سبزی قورمه سبزی را کاملا ریز و ساطوری خرد کنید تا یک خورش جا افتاده داشته باشید. در انتهای پخت، حتما لیمو عمانیها را دربیاورید تا طعم غذای شما را تلخ نکنند. افزودن یک قلم گوسفند بههمراه گوشت به خروش، طعم بی٬نظیری به غذای شما میدهد. واژه قیمه در فرهنگ دهخدا، یک کلمه ترکی و بهمعنای «گوشت تکه شده» است.
دلمه برگ مو محبوبیت بیشتری دارد و به دلیل وجود برگهای تازه ترش، این دلمه را در فصل بهار تهیه میکنند. مواد داخل دلمه ترکیبی از گوشت چرخکرده ، سبزی دلمه، پیاز و لپه تشکیل میشود. یکی از خوشمزهترین عصرانههایی که در بین غذاهای محلی ایران و مشهد وجود دارد، چنگالی است. بلکه هدف از چنگال انگشتان دست است که باید برای تهیه این غذا مورد استفاده قرار بگیرد. مواد اولیه این غذا به راحتی در هر خانهای پیدا میشود. نان بیات خرد شده، عسل یا شکر تنها موادی هستند که برای پختن چنگالی نیاز دارید.
در ادامه رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و ادویه را در تابه بریزید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید. توجه داشته باشید که مقدار آب باید به حدی باشد که وقتی گوشت کاملا پخت، آب برای کته کردن برنج هم باقی مانده باشد. یک عدد پیاز باقیمانده را رنده درشت کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. در ادامه یک قاشق غذاخوری از ترکیب ادویهها را به این مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود. برنج را از چند ساعت قبل بشویید و آن را در آب و نمک خیس کنید. ماهی را تمیز کنید و قبل از شستن، به آن مقداری نمک و زردچوبه بزنید و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه ماهی را بشویید و بهصورت فیلهای خرد کنید.
- باقالی پلو بیشتر در اواخر بهار و تابستان که باقالی های سبز و تازه وجود دارد و برنج تازه به درست شده است طبخ می شود.
- طبخ این غذا کمی مشکل است اما طعم خارقالعاده آن، قطعا ارزش زحمتی که میکشید را خواهد داشت.
- سپس مقداری نمک و فلفل سیاه و در صورت تمایل ادویه به گوشت اضافه کنید.
- حلیم بادمجان اصفهانیکی از غداهای سنتی اصفهان که به شهرهای دیگر هم راه پیدا کرده، حلیم بادمجان است.
- کشور ایران در کنار چین و روم، یکی از سه مکتب خوراک جهانی است و به جرات میتوان، آن را بهعنوان بهترین مقصد گردشگری غذایی و شکم گردی معرفی کرد.
از آنجا که آش مذکور شل است، آن را با نام «شولی» میشناسند. نصف سیبزمینیها، پیازها و گوشت گوسفندی را در چرخگوشت، چرخ کنید. سپس مواد چرخکرده را خوب با دست ورز دهید و ادویهها را به آنها بیفزایید. مواد گوشتی را روی سینی فر پهن کنید و گوجه فرنگیها و سیبزمینیهای ورقه شده را بههمراه فلفلهای سبز حلقه حلقه شده روی آن بچینید.
طرز تهیه چلو گوشت زعفرانی خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی
این غذای خوشمزه هم از پر طرفدارترین غذاهای این دسته بندی محسوب می شود و معمولا در مهمانی ها سرو می شود. جوجه کباب از گوشت مرغ تهیه می شود و بسیار پرطرفدار است. اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران در تعطیلات و مسافرت ها، گوشت مرغ طعم دار شده را بر روی منقل کباب کرده و جوجه کباب می پزند.
۲۴- خورش به آلو
البته اگر این غذا را در کنار عزیزانتان در یک دیزی سرا میل نمایید نام آن دیزی می شود. در اصل آبگوشت و دیزی تفاوت چندانی در مواد تشکیل دهنده با یکدیگر ندارند و فقط در نحوه پخت متفاوت اند. آبگوشت در خانه و روی اجاق گاز پخت می شود و دیزی در رستوران های سنتی و درون تنور همین. میرزاقاسمی یکی از غذاهای محلی استان گیلان و استان مازندران است. در این لیست غذا های ایرانی بیش از 230 نوع غذای اصیل و سنتی را معرفی کردیم. بعضی از آن ها عام تر بوده و هر ایرانی، دست کم یکبار آن ها را نوش جان کرده است.
نان بليط يا بلوط
هم می تواند برای یک ناهار خانوادگی و هم جمع های دوستانه گزینه خوبی باشد. این غذا که اصالت جنوبی دارد یک غذای سنتی و خوش طعم و جذاب است. چراکه از انواع سبزی های معطر ماننند شنبلیله و گشنیز برای طعم دار کردن آن استفاده می شود.
یک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب کنید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس گندم را در قابلمه بریزید و شعله گاز را کم کنید تا گندم بپزد. توجه داشته باشید که زمان پخت گندم از دیگر مواد طولانیتر است و به همین علت، پخت آن باید قبل از بقیه مواد آغاز شود. پس از نیمپز شدن نخود و گندم، بقیه حبوبات را بههمراه لیزک، ادویه، زردچوبه و نمک در آش بریزید و صبر کنید تا همه مواد بپزند و آش شما جا بیفتد.
در این مطلب سعی کردیم لیست غذاهای ایرانی سنتی و محلی استان های مختلف را معرفی کنیم تا با نام و طرز تهیه برخی از آنها آشنا شوید. امیدواریم تلاش ما مورد استفاده و توجه شما عزیزان قرار گیرد. آبگوشت قرمه، قورمه سبزی همدانی یا آبگوشت بزباش، یک غذای بسیار جالب و لذیذ همدانی است که نسخهای منحصربهفرد و متفاوت از خورش محبوب قرمه سبزی را به شما ارائه میکند. طعم و عطر سبزی قرمه، پیاز داغ و سیبزمینی بههمراه لیمو امانی، غذایی وسوسهانگیز و خوشمزه را خلق میکند که بهسختی میتوان به آن دست رد زد. نمک، فلفل و زردچوبه را به ماهی سرخ شده اضافه کنید و آنها را با هم تفت دهید. آب برنج خیس خورده را خالی کنید و آن را در یک قابلمه آب جوش بریزید تا مغز دانههای آن نرم شود.
در بین طرز تهیه انواع غذاهایی که در این سایت مشاهده خواهید کرد انواع غذاهای سنتی ایرانی به همراه غذاهای محلی و طرز تهیه آنها را مشاهده می کنید. بعد از پخته شدن همه ترکیبات، در یک قابلمه جدا مقداری رب گوجه فرنگی را تفت دهید و به آن نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید. سی دقیقه پس از اضافه کردن رب گوجه فرنگی میتوانید حرارت زیر آبگوشت را خاموش کنید و آن را سرو نمایید. بسیاری از افراد این غذا را چیزی مشابه زرشک پلو میدانند، ولی تفاوت آنها بسیار زیاد و مخلفات موجود در قیمه نثار به مراتب بیشتر است.