معرفی بهترین غذاهای محلی چالوس-احمد فود

کئی پلا یا همان کدو پلو یکی دیگر از غذاهای شمالی است که خاستگاه آن را در مازندران باید پیدا کرد. مرغ ناردونی را می‌توان با تکه‌های فیله مرغ نیز تهیه کرد که زمان پخت آن کمتر می‌شود. این خورش خوشمزه را می‌توان در مهمانی‌های خاص سرو نمود و از طعم آن لذت برد. برای لذت بردن بیشتر از این غذای خوشمزه پیشنهاد می‌کنیم یک گوجه‌فرنگی خام را روی برنج خود خرد کنید و از ترکیب آن با باقلا وابیج لذت ببرید. ذائقه غذایی مردمان شمال کشور به گونه‌ای است که سراسر رژیم غذایی آن‌ها از خوشمزه‌ترین غذاها تشکیل شده است.

  • بد نیست بدانید که گوشت اردک در غذاهای گیلانی در گذشته بسیار رایج تر بوده است.
  • خانم های خانه دار تبحر خاصی در تهیه مربا دارند و به همین دلیل می‌توان در خانه‌ها و مغازه‌ها انواع مرباها شامل به، آلبالو، سیب، پرتقال، انجیر، شقاقل، بهارنارنج و بالنگ را یافت.
  • انار بیج شبیه فسنجان است اما در آن آب انار و سبزی هم استفاده می شود.
  • لیست غذاهای شمالی بدون آش های خوشمزه کامل نمی شود، آش های مقویی و خوش عطر و طعم که مخصوصا خوردن آن ها در ماه های سرد زمستان خیلی می چسبد.

وقتی صحبت از غذاهای شمالی می‌شود قبل از هر چیزی کباب های شمالی قند را در دل آب می‌کنند. تنوع کباب‌های مخصوص شمالی به‌قدری بالا است که شگفت‌زده خواهید شد. مرغ لونگی از غذاهای بی نظیر شمالی است که ظاهر آن شبیه مرغ شکم پر یا بریان است، اما طعم آن به دلیل استفاده از مواد طعم دهنده متفاوت، بسیار خاص است. فضای داخلی این رستوران را به رنگ قرمز و نقره‌ای طراحی کرده‌اند. در این فست‌فود می‌توانید انواع برگر، سوسیس، کالباس، پیتزا و ساندویچ‌های متنوع دیگر را سفارش دهید. در روزهای پایانی هفته و ایام تعطیلات، مردم محلی چالوس نیز این فست‌فود را انتخاب می‌کنند.

همچنین شمات می‌توانید بعد از آماده کردن وسایل سفر خود به شمال کشور سفر کنید تا بهترین غذاهای شمالی را در رستوران‌ها شمالی بخورید. البته فراموش نکنید که اماکن دیدنی شهرهایی مانند سرخرود را مشاهده کنید. نام این غذا کمی عجیب به نظر می رسد؛ اما با چشیدن طعمش قطعا آن را در فهرست غذاهای خوشمزه‌ای که تا به حال خورده اید قرار می‌دهید. برای تهیه این غذا از مرغ، سیر، سبزی اوجی، سبزی شامل تره و جعفری یا شنبلیله، آلو، رب انار، شکر، پیاز، روغن و نمک و فلفل و ادویه استفاده می‌شود. اکبر جوجه غذایی بسیار نام آشنا در شمال کشور و استان مازنداران است و رستوران‌های بسیاری آن را عرضه می‌کنند.

مرغ شکم پر

شاید اسم این غذای محلی کمی عجیب به نظر برسد، اما اسپناساک در حقیقت همان خورشت اسفناج بوده که ممکن است بارها آن را میل کرده باشید. اسپناساک نام محلی خورشت اسفناج در مازندران است، اما طعم آن با تمام خورشت‌های اسفناجی که تابه‌حال میل کرده‌اید، کاملا متفاوت است. برای خواندن مراحلطرز تهیه خورش انار مسما گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. امکان ندارد سری به بازارهای محلی گیلان زده باشید و ماهی‌ دودی‌ های به نخ کشیده و آویزان به چشمتان نخورده باشد. این ماهی را معمولا به عنوان چاشنی در کنار غذاهایی همچون باقلا قاتق، ترش تره و ترش واش سرو می‌ کنند.

