
بروزرسانی: 26 تیر 1404
لیست کامل غذاهای ایرانی و پرطرفدار برای ناهار و شام + دستور پخت مجله تصویر زندگی
در برخی طرز تهیه ها به جای پیاز از سیر استفاده می شود. برای تهیه ماهی دودی، آن را در زمان دم کشیدن، روی برنج قرار دهید تا برنج شما عطر دودی نیز به خود بگیرد. شما می توانید همراه با رب، چند عدد گوجه فرنگی را نیز سرخ کنید و در خورش بریزید. برای سرخ کردن بادمجان ها حتما آن ها را برای نیم ساعت در آب و نمک خیس کنید تا سیاهی و تلخی آن ها گرفته شود. مجله کوروش محتواهای جامع و به روزی از آموزش های آشپزی، سبک زندگی، سلامت، فیلم و سریال و علم و تکنولوژی به شما ارائه می دهد.
- این غذای پرطرفدار انواع مختلفی دارد و مواد اولیه آن ها با یکدیگر متفاوت است.
- آش رشته غذایی کامل و مغذی است که هر کسی می تواند در هر سنی و با هر شرایط سلامتی از آن لذت ببرد.
- کشک، یکی دیگر از مواد غذایی محبوب در استان کرمان است که در بسیاری از آش ها به کار گرفته می شود.
- خورشت خلال که در لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج جز معروف ترین غذا های استان کرمانشاه میباشد و در آن از خلال بادام استفاده میشود.
- همان طور که از نامش مشخص است، این غذا از شهر تبریز می آید.
در ادامه پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بدون برنج را به شما معرفی میکنیم و شما میتوانید از این لیست به عنوان ایده برای پخت غذای ایرانی نونی استفاده کنید. باقالی پلو با ماهیچه که جز بهترین غذاهای ایرانی محسوب میشود و طرفداران زیادی دارد. به طور کلی لیست غذاهای ایرانی با برنج را میتوان در لیست زیر خلاصه کرد. البته تعداد انواع غذاهای ایرانی که برنج مصرف میشوند زیاد میباشد و ما تعداد محدودی از آن ها را در لیست زیر قرار داده ایم. در ادامه، لیست غذاهای پر طرفدار ایرانی به تفکیک شهر و استان برای شما قرار داده می شود.
کوفته قمی
برای برجسته کردن مهارت و تخیل آشپزی ایرانی، به این فکر کنید که با همین مواد اولیه، از اردک، انار، سبزیجات معطر و گردو غذایی خلق کرده اند که مشابه طعم آن در جهان وجود ندارد. خورش ماست از غذاهای اصفهانی محسوب می شود که با آب گوشت، گردن بره، ماست و شکر درست می شود و زعفران دم کرده و گلاب نیز به آن اضافه می شود تا رنگ و عطر عجیب و خوبی به آن بدهد. این غذای سنتی ایرانی بسیار پرطرفدار است و اغلب در تابستان برای رفع عطش استفاده می شود. اما گردشگران می گویند آب دوغ خیار غیر معمول ترین ترکیب را برای یک سوپ دارد و از آن خوششان نمی آید. اما اکثر گردشگران خوردن این کباب را چندش آور می دانند! از نظر ما اضافه کردن کمی لیمو ترش، نمک و ریحان تازه به لقمه دل و قلوه، با حضور همیشگی دوغ و نان گرم ترکیب بی نظیری می سازد.
آذربایجان و کباب بناب اش
اگرچه استان قزوین، استان بزرگی نیست اما غذاهای سنتی فراوان و خوش طعمی دارد. اگر به قزوین سفر می کنید یا در مسیر سفر به شهرهای دیگر از قزوین عبور می کنید، غذاهای خوشمزه این شهر را امتحان کنید. کدوی سبز و سیب زمینی از اصلی ترین موادی هستند که در تهیه کدوبره استفاده می شوند. گوجه فرنگی، تخم مرغ، سیر و پیاز هم در کدوبره می ریزند. در خیلی از شهرهای ایران، خورشت آلو مسما را درست می کنند، البته در هر شهر به سبک خود.
آش رشته
نام دیگر مرصع پلو، پلو نگین کار است که یک غذای شیک و مجلسی است که در بیشتر مهمانی ها درست می شود. مرصع در زبان عربی به معنای جواهر نشان است و برای این منظور نامگذاری شده است که در تهیه مرصع پلو از مواد رنگارنگ استفاده می شود. مرصع پلو غذایی است که تهیه آن نیاز به زمان و صبر زیادی دارد ولی نتیجه آن قطعا ارزش این زمان را دارد. بیشتر غذاهای سنتی و معروف ایرانی در تمام نقاط کشور طبخ می شوند و علاوه بر آن اکثر شهرها و روستاها غذاهای محلی هم دارند. به کوشش تیم تحریریه آرسس شف، لیست دسته بندی شده 222 غذای ایرانی جمع آوری شده است و در ادامه برای استفاده شما قرار گرفته است.
همان طور که در چند خط بالا نوشتم، گوشت، از ترکیبات اصلی زرشک پلو است. در گذشته، به سبب تنوع در استفاده گوشت، مردم افزون بر مرغ، زرشک پلو را با گوشت بره، شیشک و البته گاهی هم بدون گوشت میل می کردند. امروزه زرشک پلو با مرغ آمیخته شده و کمتر دیده می شود کسی آن را با گوشت بره یا سردست و قلوه گاه گوسفند بپزد.