سیر و آب نارنج یا آبغوره هم فوتهای کوزه گری برای خوشمزه شدن این غذای گیلانی هستند. بدون شک تهیه لیست غذاهای سنتی ایرانی به کتابی قطور و یا چند جلدی ختم خواهد شد. اما در این میان برخی از غذاهای سنتی ایرانی هستند که از محبوبیت بیشتری برخوردارند و همیشه هم در صدر لیست بهترین غذاهای سنتی ایرانی قرار گرفته اند.
- انواع سبزیجات و طعمدهندههایی که در گیلان وجود دارد، عامل اصلی خوشطعم و مزه شدن غذاهای گیلانی است.
- اگر از توریستهای خارجی، درباره ویژگیهای ایران بپرسید، بیشترشان از غذاهای ایرانی خیلی راضی هستند و از مزه انواع کبابها، پلوها، آشها و حلواهای ایرانی، حسابی تعریف میکنند.
- افزودن یک قلم گوسفند بههمراه گوشت به خروش، طعم بی٬نظیری به غذای شما میدهد.
- علاوه بر گوشت گوسفند، گوساله و مرغ و بوقلمون میتوانید با حذف گوشت، غذایی کاملا گیاهی داشته باشید.
- میگو علاوه بر این میتواند مقداری از آهن مورد نیاز بدن شما را هم تأمین کند.
تکههای گوشت را نیز جداگانه سرخ کنید و روی برنج بچینید. اردک شکمپر در استان گیلان نیز طبخ میشود و از طرفداران بسیاری برخوردار است؛ اما اصالت این غذا به استان مازندران برمیشود. مخلفات رنگارنگ و ترشمزه اردک شکمپر آنقدر لذیذ هستند که آب دهانتان را راه خواهند انداخت. پس در سفر به مازندران و در خانه محلیها حتما سراغ این غذای خوشمزه را بگیرید و اگر تاکنون آن را نخوردهاید، حتما آن را امتحان کنید. در نهایت نیز یک قطعه پیاز و کمی نمک در سینی میگذارند و غذا را با نان میپوشانند تا سرد نشود.
در صورت امکان بهجای آب از آب گوشت استفاده کنید تا خورش قیمه زعفرانی مجلسی شما لذیذتر شود. خورش قیمه از حدود ۸۰ تا ۹۰ سال پیش، بهعنوان یک غذای نذری در میان ایرانیان شناخته میشود. شما میتوانید ترخینه جامد را در خانه تهیه کرده یا بهصورت آماده از عطاریها خریداری کنید، البته باید در نظر داشته باشید که درست کردن ترخینه جامد، حدود هفت روز زمان میبرد.
معرفی بهترین غذاهای ایرانی ( ۴۰ غذای سنتی ایرانی )
تکههای گوشت را با ادویهها و یک عدد پیاز خرد شده در یک کاسه بریزید و با دستانتان گوشت را به این مواد آغشته کنید. سپس روی ظرف را سلفون بکشید و اجازه دهید تا گوشت برای چند ساعت در یخچال مزهدار شود. یک عدد پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
۴۱- قلیه ماهی
معروفترین غذای محلی که میشناسید کدام غذا است؟ درادامه این مطلب میخواهیم معروفترین غذاهای سنتی ایران و اینکه به کدام استان یا شهر تعلق دارند را به شما معرفی کنیم. شاید کوفته را بتوانید در هر نقطهای از ایران و هرجایی که هستید میل کنید اما کوفتههای تبریزی یک شیوه درست کردن خاصی دارند، که کوفتههای دیگر ندارند. به صورت کلی بگویم، برای آماده کردن کوفته، گوشت را در یک هاون سنگی میکوبند و بعد سبزیجات و لپه را به آن اضافه میکنند. در انتها گردو و آلوخشک را داخل کوفته قرار میدهند و پس از تزئین با پیاز داغ و زرشک آماده سرو میشود.
حین پخت دندهها میتوانید کره، آبلیمو و زعفران دمکرده را باهم مخلوط کنید و با قلمو روی کباب بمالید تا خوشعطروبو شود. گوشت دنده را به تکههای کوچک برش بزنید؛ بهطوری که هر تکه دارای دو دنده باشد. فلفل سیاه و زعفران دمکرده را به گوشت اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا به خورد گوشت بروند.
انواع غذای ایرانی
این غذا شباهت زیادی به کباب تابهای دارد و در کنار گوجه فرنگی، سیب زمینی و فلفل بسیار لذیذ و خوشمزه است. کوفتهها را در نهایت در سس قرار دهید و اجازه دهید کوفتهها در سس بپزند. حدود ۲۵ دقیقه تا ۱ ساعت باید زمان دهید تا کوفتهها کاملاً نرم و آماده سرو شوند. برای خواندن طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی و همچنین مشاهده فیلم آموزشی این غذا میتوانید به مقاله طرز تهیه کوفته سبزی مراجعه کنید. همچنین میتوانید کدوهای خرد شده را داخل قابلمه ریخته، درب قابلمه را بگذارید و شعله گاز را کم کنید تا کدوها آهسته آهسته پخته شده و نرم شوند.
بسیاری از ادویههای این منطقه هندی است و تاثیر بسیاری از غذاهای هندی بر غذاهای محلی این منطقه به وضوح قابلمشاهده است. این استان زیبا با شهرهای دیدنی و مردمان خونگرمی که دارد، با غذاهای خوشطعم و بهخصوص غذاهای دریایی از ماهی کبابی تا سسهای مختلف با نانهای گرم از مهمانان خود پذیرایی میکند. زیره پلو یا پلو زیره یکی از مقویترین و لذیذترین غذاهای محلی کرمان است که با زیره سیاه یا مخلوط زیره سیاه و سبز درست میشود. زیره پلو جزو غذاهای محلی مازندران نیز به حساب میآید؛ با این تفاوت که در تهیه آن از دارچين، زيره، فلفل و شنبليله و کشمش استفاده میشود. کلانه یا «که لانه»، یک نان محلی و خوشمزه است که از ۳۰۰ سال قبل تاکنون پخت میشود.
خوردن این خورش در کنار یک برنج ایرانی عالی به همراه سیب زمینی یا بادمجان سرخ شده، بسیار لذت بخش است. به دلیل ابعاد کمی که میگوهای مورد استفاده در میگو پلو دارند، توصیه ما این است که در پاک کردن آنها نهایت دقت را به کار ببرید و تمامی ضایعات موجود در آنها را پاک کنید. برای پخت میگو پلوی بوشهری، دستور پختهای مختلفی وجود دارد که تاحدودی هم مشابه یکدیگر هستند. مواد مورد نیاز برای پخت این غذا شامل میگو، برنج، پیاز، سیر، گشنیز، رب گوجه فرنگی، زعفران و… است.