سپس رب گوجهفرنگی را در تابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید تا رنگ رب باز شود. سبزیجات خرد شده به غیر از چوچاق را در یک تابه با کمی روغن تفت دهید. آب، آبغوره و دو حبه سیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا این ترکیب برای ۲۰ دقیقه با هم بپزند. سپس ماهی کپور را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا ماهی با سیر مزهدار شده بپزد. پس از پخت ماهی، آن را از قابلمه بیرون بیاورید و سبزی تفت داده شده را در قابلمه بریزید تا بپزد. نمک، فلفل و زردچوبه را به مایه اشپل اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- برای داشتن یک نرگسی خوشمزهتر و مجلسیتر، کمی گردوی خرد شده به غذا اضافه کنید.
- شوید خرد شده، باقلای پوست گرفته و سیر له شده را با هم در یک تابه تفت دهید و سپس آنها را به قابلمه خورش بیفزایید.
- سینه مرغ را با مقداری زردچوبه، یک عدد پیاز و یک حبه سیر بپزید.
- ظاهر این خورش، شبیه به فسنجان است؛ اما در طرز تهیه آن از کشمش و قیسی استفاده میکنند.
خورش انار مسما شباهت زیادی به مرغ اناری دارد که در دیگر مناطق ایران بهخصوص برای شب یلدا طبخ میشود؛ اما تفاوت این دو غذا در چاشنی آنها است. در تهیه مرغ اناری تنها از رب انار استفاده میشود؛ در حالی که رب انار و دانه انار، طعمدهندههای خورش انار مسما هستند. خورش انار مسما، یک نسخه دیگر نیز در گیلان دارد که همراه با بادمجان طبخ میشود و با نام انار مسما با بادمجان مشهور است. اگر از طرفداران بادمجان هستید، حتما این خورش را با بادمجان درست کنید.
طرز تهیه خورش آلو مسما شیرین قاتق به روش شمالی با مرغ
اگر به دنبال یک پیشغذا یا میانوعده خوشمزه هستید و یا میخواهید غذای سبکی بخورید بورانی بادمجان شمالیها را فراموش نکنید. این بورانی از ترکیب بادمجان کبابی با ماست پرچرب درست میشود و پودر موسیر و نمک نیز به آن اضافه میکنند. به روش مازندرانی به گردو آسیاب شده نیاز دارید، در بعضی مناطق از ترکیب رب آلوچه و رب انار استفاده میکنند. ماده ی اصلی این غذای خوشمزه ی مازندرانی اسفناج است و با خوردن آن تازه می فهمید که اسفناج چه طعم بینظیری دارد!
۶. قورمه سبزی گیلانی و طرز تهیه آن
چند ساعت گوشت را در این ترکیب استراحت داده و در نهایت آن را روی زغال کباب میکنند. مالابیج یا مالاویج یا مالاتا یکی از خوشمزهترین غذاهای دریایی شمال است. این غذا هم در گیلان و هم در مازندران طبخ میشود و طرفداران زیادی دارد. برای درست کردن این غذا از ماهی سفید، رب انار و گردو و سبزیهای شمالی استفاده میشود. اگر طرفدار غذاهای دریایی هستید، حتما این غذا را امتحان کنید.
اگر اهل شکمگردی هستید و مقصد سفرتان را بر اساس خوشمزههایش تعیین میکنید، ما به شما گفتهایم خوشمزه ترین غذاهای ایرانی را کجا پیدا میکنید. شمال فقط غذاهای خوشمزه ندارد، بلکه پر است از سوغات خوشمزه و جذاب. اناربیج یکی دیگر از غذاهای اصیل گیلانی است که در شهرهای رشت، رودسر، لاهیجان، انزلی و … در مناسبتهای خاصی مانند شب یلدا سرو میشود.
گمج کباب
نام مازندران که میآید نقش سواحل خزر در ذهن نقش میبندد. این نزدیکی به دریا سبب شده تا آبزیان و به ویژه ماهی جایگاهی ویژه در سبد غذایی خانوادهها داشته باشند. بازارهای ماهی در هر شهر این استان دیده می شوند و مشتریهای زیادی هم دارند. در میان خوراکیهای گیاهی، بادمجان جزو پرمصرفترینهاست و البته انار و سیر جایگاه ویژه ای برای طعمدهی به غذاها دارند. غذاها در مازندران بیشتر به صورت ترش و ملس پخته میشوند و معمولا برای کنترل طعم آن از رب انار و شکر بهره میگیرند.
برای تهیه این خورشت به مرغ تکهشده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده احتیاج دارید و باید کمی صبور باشید. شاید شما با شنیدن نام خورشت گول بخورید اما چیزی که در نهایت می بینید کمی با تصورات شما متفاوت است. این خورشت آب زیادی ندارد اما طعم بی نظیر آن را فراموش نخواهید کرد. ترش سماق یکی دیگر از غذاهای پرخاصیت شمالی است که به دلیل وجود سماق در آن خواص بسیاری دارد.