برای برجسته کردن مهارت و تخیل آشپزی ایرانی، به این فکر کنید که با همین مواد اولیه، از اردک، انار، سبزیجات معطر و گردو غذایی خلق کردهاند که مشابه طعم آن در جهان وجود ندارد. خورش ماست از غذاهای اصفهانی محسوب میشود که با آب گوشت، گردن بره، ماست و شکر درست میشود و زعفران دم کرده و گلاب نیز به آن اضافه میشود تا رنگ و عطر عجیب و خوبی به آن بدهد. این غذای سنتی ایرانی بسیار پرطرفدار است و اغلب در تابستان برای رفع عطش استفاده میشود. اما گردشگران میگویند آب دوغ خیار غیر معمولترین ترکیب را برای یک سوپ دارد و از آن خوششان نمیآید. اما اکثر گردشگران خوردن این کباب را چندش آور میدانند! از نظر ما اضافه کردن کمی لیمو ترش، نمک و ریحان تازه به لقمه دل و قلوه، با حضور همیشگی دوغ و نان گرم ترکیب بینظیری میسازد.
- زیره، یکی از مشهورترین ادویههای استان کرمان است که در طبخ بسیاری از غذاهای محلی کرمان به کار میرود.
- دوپیازه یا دو پیازه آلو یکی دیگر از غذاهای سنتی شیرازی است که خیلی هم راحت پخته میشود.
- فینگرفودهای سرد و گرم در منوی غذای سنتی مونا در تورنتو گزینه خوبی برای مهمانیهای شما است.
- می توان این خورشت را به همراه سیب زمینی یا بادمجان سرخ شده، در کنار برنج ایرانی خوشمزه برای یک مهمانی ساده سرو کرد.
- سیب زمینی، پیاز، روغن، گوشت چرخ کرده، رب گوجه فرنگی و دارچین برای پختن تاس کباب یزدی مورد استفاده قرار میگیرد.
- مواد اصلی غذاهای شکمپر مشخص است؛ اما برای تعیین اندازه آنها این آشپز مازندرانی است که مانند دیگر آشپزها بر طبق تجربیات خود تصمیم میگیرد.
در ادامه پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بدون برنج را به شما معرفی میکنیم و شما میتوانید از این لیست به عنوان ایده برای پخت غذای ایرانی نونی استفاده کنید. باقالی پلو با ماهیچه که جز بهترین غذاهای ایرانی محسوب میشود و طرفداران زیادی دارد. به طور کلی لیست غذاهای ایرانی با برنج را میتوان در لیست زیر خلاصه کرد. البته تعداد انواع غذاهای ایرانی که برنج مصرف میشوند زیاد میباشد و ما تعداد محدودی از آن ها را در لیست زیر قرار داده ایم. در ادامه، لیست غذاهای پر طرفدار ایرانی به تفکیک شهر و استان برای شما قرار داده می شود.
از انواع غذاها ایرانی محلی میتوان به «آبگوشت به و بادمجان» اشاره کرد. در طرز تهیه آبگوشت قمی به و بادمجان از نخود یا عدس هم استفاده میشود. کاشانیها در منوی غذای ایرانی سنتی خودشان، یک خورش اصیل به نام «گوشت و لوبیا» دارند که معمولا به عنوان غذای نذری به کار میرود. همان طور که از اسم این غذای ایرانی پیداست، گوشت و لوبیا مواد اصلی طرز تهیه خورش گوشت و لوبیا است. به طور مثال یکی از غذاهای سنتی ایرانی که بسیار محبوب و مشهور است کوفته تبریزی است که در همه جای ایران تهیه میشود که ریشه آن از شهر تبریز است. قیمه نثار جزوه غذاهایی است که به صورت سنتی در قزوین پخته میشود و به آنجا تعلق دارد.
انواع دلمه اصیل ایرانی
در برخی طرز تهیهها بهجای پیاز از سیر استفاده میشود. برای تهیه ماهی دودی، آن را در زمان دم کشیدن، روی برنج قرار دهید تا برنج شما عطر دودی نیز به خود بگیرد. شما میتوانید همراه با رب، چند عدد گوجهفرنگی را نیز سرخ کنید و در خورش بریزید. برای سرخ کردن بادمجانها حتما آنها را برای نیم ساعت در آب و نمک خیس کنید تا سیاهی و تلخی آنها گرفته شود. مجله کوروش محتواهای جامع و به روزی از آموزش های آشپزی، سبک زندگی، سلامت، فیلم و سریال و علم و تکنولوژی به شما ارائه می دهد.
نام دیگر مرصع پلو، پلو نگین کار است که یک غذای شیک و مجلسی است که در بیشتر مهمانیها درست میشود. مرصع در زبان عربی به معنای جواهر نشان است و برای این منظور نامگذاری شده است که در تهیه مرصع پلو از مواد رنگارنگ استفاده میشود. مرصع پلو غذایی است که تهیه آن نیاز به زمان و صبر زیادی دارد ولی نتیجه آن قطعا ارزش این زمان را دارد. بیشتر غذاهای سنتی و معروف ایرانی در تمام نقاط کشور طبخ میشوند و علاوه بر آن اکثر شهرها و روستاها غذاهای محلی هم دارند. به کوشش تیم تحریریه آرسس شف، لیست دسته بندی شده 222 غذای ایرانی جمع آوری شده است و در ادامه برای استفاده شما قرار گرفته است.
کافه گالری نیلوفر آبی
همان طور که در چند خط بالا نوشتم، گوشت، از ترکیبات اصلی زرشک پلو است. در گذشته، به سبب تنوع در استفاده گوشت، مردم افزون بر مرغ، زرشک پلو را با گوشت بره، شیشک و البته گاهی هم بدون گوشت میل میکردند. امروزه زرشک پلو با مرغ آمیخته شده و کمتر دیده میشود کسی آن را با گوشت بره یا سردست و قلوهگاه گوسفند بپزد.
خورش ماست از آن امضاهای اصیل اصفهانی است که خود بهتنهایی دلیل خوبی برای سفر به خطه از کشورمان محسوب میشود. برای آشنایی با طرز تهیه این پیشغذا یا دسر لذیذ با ما همراه شوید. بریان یا بریون که اغلب با نام بریانی در ایران شناخته میشود، یکی از مشهورترین غذاهای سنتی اصفهان به شمار میآید.
اگرچه استان قزوین، استان بزرگی نیست اما غذاهای سنتی فراوان و خوشطعمی دارد. اگر به قزوین سفر میکنید یا در مسیر سفر به شهرهای دیگر از قزوین عبور میکنید، غذاهای خوشمزه این شهر را امتحان کنید. کدوی سبز و سیبزمینی از اصلیترین موادی هستند که در تهیه کدوبره استفاده میشوند. گوجهفرنگی، تخممرغ، سیر و پیاز هم در کدوبره میریزند. در خیلی از شهرهای ایران، خورشت آلو مسما را درست میکنند، البته در هر شهر به سبک خود.