لیست غذاهای ایرانی معرفی 230 غذای ایرانی خوشمزه کترینگ کیبو
انتشار: دی 09، 1402
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

لیست غذاهای ایرانی معرفی 230 غذای ایرانی خوشمزه کترینگ کیبو

عشایر استان کرمان در ادامه گوشت را می پختند؛ گوشت و استخوان و چربی را همراه با کمی نمک و آب در قابلمه ای می ریختند و روی آتش روشن می گذاشتند تا چربی آب شود. در این مرحله یک نان محلی را در ظرف می انداختند تا این چربی لذیذ به خرد نان برود. سپس صبر می کردند تا آب موجود در ظرف روی حرارت آتش به طور کامل بخار شود و گوشت به روغن بیفتد. کارائی، کارایی، کرایی یا کراهی، یک نوع کاری سنتی پاکستانی، هندی و بلوچی با سس غلیظ بر پایه گوجه فرنگی است که در یک تابه گود و ضخیم به همین نام درست می شود.

  • اگر به اهواز سفر کردید و خواستید فلافل اهوازی بخورید، شب ها به خیابان لشکرآباد سر بزنید تا طعم اصیل فلافل را بچشید.
  • جوجه ناردونی یا خورشت انار دانه اشاره کرد.«ناردون» به معنای «انار» است و همان طور که از نام خورش اناردون برمی آید، دانه انار خشک شده یا تازه، ماده اصلی تشکیل دهنده این غذا است.
  • پیازهای نگینی یا خلالی خرد شده را در همان تابه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند.
  • کرمان، یکی از پنج شهر تاریخی ایران در جنوب شرقی کشور است که با شرایط اقلیمی و کویری، یکی از بهترین مقاصد گردشگری ایران به شمار می آید.

این خورش با استفاده از گردوی چرخ شده، گوشت مرغ یا گوشت قرمز و رب انار با سه طمع ترش، شیرین و ملس طبخ می شود. خورشت فسنجان اصیل مخصوص گیلان با اضافه کردن سبزی های معطر محلی و اناربیج تهیه می شود. خورشت ترشه تره یکی دیگر از غذاهای محلی ایران است که از ترکیب سبزی های معطر مختلف تشکیل شده. برای پخت ترشه تره از گوشت یا مرغ استفاده نمی شود،اما در عوض تخم مرغ جضور پررنگی دارد. ادویه هایی مثل دارچین هم در ترشه تره مورد استفاده قرار می گیرد.

حالا که فصل زمستان فرا رسیده است، فرصت تهیه انواع غذاهای ایرانی زمستانی را از دست ندهید. طرز تهیه خورش لبو بسیار ساده است و معمولا به خاطر رنگ جذابش، طرفداران زیادی هم دارد. در میان فهرست غذاهای ایرانی خوشمزه، «آبگوشت گندم» متعلق به اصفهان و شهرهای کردزبان است. در طرز تهیه آبگوشت گندم از نخود یا لوبیا به همراه گوشت قرمز و گندم استفاده می شود. اهالی استان مرکزی در لیست غذای ایرانی و محبوب خودشان، یک آبگوشت مقوی و خوشمزه دارند به نام «آبگوشت به و گردو».

لیست غذای ایرانی

امکان ندارد غذاهای محلی و خوشمزه مشهد را تست کنید و تعریف نکنید. در سفر به مشهد علاوه بر زیارت و گشت و گذار در مراکز خرید، می توانید غذاهای سنتی خوشمزه این شهر را امتحان کنید و از طعم دلچسب این غذاها لذت ببرید. آش ها جزو سالم ترین و مغذی ترین غذاها در لیست غذاهای ایرانی بخصوص در ماه رمضان و مراسم های مذهبی هستند. در صورت تمایل می توانید لیمو عمانی نیز در خورشت بریزید که برای این منظور باید با چنگال تعدادی سوراخ در آن ایجاد کنید و برای نیم ساعت در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. به جای لیمو عمانی می توانید کمی آب لیمو در غذا بریزید.

آش برنج

در میان غذاهای ایرانی که سرشار از پروتئین یا مواد مغذی هستند می توان به آبگوشت، شیر برنج، باقالی پلو با ماهیچه یا گردن، خورش بز قورمه و … اشاره کرد. در طرز تهیه خورش لوبیا چیتی می توانید به دلخواه از گوشت یا قارچ استفاده کنید. این خورش لذیذ برای روزهای فصل زمستان یک انتخاب بسیار خوب است. طرز تهیه خورش ماست در شهرهای شمالی و همدان هم مشابه است و شکر، خلال یادام و پسته جزو اصلی آن به شمار می روند. اگر فکر می کنید تنوع سفره غذایی شما کم شده است می توانید به سراغ تهیه حلیم بادمجان به عنوان یکی از غذاهای سنتی ایرانی درجه یک بروید. خورش قیمه یکی از غذاهای سنتی ایرانی از دسته خورش هاست که معمولاً برای نذری دادن نیز بسیار مناسب است.

طرز تهیه گمج کباب

طرز پخت غذاهای ایرانی سنتی معمولا با مواد در دسترس است. قدیمی ها «اشکنه» را به عنوان یک غذای ایرانی نونی خوشمزه می شناسند که آن را به عنوان غذای ساده برای شام یا ناهار هم درست می کنند. برای طرز تهیه اشکنه زمان کمی لازم است و با مواد ساده ای هم درست می شود. در فهرست غذاهای ایرانی «آبگوشت بز قورمه» از غذاهای محلی کرمانی هاست. معمولا کرمانی ها در طرز تهیه بز قورمه از گوشت بزغاله استفاده می کنند.

با این وجود می توان تنوع جالب و شگفت انگیزی از غذاها و خوراک های سنتی و محلی را در برنامه ی غذایی خانواده های این منطقه از ایران مشاهده کرد. غذاهای محلی زنجان به حدی متنوع و لذیذ هستند که خود یکی از دلایل سفر گردشگران به این منطقه از کشور محسوب می شوند. در ابتدا خرماها را از وسط و بدون متلاشی کردن، برش بزنید و هسته آن ها را دربیاورید. سپس کره را در یک تابه متوسط گرم کنید و خرماها را در آن تفت دهید تا پوست آن ها براق شود. آب برنج را خالی کنید و برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید. ته قابلمه، نه دیگ سیب زمینی بگذارید و برنج را روی آن بریزید تا روی شعله ملایم گاز با دم کنی، دم بکشد.

در این بخش خاص، می خواهیم از داستان های ویژه و جالب درباره غذاهای ایرانی معروف برای شما نقل کنیم. ایران طیف وسیعی از لهجه ها، سبک زندگی، سنت و آداب و رسوم منطقه ای را در بر می گیرد. در شمال ایران بخاطر بارندگی های فراوان حاشیه دریای خزر مراتعی سرسبز و تنوع زیادی از میوه ها، سبزیجات و گیاهان وجود دارد.