در نتیجه فصل مصرف مواد تازه کوتاه است و تنوع غذایی چندان زیاد نیست. از نظر تاریخی یک سنت دیرینهی تجارت از طریق مسیرهای دریایی به کشورهای غنی از ادویه مانند هند وجود داشته که غذاهای جنوب از آن متاثر شده. غذاهایی که در جنوب کشور پخته میشود طعمی پیچیدهتر از غذاهای شمال دارند و نتهای بلندی از ادویهها، تمر هندی و فلفلها را در بر میگیرند. در این مقاله لیستی از بیشتر از ۲۰ غذا را به شما معرفی کرده ایم و شما میتوانید از لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج به عنوان ایده برای غذای مهمانی ها استفاده کنید. آبگوشت که یک غذای قدیمی و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بدون برنج محسوب میشود.
- این آموزشگاه برگزار کننده دورههای آموزش آشپزی حرفهای، دورههای آنلاین آشپزی، دورههای حضوری و فشرده آشپزی و ارائه دهنده خدمات راه اندازی رستوران است.
- معمولا این غذاها را در لیست غذاهای ایرانی برای ناهار می گذارند.
- سوپ سیرابی از نظر بسیاری از مردم یک غذای عجیب و غریب است.
چلوکباب دیزی سرای پسران میرزا یکی از آیتم های خوشمزه در شعبه های 1 و 2 علی دیزی میباشد که با گوشت تازه و مواد اولیه سالم طبخ شده و میتواند تجربه خوشمزهای را برای شما عزیزان رقم بزند. بوده که میتوان آنرا با گوشت،مرغ و ماهی پخت.به دلیل تزئینات درخشانی که روی این این غذا وجود دارد، این نام را به خود گرفته است.نام دیگر مرصع پلو، پلوی نگین کار است. است که بسیار پرطرفدار بوده و با گوشت، پیاز، نخود، سیب زمینی، رازیانه، گوجه فرنگی و رب پخته میشود. میرزاقاسمی یكی از غذاهای محلی استان گیلان و استان مازندران است. ماهی برشته یکی از غذاهای محلی محبوب و پرطرفدار جنوبی است.
طرز تهیه کشک بادمجان
حالا چرا؟ چون این غذا در اصل مربوط به کشور هند میشود. اما چون اولین بار از شهرهای جنوبی ایران وارد کشورمان شده است، آن را به عنوان یک غذای جنوبی میشناسیم. معروفترین سمبوسه هم همان نوعی است که با نان لواش درست میشود. اگر به اهواز یا خوزستان سفر کردید، از فرصت بدست آمده استفاده کرده و غذاهای خاص این منطقه را بچشید. دال عدس، میگو پلو و رنگینک از دیگر غذاهای خوش طعم جنوب کشورمان است.
طرز تهیه دلمه با برنج گل کلم
این خورش را میتوان با گوشتهای سفید مانند گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون نیز طبخ کرد. در ضمن، گیاهخواران هم میتوانند نسخه گیاهی خورش هویج را درست کنند و از طعم آن، لذت ببرند. کشک کدو علیرغم ساده بودن سرشار از مواد مفید برای بدن بوده و در عین حال پختن آن زمان زیادی هم نمیگیرد. در اولین مرحله از طرز تهیه کشک کدو باید کدوها را پس از پوست گرفتن، خرد کرده و سرخ کنیم.
همچنین فالوده شیرازی و بسیاری دیگر از دسرها و شیرینیهای سنتی مخصوص شیراز هستند. کله پاچه که از انواع غذای ایرانی محبوب میباشد و خواص زیادی دارد. دمپختک پلو که از انواع غذای ایرانی دم دستی میباشد و میتوان در مدت زمان کوتاهی آن را حاضر کرد.
۴. غذاهای محلی استان مرکزی
قیمه یکی از رایج ترین غذاهای ایران است که در معمولا در مناسبت های خاص به عنوان نذری تهیه و توزیع می شود. خورش قیمه یا خورش لپه از غذاهای معروف ایرانی است که طرفدار زیادی بین مردم ایران دارد. برای طبخ آن از رب گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده، لپه، گوشت قرمز یا گوشت سفید، لیموی خشک (لیمو امانی) یا آلو بهعنوان طعم دهنده استفاده میشود. ادویهای که معمولاً در اواخر زمان طبخ به آن اضافه میشود، دارچین است.
اگر دوست دارید در سفرتان طعم های جدید و عجیب را امتحان کنید، این غذاها را از یاد نبرید. در ادامهی این مطلب قصد داریم شما را با چندتا از این غذاها آشنا کنیم. البته این غذا طبع سردی دارد و اکثرا جنوبیها آن را با رطب میل میکنند. کبابسرای حاج علی در ابتدای شهرک جامی، بین جامی ۱ و ۳ گرگان قرار دارد. در این قیمه خبری از گوشت تکهای نیست بلکه گوشت قیمه بوشهری با گوشت کوب له شده و مثل حلیم کش میآید. آش شیر برخلاف چیزی که از اکثر آشها در ذهنتان است، یک آش شیرین است و اگر طرفدار طعمهای شیرین باشید حتما از این آش خوشتان میآید.
در آشپزخانه مردمان بوشهر انواع غذاهای دریایی تازه صید شده پیدا میشود و بوشهر را میتوان بهشت طرفداران غذاهای دریایی دانست. کوفته آب سماق را اکثرا با نان میخورند اما رستورانهایی هستند که این غذا را با برنج هم برایتان سرو کنند. کاشانیها به گوشت قلقلی شفته میگویند و برای تهیه شفته نخودچی هم از گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، آرد نخودچی و کمی سبزی خشک استفاده میکنند. این غذا را به آبگوشت ایرانی شبیه میدانند با این تفاوت که در گوشت لوبیا خبری از نخود نیست.
لوبیا قرمز، ماش، برنج، پیاز، دارچین و فلفل سیاه مواد مشترک بین این دو قلیه هستند. برای درست کردن این غذا که بیشتر در شهر گلوگاه پخته میشود از مرغ سرخ شده و رب انار ترش و اصیل مازندرانی استفاده میکنند. از دیگر غذاهای پرطرفدار خطه شمال میتوانیم میرزا قاسمی را به شما معرفی کنیم.
مرصع پلو بهطور سنتی بههمراه مرغ سرو میشود و از آن برای مراسمهای خاص استفاده میکنند؛ خصوصاً طبخ این غذای شیرین در مراسم عروسی نشانهای برای زندگی شیرین در آینده برای عروس و داماد است. ته تالی، شباهت بسیاری به کباب تابهای و تاس کباب دارد و از آن دسته غذاهایی است که کمتر در رستورانها دیده میشود و اراکیها بیشتر آن را در خانه درست میکنند. جمله موزون «کوفته، شفته و تتالی، غذای زنهای اراکی» در اراک بسیار مشهور است و ته تالی بههمراه کوفته و شفته از جمله غذاهایی هستند که زنان اراکی در خانه میپزند. این غذای محلی اراکی به دو صورت آبدار و بدون آب، معمولا همراه با نان یا برنج و سبزی تازه سرو میشود. در استان کهگیلویه و بویر احمد نباید انتظار غذاهای پرچرب و سنگین را داشته باشید؛ زیرا ریشه غذاهای سنتی این منطقه در زندگی عشایری گذشتگان این استان است.