برای درست کردن این خورشت گردوی آسیاب شده را به همراه رب انار می جوشانند و سپس مرغ یا مرغابی را به آن اضافه می کنند تا بپزد و خورش خوب جا بیفتد. برای جا افتادن این خورش آن قدر به آن زمان می دهند تا گردو روغن بیندازد و گاهی برای این کار از تکه ای یخ یا کمی کدو حلوایی هم استفاده می کنند. یکی دیگر از آشهای خوشمزه و پرطرفدار استان مازندران که بسیار مقوی است را میتوان بشته واش دانست. طبخ بشته واش به حدود ۲ ساعت زمان نیاز دارد و معمولا با آب نارنج و زیره صرف میشود. کدو سبز، سیبزمینی، پیاز، گوجهفرنگی، سیر، تخم مرغ و ادویه مواد به کار رفته در این غذای مازندرانی هستند.
- اگر هم برای اولین بار است که میخواهید به طرف گیلان سفر کنید حتماً باید غذا خوردن را در رستوران گیلکی گیلان تجربه کنید.
- محصولات برنج در مناطق شیب دار رشته کوه البرز که بخشی از آن در استان مازندران است ، کاشته می شود.
- در گیلان آنرا با نام واویشکا، در مشهد شیش انداز و در مازندران بیج بیج میشناسند.
- اگر بار اولتان باشد این شیرینی را امتحان میکنید، احتمالا تبدیل به یکی از طرفداران پر و پاقرص آن شوید.
- علاوه بر این ، رشت با تأکید بر روشهای پایدار تولید و مصرف غذای سالم ، طیف گسترده ای از کارگاهها و آموزشهای حرفه ای را در زمینه های غذا و غذای کشاورزی ارائه می دهد.
در تهیه این غذا از گوشت و انواع ادویهجات، پنیر پاستا و حتی نعنا برای طعمدار کردن غذا استفاده میشود. اگر شما فردی کبابخور هستید و میخواهید در کشور قبرس شمالی خوردن کباب بسیار خاص و خوشمزه را تجربه کنید، به شما سوولاکی را پیشنهاد میدهیم. یک وعده غذایی بسیار خوشمزه که اصالتاً یونانی بوده و از تکههای کوچک گوشت تهیه میشود. مجله خبری غذا این غذا به دلیل اینکه سنگین است، به عنوان یک وعده غذایی سنگین و اصلی سرو میشود. در صورتی که تمایل داشته باشید، سرآشپز برای شما سبزیجات و سیب زمینی سرخ کرده را نیز در کنار سوولاکی قرار خواهد داد. کشورهای مختلف جهان به دلیل شرایط آب و هوایی، نوع گیاهان مورد کشت و همچنین ذائقه غذایی مردم خود، منوی غذای مختص خود را دارند.
این شیرینی بیشتر در شهر رشت و از خمیر رشته، مغز گردو، هل وسایر ادویه جات و خاک قند درست میشود. اغلب رشته خوشکار را در ماه رمضان و سر سفره افطار میل میکنند. غذایی بسیار مقوی و متفاوت که حیف است به خطه شمال سفر کنید و طعم آن را نچشید. برای درست کردن کال کباب بادمجان کباب شده در گمج (ظرف سنتی سفالی) با گوشت کوب کوبیده میشود.
۲ طرز تهیه شیرینی ساق عروس بازاری بدون فر و در فر
یکی دیگر از غذاهای چالوس و مازندران که به دست زنان کدبانوی این مناطق درست میشود، آش کدو است. این غذای لذیذ با استفاده از ادویههای مختلف، پیاز، شکر و لیموترش مزه دار میشود. در رستوران های محلی چالوس و مازندران میتوانید این آش بی نظیر را سفارش داده و یک سفر دلچسب را تجربه کنید. گیلانه در بین رستورانهای شمالی در تهران جای خود را به خوبی باز کرده و پذیرای مهمانهای خارجی زیادی هم هست. اول به این دلیل که فضای لوکس و میزهای بزرگی مناسب برگزاری مهمانی دارد و دوم به این دلیل که سطح پذیرایی سرویس دهی پرسنل آن خوب است و باعث حفظ آبرو میشود.
رستوران گیلکی رازقی در رشت
جالب است بدانید که در راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. فلفل قرمز و ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۳۰۰ گرم گوجه فرنگی نگینی خرد شده را افزوده و خوب تفت دهید. یک دوم لیوان آب جوش و نمک اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید. برای تهیه این خورشت میتوان گوشت اردک، غاز یا بلدرچین را جایگزین گوشت مرغ کرد. صرف این غذا به دلیل وجود دانههای انار در آن یک انتخاب خوب برای شب یلدا محسوب میشود. بد نیست بدانید که برخی در این غذا از آلو هم استفاده میکنند.
این خورشت را با نان و برنج میل میکنند و برخی از شمالیها به آن تخم مرغ نیز اضافه میکنند. مالاتا یا مالابیج، یک ماهی ترش گیلانی است که آن را با باقلاقاتوق یا برنج کته میل میکنند. این ماهی معمولاً ماهی سفید یا کپور است و سس آن را با ترکیبی از مواد مختلف درست میکنند که به انار آغوز معروف است. سبزیهای معطر شمالی، سیر، مغز گردو و رب انار، همگی یک طعم بینظیر به این ماهی میدهند. بادمجان، گردو، رب انار، گوجه، و سبزیهای معطر مواد اولیه خورشتی به نام بادنجان کباب هستند که در سفره مازندرانی ها دیده می شود. این خورشت را به عنوان غذای اصیل و بومی رامسر معرفی میکنند.
خوشبین (حسن رشتی)
طعم خورشت اسپناساک بسیار لذیذ بوده و معمولا در وعده ناهار و با برنج میل میشود. بهتر است برای طبخ این غذا، ماهی سفید نر تهیه کنید، زیرا گوشت آن سفتتر بوده و طعم لذیذتری دارد. در صورتی که به هیزم دسترسی ندارید، میتوانید این غذا را داخل مایکروویو طبخ کنید. مالابیج یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه مازندرانی به شمار میرود، بنابراین اگر به غذاهای دریایی علاقهمند هستید، حتما آن را امتحان کنید.