در برخی موارد نیز سیب‌زمینی سرخ شده در کنار این خورشت قرار می‌گیرد. خانم‌های شمالی زمانی که وقت زیادی برای تهیه غذا ندارد، خورشت بیج بیج را آماده کرده و به همراه برنج یا نان سرو می‌کنند. اگر مشتاق خوردن غذاهای محلی گیلانی هستید ، بهتر است این نوع غذاها را در خانه بپزید و از طعم های بی نظیر آنها لذت ببرید. گاهی در سفر فقط نباید به‌دنبال رستوران‌های لوکس و پرزرق‌وبرق گشت. حتی یک رستوران کوچک محلی می‌تواند غذایی به شما بدهد که در تمام عمر خود نمی‌توانید مشابه آن را تجربه کنید. این رستوران غذاهای سنتی و محلی شمالی را به بهترین شکل ممکن آماده می‌کند.

مزه گردی

ضمن اینکه سس این کوکوی خوشمزه با ترکیبی شامل آرد، رب گوجه فرنگی، سس تند، کره، جعفری خورد شده، آب مرغ، زعفران و ادویه جات درست می‌شود. از غذاهای به شدت ترشی که ریشه آن به استان گیلان باز می‌گردد. این غذا با ترکیب خالواش، اسفناج و سبزیجات معطری همچون گشنیز، جعفری، شوید و نعنای خرد شده، آب نارنج، تخم مرغ، سیر، نمک، زردچوبه تهیه می‌شود. اگر به غذای های ترش علاقه دارید و به شمال کشور سفر کردید، حتماً خوردن‌ترشی تره را در برنامه‌تان جا دهید.

طرز تهیه ترش تره خوشمزه و مجلسی به روش اصیل شمالی

شاید بد نباشد بدانید که در زمان‌ های قدیم این غذا را با جوجه خروس درست می‌ کردند. جوجه خروس را به گیلکی «طلا کوله» می‌ نامیدند و اسم این خورشت هم«طلا کوله غورابه» بود. شاید در اسامی بسیاری از غذاهای گیلانی کلمه «بیج» را شنیده باشید. «بیج» از مصدر «بیجیدن» در گویش گیلکی گرفته شده و به معنی «سرخ کردن» است.

البته این مطلب تنها بخش کوچکی از دانستنی‌هایی‌ست که می‌توانید در مورد سفر به شمال در کارناوال بیابید. کال کباب در واقع یک پیش غذای لذیذ گیلانی است که انار، گردو، سبزی های معطر (چوچاق، مجله خبری غذا نعناع، خالواش)، سیرف بادمجان کبابی، آب انار، نمک و گلپر مواد تشکیل دهنده آن هستند. این غذا را پس از آماده شدن چند ساعت در یخچال می گذارند تا مواد آن به خوبی به خورد یکدیگر بروند.

ناردون به معنای دانه انار بوده و این غذا به نام‌های دیگری همانند خورشت سیر انار و خورشت پیاز انار هم شناخته می‌شود. اگر مقصد سفرتان، شمال کشور باشد، قطعاً سری به رودبار خواهید زد و در آنجا یکی از بهترین رستوران‌های گیلکی واقع شده که نام آن سرچشمه رودبار است. ظاهر ساده و تمیزی دارد و کیفیت غذای خود را در طول چندین سالی که فعالیت کرده، به خوبی حفظ کرده است. در این رستوران می‌توانید انواع غذاهای محلی گیلانی، کباب، ماهی، خورش محلی و … کئی پلو از جمله غذاهای محبوب و محلی چالوس به حساب می‌آید؛ به طوری که می‌توان با کمترین هزینه این غذای خوشمزه را تهیه کرد.

حبوبات و سبزیجات خواص بسیاری را برای این آش به ارمغان می‌آورند. دستور آشپزی مشابهی با بنه بزه آش نیز وجود دارد که به آن دو آش یا همان آش دوغ می گویند. برای تهیه این آش از برنج و سبزی شامل ساقه و برگ سبز سیر و اسفناج خرد شده، استفاده می کنند. سپس سیر خام ساییده‌شده، نعناع خشک و دوغ را هم می‌زنند و به آن اضافه می‌کند.