مواد تشکیل دهنده شیرین پلو برنج, مرغ , پیاز, مغز بادام و پسته و خلال پوست پرتقال است. برای تهیه زرشک پلو در ابتدا برنج را طبخ کرده و بعد آماده شدن برنج زرشک را با کره سرخ می کنند و در انتها با زعفران بر روی برنج می ریزند. جالب است بدانید که فسنجان درایران قدمت باستانی دارد و این مطلب را می توان از لوح ها و سنگ نوشته هایی که در تخت جشید یافت شده اند که مربوط به ۵۱۵ سال قبل از میلاد است دریافت کرد. در یکی از این سنگ نوشته ها لیستی از اشیاء قدیمی باستانی که شامل مواد اولیه و تشکیل دهنده فسنجان شامل گردو, انار و مرغ است. گردو و رب انار و پیاز را به آرامی تفت می دهند و تا سس غلیظی درست شود و بعد از آن مرغ یا اردک را به آن اضافه می کنند البته در برخی از مناطق برای تعادل طعم مقداری شکر هم به آن اضافه می کنند.
- پس از گذشت نیم ساعت، سیبزمینیهای سرخ شده، عدس و آلوی آبکش شده را در تابه بریزید.
- برای مثال بهتر است برای تهیه این غذا به سراغ میگوهای بزرگ و درشت نروید.
- در مرحله بعد، ادویه، زردچوبه، فلفل و رب گوجهفرنگی را به پیاز و گوشت بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویه و رب گرفته شود.
- البته طرز پخت این غذا ایرانی خوشمزه فوت و فنهایی دارد که کدبانوهای ترکزبان، به خوبی آن را بلد هستند.
نمک و پودر لیمو عمانی را در اواخر پخت به آبگوشت اضافه کنید. این کوکوی خوشمزه از نظر ظاهر و طعم تاحدودی شبیه به کیک شربتی مخصوص قزوین است؛ اما در اصل یکی از مخلفات معروف در کنار غذای سنتی شیرین پلو به شمار میآید. در ادامه با ما همراه شوید و طرز تهیه کوکو شیرین قزوینی و دیگر انواع این دسر خوشمزه را در مجموعه غذاهای محلی کجارو بخوانید.
نخود پخته، ادویه و تخممرغ از اصلیترین مواد در تهیه فلافل است. این ترکیب را در روغن داخل سرخ میکنند و داخل نان ساندویچی میگذارند. اگر خواستید در اهواز فلافل بخورید، شبها به خیابان لشکرآباد این شهر سری بزنید.
طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی
خلال بادام و پسته را از قبل بشویید و در گلاب خیس کنید. دو قاشق سوپخوری روغن را در یک تابه دیگر بریزید و زرشکها را روی حرارت ملایم گاز، کمی تفت دهید. سپس خلال بادام و پسته از قبل شسته شده را به زرشکها بیفزایید و آنها را برای ۳۰ ثانیه تفت دهید. خلال پرتقال یا نارنج تلخی گرفته را نیز بههمراه زعفران به زرشک بیفزایید و آنها را پس از یک دقیقه از روی حرارت بردارید. نصف مخلوط زرشک را به گوشتها بیفزایید و بقیه آن را برای تزئین کنار بگذارید.
خورش قورمه سبزی
این غذای خوشمزه، بر خلاف ظاهرش ارزش غذایی بالایی دارد. در گذشته آب دوغ خیار یکی از غذاهای ایرانی دارای جایگاه در روتین زندگی مردم بوده است. آش رشته از مهمترین غذاهای ایرانیبرای پختن آش از حبوباتی مانند انواع لوبیا، عدش، نخود، ماش، جو و حتی گاهی گندم استفاده می شود. این حبوبات را معمولا از قبل خیس می کنند و آن ها را می پزند. سبزیجاتی همچون تره، اسفناج، نعنا و سیر فراوان، رشتههای درازی که از گندم و آب درست میشوند به نام رشتهی آشی، پیاز و انواع ادویه ها نیز در آش استفاده میشود. ته چین یک غذای ایرانی مهم استبر خلاف تصور اکثر ما که گمان میکنیم تنها نوع ته چین، ته چین مرغ ساده است، انواع مختلفی از ته چین طبخ می شود.
لوه کباب
پلو بریانی، همان طور که از نام آن پیدا است از ترکیب پلو و مایه بریانی درست میشود. پلو بریانی، یک نسخه کاملا گیاهی هم دارد که بدون گوشت و با سبزیجات مختلف مانند سیبزمینی، هویج، قارچ و غیره درست میشود و گیاهخواران عزیز میتوانند از طعم آن لذت ببرند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه بریانی پلو و انواع آن و همچنین ترکیب ادویه بریانی بلوچی آشنا کنیم. مانی پلو از غذاهای محلی شهر دامغان در استان سمنان است که برای تهیه آن از لپه، رشته پلویی، زرشک و کشمش استفاده میشود. گاهی اوقات نیز گوشت قیمهای یا قلقلی سرخشده با پیاز نیز در کنار آن قرار میگیرد که ترکیب فوقالعاده لذیذی را به وجود میآورد. علاوه بر لپه و کشمش در مانی پلو میتوانید از خلال پرتقال، بادام و پسته نیز استفاده کنید.