز بسیار مناسب است.
- بسیاری از افراد این غذا را چیزی مشابه زرشک پلو میدانند، ولی تفاوت آنها بسیار زیاد و مخلفات موجود در قیمه نثار به مراتب بیشتر است.
- نان بلیط یا نان بلوطی، قدیمیترین نان محلی کهگیلویه و بویر احمد است.
- جالب است بدانید که در ایام محرم برای طبخ تهچین گوشت گرمساری، گوسفند را بهصورت درسته در پارچه توری میپیچند و لای برنج در دیگ میگذارند تا مغزپخت شود.
- لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج بسیار متنوع و قابل تغییر است زیرا خاصیت غذای ایرانی این است که دست آشپز در هنگام پخت آن کاملا باز است.
در این بخش خاص، میخواهیم از داستانهای ویژه و جالب درباره غذاهای ایرانی معروف برای شما نقل کنیم. ایران طیف وسیعی از لهجهها، سبک زندگی، سنت و آداب و رسوم منطقهای را در بر میگیرد. در شمال ایران بخاطر بارندگیهای فراوان حاشیه دریای خزر مراتعی سرسبز و تنوع زیادی از میوهها، سبزیجات و گیاهان وجود دارد.
غذاهای محلی قزوین
طرز پخت غذاهای ایرانی سنتی معمولا با مواد در دسترس است. قدیمیها «اشکنه» را به عنوان یک غذای ایرانی نونی خوشمزه میشناسند که آن را به عنوان غذای ساده برای شام یا ناهار هم درست میکنند. برای طرز تهیه اشکنه زمان کمی لازم است و با مواد سادهای هم درست میشود. در فهرست غذاهای ایرانی «آبگوشت بز قورمه» از غذاهای محلی کرمانیهاست. معمولا کرمانیها در طرز تهیه بز قورمه از گوشت بزغاله استفاده میکنند.
۱۸- آبگوشت اراکی به و گردو
با این وجود میتوان تنوع جالب و شگفتانگیزی از غذاها و خوراکهای سنتی و محلی را در برنامهی غذایی خانوادههای این منطقه از ایران مشاهده کرد. غذاهای محلی زنجان بهحدی متنوع و لذیذ هستند که خود یکی از دلایل سفر گردشگران به این منطقه از کشور محسوب میشوند. در ابتدا خرماها را از وسط و بدون متلاشی کردن، برش بزنید و هسته آنها را دربیاورید. سپس کره را در یک تابه متوسط گرم کنید و خرماها را در آن تفت دهید تا پوست آنها براق شود. آب برنج را خالی کنید و برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید. ته قابلمه، نه دیگ سیبزمینی بگذارید و برنج را روی آن بریزید تا روی شعله ملایم گاز با دمکنی، دم بکشد.
امکان ندارد غذاهای محلی و خوشمزه مشهد را تست کنید و تعریف نکنید. در سفر به مشهد علاوه بر زیارت و گشت و گذار در مراکز خرید، میتوانید غذاهای سنتی خوشمزه این شهر را امتحان کنید و از طعم دلچسب این غذاها لذت ببرید. آش ها جزو سالم ترین و مغذی ترین غذاها در لیست غذاهای ایرانی بخصوص در ماه رمضان و مراسم های مذهبی هستند. در صورت تمایل میتوانید لیمو عمانی نیز در خورشت بریزید که برای این منظور باید با چنگال تعدادی سوراخ در آن ایجاد کنید و برای نیم ساعت در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. بهجای لیمو عمانی میتوانید کمی آبلیمو در غذا بریزید.