گوجهفرنگیها را برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا پوستشان بهراحتی جدا شود. برنج آبکش شده را در تابه بریزید و با بقیه مواد مخلوط کنید. توجه داشته باشید که نباید در این مرحله به برنج، فشار زیادی وارد کنید، زیرا له میشوند. پس از پنج دقیقه، برنج مزهدار شده را در یک قابلمه بریزید و آن را برای ۴۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز دم کنید.
- این گیاه در کشور ایران در استانهای گیلان (رشت، بندرگز و لاهیجان) و در استان لرستان میروید.
- «کویی تره» یکی از غذاهای محلی و سنتی استان گیلان و شهرستان رشت است که شباهت هایی به میرزا قاسمی یا حتی فسنجان دارد ولی در اصل با آن ها تفاوت های کلی هم دارد.
- اگر ماسالال و ماسوله و یا هر شهر دیگر در رشت رفتید حتما یکبار میرزا قاسمی را تجربه کنید.
- مواد اصلی برای تهیه این پیش غذای فوق العاده بادمجان کبابی، گردو، سبزی های خشک محلی مانند چوچاق و خالواش، سیر و انار است.
- خورشت جا افتاده و خوشمزه آغوز مسما را در کنار برنج میل میکنند.
واویشکا گیلانی سه نوع دارد؛ واویشکا گوشت، واویشکا مرغ و واویشکا دل و جگر گوسفندی که بهنوعی به جغوربغور زنجان شباهت دارد. اسپناساک یکی از اصیلترین خورشهای مازندرانی است که با اسفناج تهیه میشود و به همین دلیل یک غذای کاملاً سالم و مقوی محسوب میشود. یکی از اجزای اصلی این غذا آلوچه تازه یا همان گوجه سبز است که سبب شده این غذا را معمولاً در بهار و تابستان درست کنند. طعم شگفتانگیز این غذا که در شهرهای گیلان و برخی از شهرهای مازندران درست میشود، شما را هیجانزده خواهد کرد. اگر هم به جای رستوران این طعمها را میخواهید به دستپخت محلیها و در یک کلبه جذاب و به سبک بومی بچشید، اقامتگاه بوم گردی الاسوسو رودسر را اجاره کنید. در کنار این غذا میتوانید از طعم بینظیر ترشی هفتا بیجار و سیرترشی نیز لذت ببرید.
سیر واویج هم یکی از غذاهایی است که از سیر درست می شود ولی فقط برگ بوته سیر در آن استفاده دارد. نمی شود از غذاهای شمالی یاد کرد و نازخاتون را فراموش کرد و اسمی از آن نبرد. این ترشی محلی شمال، برای کسانی است که عاشق بادمجان هستند و اگر به بادمجان حساسیت دارید و یا اینکه بادمجان را دوست ندارید، نازخاتون انتخاب خوشایندی برای شما نیست. ترش تره یعنی معنای واقعی ترش بودن و باید بدانید که این غذا مثل کباب ترش و مرغ ترش جزو غذاهای ترش شمالی است اما با این تفاوت که ترشی، مزه ی غالب در این غذا است.
در زمان پخت مرغ میتوانید از چند حبه سیر و یک تکه زنجبیل تازه هم استفاده کنید. نمک بپاشید و بادمجانها را یک ساعت کنار بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. شوید قورمه را میتوان با گوشت خورشتی و رب آلوچه نیز درست کرد. شما میتوانید از سیر رنده شده و تفت داده شده نیز در شوید قورمه استفاده کنید. بهجای گوشت خورشتی میتوانید از کوفتههای گوشت چرخکرده سرخ شده در خورش استفاده کنید.
در این حین، گوشت مزهدار شده با پیاز و ادویه را به سیخ بکشید و روی زغال کباب کنید. برای سرو، خوراک لوبیا را در ظرف بکشید و تکههای کباب را روی آن بچینید. در روش دوم، یک تابه پر از آب را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب گرم شود، اما نجوشد.
۱۲. خورش غورابه و طرز تهیه آن
شما میتوانید با خیال راحت با ماشین شخصی به آنجا بروید و در پارکینگ رستوران پارک کنید. بعضی شبها هم با اجرای موسیقی زنده حس و حال خوبی به فضای رستوران میدهند. این رستوران جزو نمونههای خوب رستوران گیلانی در تهران است و هرچیزی که لازم داشته باشید را دارد. برای رسیدن به رستوران گیلانه باید به خیابان نلسون ماندلا (جردن) بروید و به بلوار صبا برسید.
۸- شش انداز بادمجان
برای تهیه این غذا بادمجانهایی را انتخاب کنید که کمترین میزان تخم را دارد تا غذای شما تلخ نشود. این خوروش خوشمزه که طعمی ترش دارد از معروفترین غذاهای شمالی محسوب می شود. برای تهیه این غذا بسته به سلیقه از گوشت مرغ، اردک، بلدرچین یا غاز استفاده می کنند.
گوجهها که له شد، رب گوجه فرنگی را به همراه مقدار بسیار کمی آب در خورشت میریزند و اجازه میدهند تا خوب جا بیفتد. در برخی موارد نیز سیبزمینی سرخ شده در کنار این خورشت قرار میگیرد. خانمهای شمالی زمانی که وقت زیادی برای تهیه غذا ندارد، خورشت بیج بیج را آماده کرده و به همراه برنج یا نان سرو میکنند. خورشت ناردون از جمله بهترین غذاهای شمال ایران است که حتما باید امتحان کنید. این غذا از ترکیب گوشت مرغ، رب انار، انار ترش، پیاز، سیر، شکر و ادویهجات تهیه میشود. گاهی اوقات نیز به جای مرغ از اردک، خروس، غاز یا بلدرچین برای تهیه خورشت ناردون استفاده میکنند.
واویشکا با مرغ از غذاهای مشهور و محبوب استان گیلان است که طرز تهیه بسیار سادهای دارد. مرغ، سیبزمینی، فلفل دلمهای، پیاز، سیر، گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی و آب لیمو از مواد تشکیلدهنده این غذا هستند. شما میتوانید طرز تهیه این غذای لذیذ را در مقاله انواع غذا با مرغ کجارو مشاهده کنید. پوست نازک و رگههای اشپل ماهی را جدا کنید و با چنگال، آن را دانه دانه کنید.