در طرز تهیه خورش شوید مسماباید دقیقه مانند غوره مسما عمل کنید؛ فقط بهجای پیاز از شوید و بهجای غوره از آلوچه استفاده کنید. در زمان جا افتادن خورش، بادمجانها را بهصورت ورقهای و گوجهفرنگیها را بهصورت حلقهای برش بزنید و در روغن بهصورت جداگانه سرخ کنید. پس از پخت گوشت و جا افتادن خورش، آن را در ظرف سرو بکشید و بادمجان و گوجه را روی قورمه بچینید.
- در اواسط پخت، مرغ خرد شده را به خورش اضافه کنید و آنها را روی حرارت ملایم گاز و با درب بسته بپزید.پوست بادمجانها را بگیریذ و به آنها نمک بزنید.
- سیر رنده شده و مرغ و زردچوبه و فلفل رب انار و سبزیجات را اضافه کنید و تفت دهید، آب داغ و نمک را اضافه کنید و صبر کنید تا یک ساعت خورشت جا بیافتد.
- درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا کوکو گردو مغزپخت شود.
- سبزی معطر در انواع غذاهای شمالی نباید زیاد سرخ شود زیرا باعث تلخ شدن آن میگردد.
البته محبوبیت این غذا بهقدری بالاست که در تمام طول سال سرو میشود. این غذا انتخابی سالم برای همه است به خصوص زمانی که حوصله آشپزی ندارید شما را نجات می دهد. اگر بوی مرغ و مزه ی آن را دوست ندارید باید مرغ ناردونی را امتحان کنید تا حتما نظرتان راجع به گوشت مرغ عوض شود.
۶. قورمه سبزی گیلانی و طرز تهیه آن
زردچوبه، پیاز، سیر و ادویههای مخصوص جنوبی هم رمزوراز طعم خاص و خوشایند آن هستند. این غذا را در رستورانهای شهرهای مختلف میتوانید امتحان کنید. همانطور که گفته شد، شهرت و محبوبیت آن در همهجای کشور زیاد است.
رزرو ویلا شمال
«کویی تره» یکی از غذاهای محلی و سنتی استان گیلان و شهرستان رشت است که شباهت هایی به میرزا قاسمی یا حتی فسنجان دارد ولی در اصل با آن ها تفاوت های کلی هم دارد. این غذا بیشتر مناسب فصل پاییز و زمستان است که کدو حلوایی در بازار به وفور یافت می شود. مطنجن، متنجن یا متنجان ازخورش های محلی گیلانیو متعلق به شمال کشور است که با گوشت، روغن، آلو، قیسی و … تهیه می شود. این غذا به خاطر محبوبیت بالایی که دارد و به خاطر این که سلیقه افراد بیشتری را پوشش دهد، با مواد متنوعی درست می شود. خورش عدس یا «مرجو خورش»، غذای اصیل شهرستان طالقان و گیلان به شمار می رود و می توانید آن را در کنار خوراک عدسی در برنامه غذایی خود قرار دهید.
اگر بخواهیم ساده تر بگوییم، تقریبا همان ماهی شکم پر است با این تفاوت که سبزیجاتی که در آن استفاده می شود مخصوص شمال ایران هستند. واویشکا دل و جگر از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی استان گیلان است که با ترکیبات و طعم های متنوعی درست می شود. مرغ لونگی از غذاهای بی نظیر شمالی است که ظاهر آن شبیه مرغ شکم پر یا بریان است، اما طعم آن به دلیل استفاده از مواد طعم دهنده متفاوت، بسیار خاص است.