دیبیجا را با برنج کته و آب نارنج یا در کنار چلو کباب، گردو، باقالی و زیتون پرورده سرو کنید. رب انار، نمک و فلفل و سبزیجات معطر را در غذاساز بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. اگر احساس کردید که سس خیلی غلیظ و ترش است، کمی آب سرد یا آب انار به آن اضافه کنید. ماهی را از فر دربیاورید و سس تهیه شده را روی آن بریزید. برای درست کردن سس شامی، گوجههای رنده شده را در روغن تفت دهید.
- برای درست کردن مرغ ترش، ابتدا مرغ را با ادویهجات طعمدار کرده و سرخ میکنند.
- شعله را روی حرارت کم بگذارید و در قابلمه را بگذارید و به مدت 40 دقیقه صبر کنید تا پلاسرتره شما بپزد.
- پیازهای نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا کمی آب بیندازند و نرم شوند.
- آویشو برای هر نوع سلیقهای یک غذای خوشمزه گیلانی دارد.
- پس از گذشت یک ساعت از پخت مرغابی در قابلمه، رب انار را با کمی نمک و فلفل به غذا اضافه کنید و هم بزنید.
- خورش موتن جن را با خلال بادام و انار تزیین کرده و با برنج سرو کنید.
اگر زیتون شما، شور یا ترش بود، آن را بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در آب خیس کنید. سپس زیتونها را در آبکش بریزید تا آب اضافه آنها خارج شود. در ادامه رب انار، آب لیمو و زیتونها را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه و مخصوص رستوران های گیلان
تنوع بسیار بالای غذاهای شمالی سبب شده تا کمتر از آشهای خوشمزه شمالی صحبت شود. هرچند که مردم شمال در وعدههای غذایی خود کمتر به سراغ آش میروند اما آشهای خوشمزهای همچون ترشه آش یا همان تورش آش را در لیست غذاهای خود دارند. آلو مسما گیلانی با گوشت مرغ طبخ میشود و ازاینجهت میتوان آن را یکی از غذاهای شمالی با مرغ دانست. آلو، قیسی، پیاز و مرغ مواد اصلی تشکیلدهنده آلو مسما را تشکیل میدهند. پاچ باقلا، شوید، تخممرغ، سیر و زردچوبه مواد اصلی این خورشت اصیل گیلانی را تشکیل میدهند.
طرز تهیه گمج کباب رشتی خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی
طرز تهیه خورش اناربیج یا انار آویج گیلانی با مرغ یا گوشت یکی از ۵ غذای ثبت شده جهانی آشپزی استان گیلان است. این غذا که از گوشت اردک، پیاز سرخ شده، آب، شکر، رب انار، گردو و انار پخته میشود بسیار لذیذ است. خورشت جا افتاده و خوشمزه آغوز مسما را در کنار برنج میل میکنند. این سس شامل موادی نظیر گردوی خرد شده، پیاز، سیر، رب انار و آب انار است. در ادامه زمانی که گوشت ها مزه دار شدند، آنها را به سیخ کشیده و کباب می کنند. همچنین کباب ترش و جوجه ترش را به همراه برنج کته سرو می کنند.
۱۱- آش ترش یا ترشه آش سنتی و محلی گیلانی
گردو را آسیاب کنید را به همراه سبزی سرخشده به پیازها اضافه کنید. برای تهیه ی اسفناج مرجی از اسفناج پخته، عدسی، سیر و انار ترش استفاده می شود. وجود اسفناج و عدس این غذا را به غذای مناسبی برای کسانی که کمبود آهن دارند تبدیل کرده است. غذایی بسیار مقوی و متفاوت که حیف است به خطه شمال سفر کنید و طعم آن را نچشید. مواد تشکیل دهنده این غذا کدوی سبز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ و سیر است. جالبترین قسمت پختن مرغ ترش، اضافه کردن دو عدد تخم مرغ زده شده به آن و هم زدن آن در خورش است.