در تهیه این نسخه از فسنجان بهجای رب انار از ماست یا کشک استفاده میشود و به همین دلیل، طعم این فسنجان با هر فسنجانی که تاکنون امتحان کردهاید، متفاوت است. هلو کباب یا کوفته مخصوص کرمانشاهی، یکی از قدیمیترین و معروفترین غذاهای بومی استان کرمانشاه است که طرفداران بسیاری در این استان و در سراسر کشور دارد. دلیل نامگذاری این کوفته به نام هلو کباب مشخص نیست؛ اما به نظر میرسد بهدلیل طعم عالی، لطافت و شاید شکل ظاهری، این کوفته به این نام شهرت یافته است. آش پرپوله از غذاهای محلی کردستان محسوب میشود که در فصل سرما و مخصوصا زمان سرماخوردگی پرطرفدار است. در گذشته خمیر این آش را بهصورت دستی درست میکردند؛ اما امروزه رشتههای آماده آشی جایگزین آن شده است.
- این خورش، شباهت بسیاری به انار مسمای گیلانی دارد؛ غذایی که گیلانیها برای رنگارنگ کردن سفره شب یلدای خود از آن استفاده میکنند.
- این کباب، در واقع یک نوع شامی فوقالعاده خوشطعم و خوشخوراک است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد کرد.
- آلو بخارا را به قابلمه اضافه کنید و در حد دو دقیقه تفت دهید تا با دیگر مواد یکدست شود.
- این آش به دلیل ترکیبات استفاده شده در آن یکی از بهترین غذا ها برای خون سازی و پاک کردن کبد است و رنگ رخسار را روشن و گل گون می کند.
- مواد غذایی پرتله از گندم و شیر تشکیل شده و سادگی آن موجب میشود زود آماده شود.
البته کسانی هم هستند که هنوز هم که هنوز است سفره های رنگی خود را با بسیاری از غذاهای محلی و قدیمی مزین می کنند. با ما در این بخش از آشپزخانه نمناک همراه باشید تا با معرفی مجموعه کاملی از غذاهای محلی چهار محال و بختیاری با فرهنگ غذایی اصیل این منطقه آشنا شوید. آبوهوای کوهستانی این استان زمستانهایی سرد و پر برف و تابستانهای خنک و مطبوع را برایش به ارمغان آورده است. همانطور که در نقشه چهارمحال و بختیاری مشاهده می کنید، 10 شهرستان (ازجمله شهرکرد(مرکز استان)، بروجن، کوهرنگ، اردل و لردگان) و 43 شهر را در خود جای داده است.
۲۶. غذاهای محلی استان ایلام
توجه داشته باشید که نعنا نباید زیاد سرخ شود؛ زیرا طعم غذا را تلخ میکند. برخی افراد برای طعمدار کردن شیر پلو از دارچین، هل و گلاب هم استفاده میکنند که کاملا سلیقهای است. سوتی پلو با خورشهایی شیرینی چون خورش هویج یا فسنجان نیز سرو میشود. برخی افراد از مخلوط تره، گشنیز، جعفری و اسفناج نیز در این آش استفاده میکنند. قبضه کردن گوشت در آشپزی به روشی گفته می شود که ابتدا گوشت را به صورت دو ورق باز می کنند ولی تا انتهای گوشت را برش نمی زنند.
برای تهیه این غذا ابتدا مغز گردو ، مغز بادام، پر زرد آلو را از قبل به صورت جدا گانه گذاشته تا خیس بخورد سپس ناردون را شسته و مقداری آب به آن اضافه کرده و به مدت 1 ساعت خیس بخورد. توجه داشته باشید که مقدار آب باید به حدی باشد که وقتی گوشت کاملا پخت، آب برای کته کردن برنج هم باقی مانده باشد. یک عدد پیاز باقیمانده را رنده درشت کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. در ادامه یک قاشق غذاخوری از ترکیب ادویهها را به این مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود.
