سپس پیاز ریز خرد شده را در قابلمه بریزید و آن را تفت دهید تا سبک و طلایی شود. در ادامه گوشت خرد شده، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آنها را خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. آب لوبیای خیس خورده را خالی کنید و آن را بههمراه دو پارچ آب در قابلمه بریزید. سپس شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت و حبوبات بپزند. لپهها را از دو تا سه ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ لپه گرفته شود. سپس پیازهای ریز خرد شده را در روغن بریزید و آنها را تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.
- سرکه را با شیره انگور یا خرما مخلوط کنید و آن را بههمراه زعفران در قابلمه بریزید.
- به غیر از لوبیا چشمبلبلی از مرغ، شوید و انواع طعمدهندهها هم در تهیه این غذا میریزند.
- سپس آب خورش را در یک ظرف بزرگ میریزند و نان لواش داخل ظرف میگذارند.
- اكثریت قریب به اتفاق مردم ایران در تعطیلات و مسافرت ها، گوشت مرغ طعم دار شده را بر روی منقل كباب كرده و جوجه كباب می پزند.
پودر گردوی به روغن افتاده را با کشک خیس خورده مخلوط کنید و آنها را بسابید. سابیدن باید آنقدر ادامه پیدا کند تا کشکها از همدیگر جدا شوند. در این مرحله به کشکها آب اضافه کنید تا ذرات جداشده از کشکها در آب حل شوند. اگر از گوشت برای تهیه کشک سالاری استفاده نمیکنید، در پایان یک عدد تخممرغ همزده را در غذا بریزید و آن را پس از چند دقیقه سرو کنید.
غذاهای ایرانی از چه موادی تشکیل میشود و آشپزی ایرانی چگونه است؟
به سبب هماهنگی که بین مواد زرشک پلو به لحاظ رنگ و مزه برقرار بود، بیشتر در جشنها و عروسیها پخته میشد. موادی که برای تهیه این غذای ایرانی به همراه زرشک به کار میرفت بسیار متنوع بود. کلم پلو شیرازی که بسیار معروف است و در لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج مجلسی نیز قرار میگیرد. به طور کلی میتوان گفت ترکها از طعم شیرینی لذت میبرند.
یکی از لذتهای گذراندن یک عصر دلپذیر، خوردن کلوچه فومن با چای است. این کلوچه انقدر محبوب است که در شهرهای بزرگی مثل تهران هم در انواع نانوایی و شیرینی پزی پخته میشود، مثل یک مغازه در منطقه ونک تهران که به کلوچههای فومنی معروف شده است. دمپختک یک غذای ایرانی ساده و جذاب استدمپختک از غذاهای سنتی کشور ما محسوب می شود که ماده اصلی تشکیل دهنده آن برنج است. در مورد تهچین داستانی وجود دارد که میگوید روزی یکی از آشپزان دربار هنگام درست کردن چلو مرغ پلو را شفته کرد. آشپز از ترس این که تنبیه شود، زعفران و ماست به برنج اضافه میکند و مرغ را لا به لای آن می ریزد تا غذای جدیدی بسازد. قبل از پرداختن به تاریخچه این غذای خوشمزه ایرانی، بگذارید یک بار برای همیشه فرق دیزی و آبگوشت را برایتان مشخص کنیم.
طرز تهیه آش اماج یا آش بی بی غذای محلی نیشابور
در نتیجه شاید انتخاب خوشمزهترین آنها برایمان سخت باشد. کوفته تبریزی، آبگوشت و دیزی جز انواع غذای ایرانی میباشند که در خطه آذربایجان طرفداران زیادی دارد و از بهترین غذاهای ایرانی نیز محسوب میشوند. برای این که یکی دیگر از آشهای خوشمزه ایرانی را امتحان کنید آماده هستید؟ آش یخ یکی دیگر از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است که میتوان گفت خاصتری آش ایرانی محسوب میشود. برای تهیه آش یخ، برنج، ماست ترش، سبزی، سیر و برگ چغندر استفاده میشود.
طرز تهیه کوکوی مرغ و لوبیا سفید
این آش از گوشت گوسفندی، حبوبات فراوان و دو نوع سبزیهای تشکیل میشود و از همین نظر شباهت بسیاری به آش شلهقلمکار دارد. پوشش گیاهی استان فارس را درختان جنگلی، گیاهان دارویی و صنعتی تشکیل میدهد. بادام کوهی، بلوط، شیرین بیان، گل گاو زبان، کتیرا و آنغوزه از مهمترین محصولات بومی این استان به شمار میآیند. طبق آماری که مسئولان گردشگری و غذایی استان فارس اعلام کردهاند، بیش از ۲۵۰ نوع غذای محلی و بومی در این استان شناسایی شده است که ریشه در فرهنگ، اقلیم و نوع زندگی مردم این سرزمین دارد.
کرمانشاهیها معمولا خورش خلال بادام را در مجالس رسمی همچون عروسی و عزا یا ایام محرم سرو میکنند. برنج، گوشت، سبزی تازه و خشک (به غیر از شنبلیله)، ادویهها (به غیر از هل)، نخود فرنگی، یک عدد پیاز رنده شده و سیر له شده را با هم در یک کاسه مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس از آنها گلولههایی بهاندازه گردو درست کنید و آنها در یک قابلمه بچینید. دو عدد پیاز باقیمانده را نگینی خرد کنید و آنها را در یک تابه با روغن تفت دهید. سپس رب گوجهفرنگی، شنبلیله، هل و آبغوره را به پیاز داغ بیفزایید و آنها را خوب با هم مخلوط کنید تا سس کوفته آماده شود. شیرین پلو یا نثار پلو، یکی از لذیذترین و مجلسیترین غذاهای سنتی استان قزوین است که طبخ و سرو آن در گذشته بسیار رایج و مرسوم بوده است.
بنابراین اولین کبابی در آن زمان و در بازار تهران افتتاح شده. اسناد دیگر در مورد کباب کوبیده حاکی از آن است که اولین کبابی در تبریز ساخته شد. اما اولین کبابی تهران که خانمها هم می توانستند در آنجا حضور پیدا کنند، چلوکبابی عباس شمرونی (و بعدها چلوکبابی فرد شمیرانی) بود که در میدان امین السلطان واقع شده بود.