
بروزرسانی: 31 خرداد 1404
معرفی بهترین غذاهای ایرانی 40 غذای سنتی ایرانی سیری در ایران
آش شولی یزدآش ها در غذاهای محلی یزد جایگاه ویژه ای دارند و یکی از معروف ترین آنها آش شولی است. اصفهان یک شهر تاریخی و اصیل ایران است که علاوه بر جاذبه های دیدنی و معماری حیرت انگیزش، تنوع غذایی بی نظیری دارد که میتواند شما را به سیر و سیاحت در آن جذب کند. بز قرمه کرمانیکی از معروف ترین غذاهای کرمان بزقرمه است و چون در مواد اولیه این غذا از گوشت بزغاله استفاده می شود به این اسم عجیب و غریب نامگذاری شده. این غذا از برنج، لپه، پیاز سرخ کرده، بلغور و برگ مو و سبزی تازه و خوش بو تهیه می شود. مرغ ترش گیلاناین غذای خوشمزه و اصیل گیلانی را اگر حتی یک بار هم تست کرده باشید، هیچ وقت طعم اش از یادتان نمی رود. در این مطلب، سری به غذاهای سنتی و محلی معروف ایران می زنیم.
- آن ها یک کیسه با استفاده از شکم گوسفند که دارای چربی فراوان است تهیه می کردند تا گوشت پخته شده را در درون آن بریزند.
- آش برنج، به سادگی در بدن هضم می شود و به همین دلیل، این آش، یک وعده غذایی مناسب برای کودکان به شمار می آید.
- دلمه برگ مو که جز پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بدون برنج به شمار میروند و در شهر های مختلف ایران از این غذای محبوب استفاده میشود.
- علت پیشی گرفتن کباب کوبیده از سایر کباب ها در محبوبیت میان ایرانی ها چرب و نرم بودن آن است.
برای خوردن قوروت بادمجان، مقداری نان خشک را در ظرف تیلیت می کنند و آن را به همراه بادمجان سرخ شده میل می کنند. این غذا طعمی بی٬نظیر دارد و با وجود کلسیم، آهن و فسفر فراوان، برای استحکام و رشد استخوان و همچنین پیشگیری از کم خونی بسیار مفید است. گردو، کشک بیرجندی، پیاز و روغن حیوانی از مواد اصلی تشکیل دهنده قوروت هستند که در نهایت با دارچین و نعنا داغ تزئین می شود. خوراک لوبیا پیله، یکی از غذاهای محلی و فصلی استان البرز است که در تابستان طبخ می شود. این غذا در گذشته در ظرفی تیره به نام ریخته می شد و پس از پخت نان در تنور قرار می گرفت.
درجه سختی طبخ این آش، متوسط است و شما می توانید در زمانی حدود سه ساعت آن را در خانه درست کنید. در همین حین، سیب های خلالی خرد شده را در بقیه روغن در یک تابه تفت دهید و آن را پس از پخت گوشت، به همراه نمک به خورش بیفزایید. سرکه را با شیره انگور یا خرما مخلوط کنید و آن را به همراه زعفران در قابلمه بریزید. در دقایق پایانی پخت خورش، نشاسته ذرت را در آب سرد حل کنید و در قابلمه بریزید تا به خورش شما لعاب دهد. پیازهای خلالی خرد شده را در مقداری روغن محلی یا کره تفت دهید. عدس، پیاز داغ و مرزه که کمی با هم جوش خوردند، رشته آشی را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش با حرارت ملایم جا بیفتد.
دمپختك یكی از غذاهای محلی استان تهران است.یكی دیگر از غذاهای ساده و خوشمزه و اصیل ایرانی ست . در لیست غذاهای ایرانی کوفته ها توپک های خوشمزه ای هستند که درست کردنشان کمی تبحر لازم دارد، اما نگران نباشید با تمرین می توانید تجربه کافی در تهیه آنها کسب کنید. غذاهای سنتی و محلی ایران از ساده ترین آنها گرفته تا پرکارترین شان، جزو لذیذترین و خوش طعم ترین غذاهای جهان محسوب می شوند و سرشار از انوع ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند. لیست غذاها را دسته بندی کرده ایم تا غذای مورد علاقه خود را راحت تر انتخاب کرده و دغدغه چی بپزم نداشته باشید. مرصع پلو یا پلو نگین کار، پلوی مخلوطی است که به خاطر مخلفات درخشانی که روی آن ریخته می شود، این نام را گرفته است.
