تهدیگ مورد نظر خود را در قابلمه بچینید و سپس برنج و مواد گوشتی را بهصورت لایه لایه در قابلمه بریزید. در ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا بخار کند؛ سپس حرارت را ملایم کنید و دمکنی بگذارید تا گردو پلو برای نیم ساعت دم بکشد. برای تهیه یک قورمه سبزی جا افتاده میتوانید یک بار سبزی را خوب سرخ کنید و سپس آن را با گوشت تفت دهید. شما میتوانید تمام ترکیب سبزی قورمه را از ابتدا با هم تفت دهید و آن را با گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید. از طعم و مزه فوقالعادهای برخوردار هستند و مردم این استان در مناسبتها و فصول مختلف، غذاهای متنوعی میپزند. ترخینه، یکی از غذاهایی است کهدر فصل زمستان و بهدلیل شیوع سرماخوردگی طبخ و خورده میشود.
این کوفته بهتنهایی هم مزه ناب و بینظیری دارد، اما میتوانید آن را با سبزی و ماست و ترشی را نوشجان کنید و لذت دو چندان ببرید. این بار که به تبریز سفر کردید، گذشته از کباب و تاواکبابی معروف و باکیفیتش، سراغ غذای سنتی را بگیرید. خوشبختانه در تعدادی از بهترین رستورانهای تبریز، غذاهای سنتی این شهر را پیدا میکنید. «علی بابا» این بار میخواهد سری به آشپزخانه تبریزی بزند و با شما از غذاهای سنتی این شهر سخن بگوید. خبیصه نوعی حلوای عربی است که طرز تهیه آن هم بسیار آسان است. در ظرف دیگری آب و شکر را باهم مخلوط میکنند تا قوام بیایید.
- قله ماسوا، یکی از غذاهای محلی ایلام است که با آش ماسوا تفاوت بسیاری دارد.
- آنهایی که آش ترشمزه دوست دارند، عاشق آش میوه میشوند.
- عطر و بوی این غذا به دلیل داشتن آلو مستکننده است و دهان همه را آب میاندازد.
- سبزیها که شامل گشنیز و جعفری است را به پیازداغ اضافه میکنید و کمی تفت دهید تا آب آنها گرفته شود.
- ماده اصلی تهیه این غذا ماهی تازه خلیج فارس است که بهصورت کبابی یا سرخکرده تهیه میشود.
شیرازی ها در غذاهای بسیاری از انار البته در صورت های مختلف استفاده می کنند. برای تهیه این پلوی خوشمزه و ساده شما به برنج ایرانی، رب انار، گردو، کشکش، شکر، پیاز داغ، روغن و نمک و فلفل احتیاج دارید. بعد از نیم پز شدن برنج مخلوط رب انار و شکری را که با کمی آب جوشانده اید به برنج اضافه می کنید. حالا پیاز را خلالی و سرخ کرده کشمش و گردو را نیز کمی با آن تفت دهید. بعد از کشیده شدن آب برنج مخلوط کشمش را در داخل برنج بریزید و منتظر بمانید تا پلو دم بکشد.
طرز تهیه خورش سرگنجشکی جنوبی
از دیگر مواد تشکیلدهنده هزاری میتوان به پیاز، برنج، گرد لیمو و ادویهجات اشاره کرد. رایجترین نوع چکدرمه در گنبدکاووس و شهرهای ترکمن نشین با گوشت گوسفند درست میشود؛ اما چکدرمه دارای انواع دیگری نیز است که میتوانید آنها را در منزل درست کنید. برای مشاهده طرز تهیه چکدرمه به مجموعه مقالههای غذاهای محلی کجارو سر بزنید. برای درست کردن کوفتهها، لپههای از قبل خیس شده را با دو پیمانه آب تازه در قابلمه نیمپز کنید. از مایه کوفته بهاندازه یک هلو بردارید و با دست شکل دهید.
مواد مورد نیاز برای پخت این غذا شامل میگو، برنج، پیاز، سیر، گشنیز، رب گوجه فرنگی، زعفران و… است. باید این را هم بگوییم که در بعضی انواع میگو پلو که کاملاً ایرانی هستند، میتوان سیب زمینی نگینی شده و کشمش هم مشاهده کرد. بسیاری از افراد این غذا را چیزی مشابه زرشک پلو میدانند، ولی تفاوت آنها بسیار زیاد و مخلفات موجود در قیمه نثار به مراتب بیشتر است. قیمه نثار به طور کلی با برنج، گوشت، خلال بادام، پسته و پیاز داغ طبخ میشود.
رستوران سنتی سروستان
برای درست کردن این غذا از گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی استفاده میشود و سپس کوفتههای خوشمزه داخل سس گوجه قرار میگیرند. اگر محدودیت مصرف گوشت قرمز دارید به همین ترتیب کوفته اراکی را با گوشت مرغ، بوقلمون یا به عنوان یک غذا با سویا تهیه کنید. در لیست انواع غذاهای ایرانی، برخی غذاها قدمت طولانی دارند و البته ممکن است به یک شهر یا منطقه خاص کشور باشند.
۳۰- خورش مرغ افشاری
خورش فسنجان و کشک را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج سرو کنید. سیر، بادمجان، گردو، زردچوبه، طعمدهندههای ترشی مانند رب انار، آب انار و نارنج و سبزیهای محلی مثل چوچاق و مجله خبری غذا خالواش از مواد اصلی بسیاری از غذاهای محلی گیلانی هستند. گوشت خورشتی را همراه با کمی دارچین و فلفل و زردچوبه در مقداری روغن سرخ کنید و سپس آب روی آن بریزید تا گوشت بپزد.