برای تهیه این غذای محلیاز گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز و سماق استفاده میکنند که بسیار پرخاصیت است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. غذاهای سنتی ارومیه طیف مختلفی از آش، سوپ، خورش و دلمه را شامل میشود و در ادامه با معروفترین این غذاها آشنا میشویم. این غذای سنتی در اکثر مناطق ایران پخت میشود و هر شهر برای تهیه آن از روش یا مواد ویژهای بهره میگیرند.
- بیشتر از هر موردی کباب های سنتی ایرانی بسیار معروف هستند که در ادامه برخی از این کباب برای شما لیست می کنیم.
- این دسر محبوب به همراه کمی لیموی تازه یا مربای آلبالو خورده میشود.
- شما میتوانید گوشت را بههمراه پیاز، سبزی و لوبیا از ابتدا تفت دهید و سپس در زودپز بریزید.
- برای تهیه آش یخ، برنج، ماست ترش، سبزی، سیر و برگ چغندر استفاده میشود.
- بهطور کلی، رژیم غذایی مردم اصفهان با گوشت عجین شده است که برای علاقهمندان به گوشت، بهخصوص گوشت قرمز، یک مزیت بزرگ به حساب میآید.
خورش خانگی بهآلو بهخصوص در فصل زمستان بسیار دلچسب است. به را پوست بگیرید و بعد از جداکردن هستههای آن، به را در ابعاد مکعبی متوسط خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس به سرخشده را همراه زعفران دمکرده و شکر به خورشت اضافه کرده و صبر کنید تا غذا جا بیفتد.
سپس در محله پخت غذا، پس از جذب آب یا آب مرغ، شعله گاز را خاموش کنید و درب قابلمه را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ببندید. در ادامه، قابلمه را دوباره روی شعله بگذارید و اجازه دهید تا دم بکشد. ماش را پس از پاک کردن و شستن، بههمراه آب تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا ماشها خوب بپزند.
طرز تهیه دلمه سیب زمینی
غذاهای سنتی ایرانی را قطعا همه ی شما امتحان کرده اید و در مهمانی ها و دورهمی ها یکی از گزینه های انتخابی شماست. لوبیا پلو از جمله محبوبترین پلوهای ایرانی است كه همواره در طول تاریخ نه تنها از محبوبیتش كم نشده كه با طرز پختهای متنوع، لذیذتر و محبوبتر هم شده است. بهترین غذاهای دریایی عمرتان را میتوانید در هرمزگان از بندرعباس گرفته تا کیش و قشم و جزیره هرمز تست کنید. چکدرمه از گوشت، پیاز، رب گوجه، روغن و ادویه جات تهیه شده و معمولا با دوغ و سبزی خوردن سرو میشود. شکرپلو بوشهر از ترکیب برنج، شکر و زعفران تهیه شده و بیشتر با قیمه بوشهری سرو میشود. برای پخت این غذا از برنج و تکههای ماهیهایی مثل هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو به همراه سیر، پیاز و کره استفاده میکنند.
طرز تهیه کباب بلدرچین
وجه تسمیه خورش قیمه این است که در گذشته گوشت خورش قیمه را بهقدری ریز میکردند که به آن «قیمه موری» یا «قیمه مورچه» میگفتند. شما میتوانید خورش عدس را بهجای گوشت گوسفندی با مرغ نیز درست کنید. در برخی طرز تهیهها بهجای زعفران از زردچوبه استفاده میشود.
شما میتوانید برای ترش مزه کردن این آش یا سوپ از کمی آبغوره نیز استفاده کنید. به عنوان یک غذای ساده نونی و بدون گوشت، بسیار ساده است و حتی میتوان از آن به عنوان پیشغذا هم استفاده کرد. اضافه کردن مقداری گردو آسیاب شده نیز میتواند طعم خوب غذای شما را دوچندان کند.
اگر بخواهیم نام تنها یک غذا را به عنوان پرطرفدارترین غذای ایرانی بگوییم، در حق بقیه غذاها کم لطفی کرده ایم. مرغ، لپه، سبزیهای محلی و معطر و ادویهها دستبهدست همدیگر میدهند تا بتوانید یک خورشت خوشمزه را کنار کتهپلای شمالی نوش جان کنید. غذا خوردن یکی از اصلیترین نیازهای هر فردی است، اما در مسافرت یکی از لذتبخشترین قسمتهای سفر هم حساب میشود. شکمگردی و رستورانگردی این روزهای به یکی از سبکهای گردشگری تبدیل شده است و افراد زیادی هم به چشیدن طعم غذاهای جدید علاقه دارند. اغلب غذاهای ایران مقوی بوده و مناسب طبع هر ایرانی است.
پیش غذای سنتی ایرانی
طبخ این آشهای لذیذ و سالم معمولا در فصل زمستان رواج دارد که برای سلامتی و بهبود سرماخوردگی موثر هستند. علاوه بر این، وجود مواد طبیعی و گیاهی نظیر نان محلی و کره، تخممرغ محلی، شیر، عسل و… شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان کردستان و طرز تهیه آنها آشنا شوید.
این عصاره در ادامه دو بار جوشانده یا بهصورت سرد مصرف میشود. پس از یک ساعت، لیموعمانیها را از خورش بیرون بیاورید و زعفران، نمک و دارچین را به خورش اضافه کنید. خورش قیمه را برای ۲۰ دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز بپزید.
البته انواع و اقسام دیگری از قیمه در شهرهای مختلف ایران تهیه میشود که در مواد اولیه تقریبا یکی هستند و در شیوه پخت و طعم دهی با یکدیگر متفاوت هستند. به طور مثال قیمه بوشهری از انواع مشهور خورش قیمه است که شبیه به خورش قیمه است، اما قیمه نثار قزوین شبیه مرصع پلو با گوشت قورمهای لاپلو است. نمی توان به این سوال یک پاسخ قطعی داد اما از بین غذاهای پرطرفدار ایران، قرمه سبزی، قیمه و چلو مرغ شهرت زیادی دارند.