گمنه یا «للک» در گویش بوشهری، جایگزینی برای پلو است و میتوان آن را با انواع خورشهای جنوبی سرو کرد. قلیه ماهی از معروفترین غذاهای جنوبی ایران است که در استانهای بوشهر، خوزستان، هرمزگان و جنوب بلوچستان درست میشود. طرز تهیه این غذا بسیار ساده و سریع است و بهعلاوه به مواد اولیه بسیاری احتیاج ندارد. قلیه ماهی جنوبی با سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، ماهی جنوبی، تمر هندی و ادویهجات تهیه میشود. مردم هر منطقه در جنوب کشور از یک نوع ماهی خاص برای تهیه قلیه ماهی استفاده میکنند.
- پیاز خردشده را در ظرفی دیگر در روغن تفت دهید و وقتی طلایی شد، نعنا و جعفری که ساطوری کردهاید، به آن اضافه کنید.
- حتما میدانید که در تهیه غذاهای ایرانی، معمولا صبر و حوصله به خرج دادن حرف اول را میزند.
- آرسس شف معتقد است در این مسیر، یکی از گامهای مهم یادگیری علم روز جهان است.
- در این میان ماهیهای چربتر مثل ماهیهای آزاد، ماهی قزل آلا، ساردین و… جزو سالمترین انواع ماهیها به شمار میروند.
- بعد از دلمه، کوفته غذای محبوب و پرطرفدار آذریها است که به جای گوشت قرمز در آن از گوشت فیله مرغ استفاده میکنند.
- واژه یخنی در میان بعضی شهرها مانند کازرون و شیراز همچنان شنیده میشود و غذایی مانند آبگوشت است.
این کباب رو میشه هم با گوشت قرمز و هم با گوشت سفید درست کرد که من خودم هر دو مدل رو درست کردم فوق العاده شده. زرشک پلو با مرغ از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که نسبت به دیگر غذاهای ایرانی زمان زیادی نیاز ندارد. این غذای خوشمزه برای مهمانی و پذیرایی در مجالس نیز بسیار مناسب است. کلم پلو از انواع غذاهای ایرانی با طعم متفاوت و لذیذ است که بهتر است این نوع غذای خوشمزه و مقوی را در منزل تهیه کنیدو بی شک یکی از پایه های ثابت منوی غذایی شما خواهد شد .
خورش تره کردی خوشمزه و مجلسی رقیب قرمه سبزی
این دسر محبوب به همراه کمی لیموی تازه یا مربای آلبالو خورده میشود. همانطور که از اسم این دسر پیداست، تاریخچه این دسر به شهر پر رمز و راز شیراز باز میگردد. عدس پلو یکی از انواع غذاهای پلویی است که علاوه بر سادگی طبخ، خوراکی بسیار لذیذ و مقوی نیز است. این غذای خوشمزه کمی شبیه به دمی گوجه کهن و بر پایهی سیبزمینی، برنج، گوجه و گاهی گوشت است.
نوع طبخ کله پاچه تقریبا مشابه دیزی بوده و زمان بر است. بعضی افراد برای هضم بهتر و راحت تر کله پاچه آن را به همراه آبلیمو، آب نارنج تازه و دارچین نوش جان میکنند. این غذا کلسترول و چربی بالایی دارد و برای وعدههای بعدی سنگین است و ممکن است کارایی انسان را تحت تاثیر قرار دهد. خورشت فسنجون از مهمترین غذاهای ایرانیفسنجان ریشه گیلانی دارد و مردم این منطقه آن را یک غذای محلی میدانند؛ گیلکیها در پختن آن ریزه کاریهای مخصوص به خودشان را دارند. اگر بخواهیم طعم اصیل غذای ایرانی را به توریستها بچشانیم، دیزی یا آبگوشت به عنوان اولیت گزینه به ذهنمان میآید. غذایی که از بدو کودکی در جمعهای خانوادگی و آداب سنتی در ذهن ما نقش بسته است و از غذاهای محبوب محسوب میشود.
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان تهران
یکی دیگر از غذاهای خوشمزه گیلانی که عطر و بویش، دل همه را میبرد، خورشت سیر قلیه است. مرغ، لپه، سیر و رب گوجه فرنگی اصلیترین موادی است که در سیر قلیه میریزند. سیر قلیه هم مثل خیلی از دیگر غذاهای گیلانی با برنج خورده میشود. آلبالو پلو به عنوان یک غذای سنتی و اصیل گزینه ای رنگارنگ و زیبا برای مهمانی های شما می باشد. این غذا که از ترکیب برنج و آلبالو با گوشت چرخ کرده قلقلی و یا تکه های مرغ پخته می شود، ترکیب زیبا و رنگینی به سفره شما می دهد. لوبیا پلو غذای اصیل ایرانی است که طرفداران بسیاری هم دارد.
از جمله خواص سوپ بلغور ارومیه میتوان به محافظت از پوست، هضم آسان، تقویت سیستم گوارشی و پیشگیری از سرطان اشاره کرد. در طرز تهیه مرصع پلو معمولا از گوشت مرغ استفاده میشود. غذاهای مجلسی اصالتا ایرانی را میتوانید به راحتی در منوهای رستورانها پیدا کنید ولی این غذاها را خودتان هم میتوانید در خانه درست کنید. معمولا غذاهای ایرانی مجلسی امتحان خود را پس دادهاند و با ذائقه ایرانیها کاملا سازگاری دارند. در مرحله بعدی بادمجانها با گوشتکوب برقی بهخوبی له کنید.
برای تهیه سوراغ مخلوط ماهی مومغ و آب نمک و خاک سرخ هرمز و پوست نارنج را با نمک زیاد درون ظرفی در بسته به مدت 10 تا 20 روز در آفتاب میگذارند تا غلیظ شود. سوراغ در واقع یک نوع دسر معروف در استان هرمزگان است که برای طعم دادن به غذاهای دیگر و همراه غذای اصلی میل میشود. ماش در فرهنگ غذایی استان گلستان و ترکمنها ارزش و جایگاه بالایی دارد و با آن چندین نوع غذای خوشمزه درست میکنند. قیمه بوشهری از ترکیب لپه، پیاز، گوشت قرمز، رب گوجهفرنگی، سیبزمینی، دارچین، زرچوبه، گرد لیمو عمانی، زعفران و نمک تشکیل میشود. مواد اصلی این غذای محلی شامل للک (بلغور ریزدانه گندم)، پیاز و روغن است.
کبابهای ایرانی
اگر عامه مردم میخواستند زرشک پلو بپزند، با افزودن سبزیجات و چاشنیهای دیگر، به آن طعم افزودنی میبخشیدند. برای مثال زنان کازرون برای تهیه زرشک پلو، زرشک تازه یا خیسانده را با پیازداغ مخلوط می کردند و با برنج آبکش شده مخلوط و با حرارت ملایم آن را دم می کردند. مردم گیلان هم برای تهیه این پلو، زرشک را با سبزیجات و ادویههای مختلف دیگر به صورت جداگانه آماده می کردند و سپس به صورت لایه لایه بین برنج قرار میدادند. طبق نظر سنجی، کباب، فسنجان، قرمه سبزی، خورش قیمه، آبگوشت و ته چین هستند. امروز انواع غذاهای ایرانی در رستورانهای کشورهای دیگر سرو میشود.