
بروزرسانی: 27 خرداد 1404
لیست آموزش طرز تهیه غذاهای اصیل ایرانی برای شام و ناهار
در واقع مرصع پلو نوعی برنج است که مغز ها و میوه های مختلف روی آن مانند جواهر می درخشند. غذایی شیرین و خوش طعم است که در پخت آن از انواع مغز ها و میوه های ایرانی مثل پسته، بادام، پوست پرتقال شیرین، زرشک، هویج و زعفران استفاده شده است. قُرمه سبزی یکی از خوراک های ملی ایران است که معمولاً با برنج سرو می شود. قرمه سبزی که از سبزیجات، لوبیا قرمز و گوشت بره درست می شود، ترش و پر از سبزی است. مزه ی این خورش باید کمی ترش باشد، ازاین رو به آن کمی لیمو عمانی خشک یا آب لیموی تازه اضافه می کنند، برای جا افتادن قرمه سبزی زمان زیادی نیاز است.
عرب ها معمولا این غذا را با بادام هندی تفت داده شده تزئین می کنند. توجه داشته باشید که نمک نباید از ابتدا به گوشت اضافه شود؛ زیرا باعث دیرپز شدن گوشت می شود. این غذای لذیذ توسط محمدقاسم خان، والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع و به نام او، نام گذاری شد. اگر طعم ملس را دوست دارید، یک قاشق شکر را به همراه آرد در خورش بریزید. به جای رب انار از آب نارنج تازه نیز می توان استفاده کرد. آب مورد استفاده برای پخت کوفته ها نباید بیش از حد باشد؛ زیرا در غیر اینصورت کوفته ها از هم باز می شوند و ظاهر خود را از دست می دهند.
- برای آشنایی با طرز تهیه این پیش غذا یا دسر لذیذ با ما همراه شوید.
- هویج ها را به صورت خلالی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید.
- با توجه به طبیعت گرم زیره و طبع سرد برنج، زیره پلو طبع متعادلی دارد و به همین دلیل، غذایی مناسب فصل پاییز و زمستان است.
- قیمه نثار یكی از غذاهای ایرانی است كه به طور سنتی در قزوین پخته می شود.
- استان کردستان در حوزه غذاهای محلی، بسیار غنی است و این موضوع به شیوه معیشتی مردم برمی شود که مبتنى بر دامداری، زراعت، باغداری و زنبورداری است.
- باسترما در زبان ترکی به معنی دفن شده است و از آنجایی که در این ته چین خوشمزه مرغ به صورت ته دیگ در زیر برنج مدفون می شود به این نام معروف شده.
زرشک پلو با مرغ که یک غذای مجلسی ایرانی بوده و در بیشتر مهمانی ها این غذا سرو میشود. قیمه نثار قزوین از معروف ترین غذاهای مجلسی ایرانی محسوب میشود و در مجالس رسمی معمولا این غذا سرو میشود. لیست غذاهای ایرانی آنقدر جذاب و اشتها آور است که نمی توان تنها نام یکی از آن ها را بعنوان غذای پرطرفدار آورد. نگران بوی سیر هم نباشید چون بعد از خوردن این غذا دهانتان بوی سیر نمی گیرد. اگر می خواهید از غذای مجلسی قزوینی ها که در مجالس عروسی شان طبخ می شود میل کنید، قیمه نثار را انتخاب کنید.
طرز تهیه گبولی گوشت /غذای محلی جنوبی مخصوص هرمزگان
ته دیگ مورد نظر خود را با کمی روغن در کف یک قابلمه بچینید. سپس مقداری از برنج آبکش کرده را در قابلمه بریزید و یک لایه از مخلوط ماهی سرخ شده را روی آن قرار دهید. پس از بخار کردن برنج، شعله گاز را کم کنید و دم کنی بگذارید تا هزاری دم بکشد.
۱۴. غذاهای محلی استان قزوین
علت اصلی آن علاوه بر مهارت و اشتیاقی که فرد به پختن غذا دارد، فوت و فن های ریزی است که اجرا می کند. با دانستن آنها می توانید تا حد زیادی سطح کیفیت غذای خود را ارتقا دهید. در دستور پخت هایی که در این سایت ارائه شده سعی کردیم بیشتر فوت و فن های پختن غذا های مختلف را آموزش دهیم تا نتیجه بهتری بگیرید. اسمغذاهای سنتی ایرانیمعمولا با توجه به طرز پخت و منطقه ای که اصالتاً مربوط به آن هستند انتخاب می شوند. اگر کشک بادمجان سفت بود کمی آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود.
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان لرستان
سبزی قورمه سبزی را زیاد سرخ نکنید که سیاه شود؛ زیرا در این صورت سبزی در خورش خشک می شود و می شکند. بهتر است خورش قیمه را با گوشت گوسفندی بپزید که بافتی نرم و چرب دارد. برخی افراد، کمی زنجفیل تازه یا نصف قاشق چای خوری زنجفیل را در خورش قیمه می ریزند تا غذا طعم و تندی خوبی به خود بگیرد.
رشته پلو که از انواع غذاهای ایرانی میباشد که در روز های خاص به عنوان رسومات ایرانی این غذا سرو میشود و به همین دلیل از انواع غذای مجلسی ایرانی محسوب میشود. شیرین پلو جز بهترین غذاهای ایرانی محسوب میشود و در مجالس و عروسی ها معمولا این غذا سرو میشود. انواع پلوها مثل لوبیاپلو، عدس پلو،زرشک پلو،باقالی پلو،استانبولی پلو، دمپختک و بسیاری غذاهای دیگر که با برنج طبخ می شوند هرگز برای ایرانیان تکراری نخواهند شد. به نظر من خورش ماست می تواند بهترین نامی باشد که برای این غذا انتخاب بشود. حتماً می پرسید چرا؟ چون انگار واقعا ترکیبی از خورشت و ماست است! سپس گوشت های نرم شده را با ماست چکیده و زعفران و شکر ترکیب می کنند.