لیست کامل غذاهای ایرانی و پرطرفدار برای ناهار و شام + دستور پخت  مجله تصویر زندگی
انتشار: اسفند 27، 1402
بروزرسانی: 19 تیر 1404

لیست کامل غذاهای ایرانی و پرطرفدار برای ناهار و شام + دستور پخت مجله تصویر زندگی

پس برای خوردن این غذا آن هم به شکل اصیل و سنتی بهتر است به سراغ خانه های سیستان و بلوچستانی و بانوان باسلیقه این منطقه بروید. در تهیه عدس پلو از روش ها و مواد اولیه مختلفی استفاده می شود. به طور مثال برخی آن را با گوشت کوفته ریزه، گوشت چرخ کرده تفت داده شده، گوشت مرغ و به همراه کشمش و خرما تهیه می نمایند. همچنین در برخی نواحی ایران از ادویه های متفاوتی برای طعم دهی استفاده می کنند.

  • برخی افراد برای طعم بهتر گمنه بوشهری، به جای آب از استاک یا آب مرغ استفاده می کنند.
  • مرصع در زبان عربی به معنای جواهر نشان است و برای این منظور نامگذاری شده است که در تهیه مرصع پلو از مواد رنگارنگ استفاده می شود.
  • باقلاقاتق یا باقالی قاتوق، یکی از قدیمی ترین خورش های محلی استان گیلان است که در تمام شهرهای شمالی، به خصوص شهرهای استان گیلان، پخته می شود.

باقالی پلو را می توان در کنار مرغ یا گوشت ماهیچه و گردن سرو کرد که ما ایرانی ها بیشتر عاشق باقالی پلو با ماهیچه هستیم. ایران با توجه به تاریخی که دارد، گنجینه ای از انواع غذای اصیل، پاک و لذیذ است. غذاهای ایرانی به خاطر ادویه های خاص زعفران، زیره و زردچوبه، انواع سبزیجات تازه، اقلیم متنوع و دستورپخت های کهن و جا افتاده طعم خاص و خوبی دارند. آب و هوای خاورمیانه منجر به رشد میوه ها می شود، باغ ها و تاکستان های ایران میوه هایی در طعم و اندازه های افسانه ای را تولید می کنند. هنگامی که میوه های تازه در دسترس نیستند، می توان از انواع مختلفی از ترشی، مارمالاد، مربا و میوه های خشک عالی مانند انجیر، زردآلو و هلو استفاده کرد.

بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان های خراسان

در ادامه لیستی از غذاهای بدون برنج برای شما تهیه کرده ایم. یکی دیگر از دسرهای ایرانی که بیشتر در شهرهای شمالی کشور یافت می شود، کلوچه است. کلوچه در کشور ایران با ترکیبات و دستور پخت های متنوعی پخته می شود. اما از بین این کلوچه ها، کلوچه فومن بسیار محبوب و مشهور است.

انواع کتلت ها

این غذا انواع مختلفی دارد و در مناطق گوناگون کشور با توجه به سبزیجات و مواد موجود در آن بخش و متناسب با سلیقه خانم های خانه دار به شیوه های مختلف و طعم های متفاوت تهیه می شود. رشته پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که بیش تر با گوشت پخته یا پیاز داغ و خرما و کشمش یا هر دو طبخ می شود. رسم است که در روز جشن نوروز خورده می شود.رشته پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای بهشهر است . میگو پلوی بوشهری یکی از بهترین غذاهای ایرانی دریایی و همان طور که از نامش پیداست، مربوط به خطه جنوب ایران است. در گذشته این غذا مختص به جنوب کشور بود، ولی با توجه به این که مصرف میگو در سراسر ایران رایج شده، این غذا هم به نوعی همه گیر شده است.

توجه داشته باشید که نعنا نباید زیاد سرخ شود؛ زیرا طعم غذا را تلخ می کند. به جای رب گوجه فرنگی می توان از رب انار یا کشک نیز استفاده کرد. سوتی پلو با خورش هایی شیرینی چون خورش هویج یا فسنجان نیز سرو می شود. سوتی پلو به شکل سفید و بدون استفاده از زعفران یا زردچوبه نیز تهیه می شود. اگر مشکل چربی و کلسترول ندارید از روغن حیوانی زردرنگ استفاده کنید تا رنگ و لعاب بهتری به غذای شما دهد.

كنگر پلو یا بیهلر پلو یاسوجی برای كسانی كه گرم مزاج هستند یا از كم خونی و نارسایی كبد رنج می برند بسیار مفید شناخته شده است. كباب برگ با برنج چلو سرو شده و گوجه كبابی، فلفل كبابی، سبزی ریحان و پیاز از ملزومات اصلی این غذاست و حتما باید به صورت دورچین سرو شوند. قیمه نثار یكی از غذاهای ایرانی است كه به طور سنتی در قزوین پخته می شود. قیمه نثار با مخلفات زیادی كه دارد تبدیل به یكی از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و پرطرفدار شده است. گاهی از این غذا در گویش های عامیانه با نام قیمه نسا یاد می شود كه به اشتباه جا افتاده است.