طرز تهیه خورش اناربیج یا انار آویج گیلانی با مرغ یا گوشت یکی از ۵ غذای ثبت شده جهانی آشپزی استان گیلان است. این غذا که از گوشت اردک، پیاز سرخ شده، آب، شکر، رب انار، گردو و انار پخته میشود بسیار لذیذ است. خورشت جا افتاده و خوشمزه آغوز مسما را در کنار برنج میل میکنند. این سس شامل موادی نظیر گردوی خرد شده، پیاز، سیر، رب انار و آب انار است. در ادامه زمانی که گوشت ها مزه دار شدند، آنها را به سیخ کشیده و کباب می کنند. همچنین کباب ترش و جوجه ترش را به همراه برنج کته سرو می کنند.
- ترشی تره یکی از غذاهای سنتی شهرهای شمالی ایران است که بدون گوشت پخته می شود و معمولا با برنج یا آنچوی سرخ شده سرو می شود.
- جالب است بدانید که این غذای خوشمزه به عنوان یکی از محبوب ترین غذاهای محلی ایران معروف است و مردم در نقاط مختلف کشور از صرف این غذای خوشمزه لذت می برند.
- اسپناساک به دلیل داشتن اسفناج، بسیار مغذی بوده و دارای انواع ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدراتها و و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و …
- این غذا در استان مازندران معروف است و پیشنهاد ما این است که این خورش را حتما در شهرهای شمالی امتحان کنید.
- معمولا این غذا را در مراسم ها و یا مناسبت ها درست می کنند.
اگر زیتون شما، شور یا ترش بود، آن را بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در آب خیس کنید. سپس زیتونها را در آبکش بریزید تا آب اضافه آنها خارج شود. در ادامه رب انار، آب لیمو و زیتونها را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
گردو را آسیاب کنید را به همراه سبزی سرخشده به پیازها اضافه کنید. برای تهیه ی اسفناج مرجی از اسفناج پخته، عدسی، سیر و انار ترش استفاده می شود. وجود اسفناج و عدس این غذا را به غذای مناسبی برای کسانی که کمبود آهن دارند تبدیل کرده است. غذایی بسیار مقوی و متفاوت که حیف است به خطه شمال سفر کنید و طعم آن را نچشید. مواد تشکیل دهنده این غذا کدوی سبز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ و سیر است. جالبترین قسمت پختن مرغ ترش، اضافه کردن دو عدد تخم مرغ زده شده به آن و هم زدن آن در خورش است.
طرز تهیه کوکو مرغ اصیل رشتی خوشمزه و مجلسی شمالی
سپس آنها را خرد کنید و همراه با آب، نمک، فلفل روی حرارت ملایم برای پنج تا ده دقیقه بپزید تا برگهای سیر کاملا نرم شوند. توجه داشته باشید که اگر برگهای سیر ضخیم بودند، باید آنها را برای زمان بیشتری بپزید. پس از پخت سیر و کشیده شدن آب آن، سیرها را با کره، روغن مایع و زردچوبه سرخ کنید تا عطر سبزی سرخ شده بلند شود. پس از تفت دادن سیر، تخممرغها را در آنها بشکنید و اجازه دهید تا خودشان را بگیرند. کوکوی اشپل یک غذای گیلانی است که از ترکیب اشپل ماهی، سیب زمینی، سبزی، پیاز و سیر به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تهیه میشود.
ترش آش
تنوع بسیار بالای غذاهای شمالی سبب شده تا کمتر از آشهای خوشمزه شمالی صحبت شود. هرچند که مردم شمال در وعدههای غذایی خود کمتر به سراغ آش میروند اما آشهای خوشمزهای همچون ترشه آش یا همان تورش آش را در لیست غذاهای خود دارند. آلو مسما گیلانی با گوشت مرغ طبخ میشود و ازاینجهت میتوان آن را یکی از غذاهای شمالی با مرغ دانست. آلو، قیسی، پیاز و مرغ مواد اصلی تشکیلدهنده آلو مسما را تشکیل میدهند. پاچ باقلا، شوید، تخممرغ، سیر و زردچوبه مواد اصلی این خورشت اصیل گیلانی را تشکیل میدهند.
ترش تره
این غذا صبر، حوصله و سلیقه زیادی را میطلبد و باید تمام فوت و فن طبخ آن را بدانید. برای تهیه این غذا پیاز، رب انار، رب گوجه، رب نارنج ،ادویه و سبزی معطر را در شکم اردک میریزند و سپس آن را طبخ میکنند. کارناوال میخواهد شما را به گشتی خوشمزه ببرد و غذاهای محلی مازندران را به شما معرفی کند. تنوع غذاهای محلی مازندران، این استان را به یکی از بهترین مقاصد شکمگردی در ایران تبدیل میکند. پس همراهمان باشید تا به دنیای خوشمزه ترین غذاهای شمالی و بهترین غذاهای سنتی مازندران قدم بگذاریم و ببینیم شکمگردی در این دیار چگونه است. گوشت تفت داده شده را روی پیازها و بهترتیب، گوجه فرنگی حلقه حلقه شده و سیبزمینی حلقه حلقه شده را روی هم قرار دهید.
مرغ را بهصورت جداگانه همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل و یک عدد پیاز چهار قاچ شده بپزید. پس از پخت کامل مرغها، آنها را در یک تابه جداگانه سرخ کنید. سپس مرغهای سرخ شده را بههمراه آب مرغ به مخلوط سیر و تخممرغ بیفزایید تا خورش سیر قلیه گیلکی، جا افتاده و به روغن بیفتد. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را با برنج، ترب سفید، انواع ترشی و سالاد و زیتون سرو کنید.