طرز تهیه سالاد چیکن پاستا خوشمزه و مخصوص ایتالیایی
سپس فلفل و ادویه دلخواه خود را در تابه بریزید و مواد را با هم تفت دهید. حدود دو پیمانه آب جوش در تابه بریزید و درب آن را ببندید تا گوشت، روی حرارت ملایم گاز بپزد. پس از پخت کامل گوشت، نمک و نصف قاشق چایخوری زعفران را در تابه بریزید و اجازه دهید تا آب گوشت، کاملا کشیده شود. تباهگ یکی از لذیذترین و قدیمیترین غذاهای محلی استان سیستان و بلوچستان است که در خارج از این استان و کشورهای همجوار عربی خلیج فارس نیز بهعنوان یک سوغاتی باارزش، شناخته میشود. تباهگ در واقع، یک روش نگهداری از گوشت است که پس از آماده شدن، از آن یک خوراک لذیذ یا پلو بلوچی درست میکنند.
خورشت بامیه یک غذای اصلی است که در کنار چلو یا کته، سبزی خوردن، سالاد و ترشی سرو میشود. این غذای فوقالعاده مغذی برای وعده ناهار و شام در دورهمیهای خانوادگی مناسب است. اگر احساس کردید که آش شما غلظت کافی را دارد، آرد را از طرز تهیه حذف کنید. افزودن یک قلم گوسفند بههمراه گوشت به خروش، طعم بی٬نظیری به غذای شما میدهد. بهتر است خورش قیمه را با گوشت گوسفندی بپزید که بافتی نرم و چرب دارد.
بلغور پلو، یکی از انواع غذاهای ساده و گیاهی ایرانی است که میتوان آن را به سرعت در خانه آماده کرد. این غذا که شباهت بسیاری به استانبولی دارد، با بلغور گندم، پیاز، روغن، آب، زردچوبه، نمک، فلفل و گاهی گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی یا هر دو درست میشود. اصالت این غذای خوشمزه و بسیار مقوی را به استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند نسبت میدهند؛ اما بلغور پلو را در شهرهای دیگر ایران مانند گناباد، طبس، اردبیل و همچنین کشور ترکیه نیز با مواد اولیه مختلفی طبخ میکنند. کباب بختیاری، یکی از کبابهای لذیذ و مشهور ایرانی است که خاستگاه آن به استان چهارمحال و بختیاری و لرستان برمیشود؛ البته این نوع کباب امروزه در سراسر ایران و جهان طبخ میشود و از طرفداران بسیاری برخوردار است. برای تهیه کباب بختیاری به راسته گوسفندی و سینه مرغ یا فیله ماهی نیاز دارید. البته کباب بختیاری اصیل با گوشت بره و دنبه بره بهصورت یکی در میان در سیخ درست میشود و طعمی منحصربهفرد دارد.
سپس آن را ورز میدهند و با ابزاری به نام «حسوم»، آن را روی ساج پهن میکنند. نان بلوط روی آتش درست میشود و برای برگرداندن آن نیز از حسوم استفاده میشود. نان بلوط، قهوهای رنگ است و مصرف آن، فواید بسیاری برای سلامت دارد.
آنها گوشت را بهاندازههای کوچک خرد میکردند و سپس آن را میپختند. آنها یک کیسه با استفاده از شکم گوسفند که دارای چربی فراوان است تهیه میکردند تا گوشت پختهشده را در درون آن بریزند. زمانی که گوشت خشک میشد، روی آن، یک لایه چربی میبست و مانند کنسرو از ورود میکروب و انواع باکتریها به درون گوشت جلوگیری میکرد. با این روش، گوشتهای قورمه چند ماه در داخل مشک یا کوزه باقی میماندند و طراوت و تازگی خود را از دست میدادند؛ به همین دلیل، سبزیهای متنوع و خوشبو به گوشتهای قورمه اضافه میشد تا غذایی لذیذ و دلچسب به دست آید.