سپس شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید تا خوراک برای ۱۵ دقیقه بپزد. برای سرو، عنکاس را در ظرف بکشید و دور آن را با پیاز و تربچه تزئین کنید. در تهیه این نسخه از فسنجان بهجای رب انار از ماست یا کشک استفاده میشود و به همین دلیل، طعم این فسنجان با هر فسنجانی که تاکنون امتحان کردهاید، متفاوت است. باقلی قاتق، یکی از خورشهایی است که میتوان بهعنوان پیشغذا یا همراه غذا در کنار غذاهایی چون ماهی کولی، ماهی شور و غیره نیز سرو کرد. این غذا با عطر و بوی سیر و شوید تازه سرخشده، هوش را از سر شما خواهد برد.
روش پخت این خورش هم مانند قورمه سبزی فوت و فن خاص خودش را دارد و باید با حرارت بسیار کم پخته شود تا به اصطلاح جا بیفتد. جالب است بدانید که این قدمت باستانی را می توان از روی لوح ها و سنگ نوشته های تخته جمشید یافت کرد. بر اساس سنگ نوشته های قدیمی که متعلق به 515 سال قبل از میلاد است، بر روی برخی از آنها مواد اولیه و طرز تهیه فسنجان هک شده است. فرهنگ و سنت ایران تنها دیدنیها و لباسهای آن نیست، بلکه غذاهای سنتی ایرانی بسیار لذیذ و سالم در دنیا زبانزد است. در این مقاله قصد داریم این غذاها را به شما معرفی کنیم. ما تعدادی از بهترین غذاهای سنتی و پرطرفدار ایران را از سراسر کشور جمع آوری کرده ایم که در ادامه به اختصار به آنها میپردازیم.
- امیدواریم تلاش ما مورد استفاده و توجه شما عزیزان قرار گیرد.
- آش خشکبار، تله کنجی، تاماشی، آش هویج و جو، کوفته همدان و کباب سرداش از غذاهای پرطرفدار ایرانی استان همدان است.
- در ادامه نمک، فلفل و زردچوبه را به پیازهای سرخ شده بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید و تفت دهید.
کوفته آب سماق یا همان شفته سماق با طعم ترش و ملس خود از شما دل میبرد. اگر طعم ترش را در غذا میپسندید، حتما شفته نخودچی را در سفر به کاشان امتحان کنید. پیشنهاد میکنم سراغ این غذای معروف و خوشمزه را از رستورانهای سنتی کاشان بگیرید.
شیرین قاتق گیلان
یک روش دیگر طبخ این است که تکههای گوشت را از آب گوشت خارج نکنید و برنج را با همان آب گوشت و تکههای گوشت و یک عدد لیموعمانی دم کنید. اگر لیمو عمانی را زودتر در آبگوشت بریزید، مانع پخت بهتر و کامل گوشت و کلم میشود. افزودن رب گوجهفرنگی به فلافل اهوازی، آن را خوشرنگتر میکند؛ البته شما میتوانید آن را حذف کنید یا از یک عدد گوجهفرنگی تازه رنده شده در تهیه فلافل استفاده کنید.
» طرز تهیه انواع خورشت ایرانی «
خب تا به حال حتماً متوجه شدهاید که گیلانیها چقدر به حضور سیر در غذاهایشان پایبند هستند. شاید غذاهایی مثل میرزاقاسمی و باقلاقاتق را چشیده باشید یا اسمشان را به وفور در منو رستورانها دیده باشید. اگر از طرفداران پر و پا قرص کباب هستید، کباب بناب به مزاجتان بسیار سازگار است. کباب بناب همانند کباب کوبیده معمولی است اما در حجم و اندازه بسیار بزرگتر.
آش شولی بهدلیل طبع سردی که دارد، معمولا در شب یلدا، همراه با آجیل و شیرینی یزدی میل میشود تا طبع متعادلتری پیدا کند. این آش را میتوانید بهعنوان پیشغذا یا غذای اصلی سرو کنید و از خاصیت آن برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا نهایت استفاده را ببرید. این غذا معولا گوشت كوبیده ندارد و مواد آن بههمراه آب آن خورده میشود؛ اما میتوان آن را شبیه آبگوشت ساده نیز سرو کرد. شما میتوانید گوشت را بههمراه پیاز، سبزی و لوبیا از ابتدا تفت دهید و سپس در زودپز بریزید. یک پیمانه آب در تابه بریزید و اجازه دهید تا به جوش آید.
این خوراکی بسیار مقوی از ترکیب خرما، گردو، کشمش، پیاز، تخممرغ و شیره انگور تشکیل میشود و به خاگینه خرما شباهت دارد. این غذا اغلب در فصل سرد تهیه میشود؛ زیرا مواد اولیه آن طبع گرمی دارند و از کالری بالایی برخوردار هستند و از همین رو انرژی بدن را افزایش میدهند. خورش بامیه اصالتا به شهرهای جنوب کشور تعلق دارد و علاوه بر طعم لذیذش، بسیار پرخاصیت است و از همین رو در اکثر شهرهای ایران نیز تهیه میشود.
تا حدی که به کسی که غذا میپخته آشپز می گفتند؛ لفظی که تا به امروز هم جاری است. این قضیه خود گویای ارزش و همه گیر بودن آش در سفرههای ایرانی از دیرباز است. بدون شک حداقل هر ایرانی یا چندین بار خورش قیمه (در گویش عامیانه خورشت قیمه) را خورده و یا حتی آن را پخته است.
در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذاهای لذیذ محلی ایرانی و طرز تهیه آنها از کوفته تبریزی گرفته تا دیزی سنگی، آش رشته، قورمه سبزی و انواع کبابها آشنا کنیم. اسم یزد با قطاب و لوز و پشمک گره خورده است؛ سوغاتیهای خوشمزهای که بخشی از خاطرات ما شدهاند. شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای یزد و طرز تهیه آنها آشنا شوید. از معروفترین غذاهای اصفهان میتوان به خورش ماست و بریان اشاره کرد که گل سرسبد غذاهای سنتی این منطقه هستند. بهطور کلی، رژیم غذایی مردم اصفهان با گوشت عجین شده است که برای علاقهمندان به گوشت، بهخصوص گوشت قرمز، یک مزیت بزرگ به حساب میآید. شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای اصفهان و طرز تهیه آنها آشنا شوید.
این غذای سنتی از ترکیب برنج، ماش، گوشت چرخ کرده، پیاز، زعفران، روغن زیتون و ادویه تهیه میشود و خیلی خوشمزه و مقوی است. ارومیه خورش شباهت زیادی به خوراک لوبیا چیتی دارد و در تهیه آن از ترکیب لوبیا چیتی، گوشت، بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، غوره، نمک، فلفل و ادویه استفاده میشود. این غذا با ترکیب موادی همچون ماهی صُبور، سبزی پلویی، سبزی ماهی (گشنیز و شنبلیله)، پیاز، سیر، نمک، فلفل سیاه، تمبر هندی و رب گوجهفرنگی تهیه میشود.