ته چین غذای سنتی لاکچری تور
پیازهای خرد شده را در یک تابه با روغن حیوانی سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. سپس محلول قوروت را به همراه نمک و فلفل به پیاز داغ بیفزایید و غذا را برای چند دقیقه روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا گرم شود؛ اما به جوش نیفتد. روی قوورت بادمجان را با بادمجان سرخ شده، نعنا داغ و دارچین تزئین کنید. سپس سیب زمینی های نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آن ها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند.
این غذا را در دو مرحله می خورند، ابتدا آب آن را همرا با تکه های نان (تیلیت) میل کرده و سپس بقیه ی مواد را با گوشت کوب کاملاً له کرده و با نان و پیاز و ترشی و سبزی خوردن نوش جان می کنند. در صورتی که آبگوشت در ظروف سنگی پخته شود، آن را دیزی سنگی می نامند. مرغ را با پیاز رنده شده، سیر له شده، زردچوبه و فلفل در مقداری روغن در یک قابلمه تفت دهید تا آب پیاز تبخیر شود و رنگ تکه های مرغ عوض شود. سپس مغز گردوی پودر شده را در قابلمه بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید.
استفاده از مواد اولیه تازه و طبیعی نظیر دانه های انار جنگلی در رب انار، گردو، شیر، کره، ماست، دوغ و روغن حیوانی باعث شده اند که غذاهای سنتی این منطقه، ارگانیک و سالم باشند. مصرف کم نمک، شکر و روغن و استفاده زیاد از سیر و پیاز نیز از جمله ویژگی های این غذاها هستند. شما می توانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان مازندران و طرز تهیه آن ها آشنا شوید. مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده، پنج غذای محلی استان گیلان هستند که نحوه طبخ سنتی آن ها به ثبت ملی رسیده است. جالب است بدانید که سن امید به زندگی در گیلان، چند سال بیشتر از میانگین کشوری است و گفته می شود که یکی از دلایل این مسئله، مصرف زیاد ماهی در این منطقه است.
در این مطلب سعی می کنیم لیستی کامل از غذاهای ایرانی را برای شما عزیزان جمع آوری کنیم. برای مشاهده آموزش هر دستور غذا، کافیست روی عکس آن کلیک کنید. قنبر پلو شیرازی یک غذای خوشمزه مخصوص شهر شیراز بوده که در شهر های دیگر هم بسیار طرفدار دارد. این غذا با گوشت چرخ کرده قلقلی، کشمش و پیازداغ تهیه می شود.
طرز تهیه کوفته تبریزی
خورش ماست اصفهانخورش ماست یکی دیگر از غداهای سنتی اصفهان است که اکثرا به عنوان دسر یا غذایی تشریفاتی کنار غذاهای دیگر سرو می شود. در این مطلب با چند تا از معروف ترین غذاهای لذیذ مازندران آشنا می شویم. شیشلیک شاندیز با شش تکه دنده گوسفندی تهیه می شود و برای طعم دار کردن گوشت هم از مواد مختلفی مثل ماست، زعفران، لیمو، روغن و...استفاده می شود.
سپس تمام گوشت را ریش ریش کرده و مجدداً درون قابلمه ای که هنوز مقداری آب گوشت دارد قرار می دهیم. در مدتی که گوشت در حال پخته شدن است باید بادمجان ها را پوست بکنیم، از وسط نصف کنیم و در یک تابه سرخ نماییم. برای پخت این خورش خوشمزه باید مغز گردو ها را خوب آسیاب کنید و یک نوع گوشت دلخواه را نیز برای پخت آن انتخاب نمایید. بعد از اینکه رنگ گوشت ها کمی تغییر کرد لوبیاهای خیس شده یا نیم پز شده را به ترکیب تان اضافه کنید. کمی مواد را در کنار یک دیگر تفت دهید و سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید. ابتدا حبوبات را همراه گوشت و چربی پخته و پیاز را به آن اضافه می کنیم و در انتها گوجه ها را اضافه می کنند.