یکی از خوشمزه های مازندرانی ها خورشت آلو است که در میان بومیان با نام مرغ و آلوی مازندرانی شناخته می شود. برای تهیه این خورشت به مرغ تکهشده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده احتیاج دارید و باید کمی صبور باشید. شاید شما با شنیدن نام خورشت گول بخورید اما چیزی که در نهایت می بینید کمی با تصورات شما متفاوت است. این خورشت آب زیادی ندارد اما طعم بی نظیر آن را فراموش نخواهید کرد. ترش سماق یکی دیگر از غذاهای پرخاصیت شمالی است که به دلیل وجود سماق در آن خواص بسیاری دارد.
- این غذا را میتوانید با کته یا سیبزمینی سرخکرده نوش جان کنید.
- اگر به مازندران سفر کردید، حتماً این خورش خوشمزه را امتحان کنید.
- ضمن اینکه میتوان این خوراک را با استفاده از گوشت چرخ کرده و گرد غوره بجای جگر و دل گوسفند، طبخ کرد.
- در قابلمه را گذاشته و به مدت ۳ ساعت با حرارت خیلی کم بپزید؛ بعد از پخت، به آرامی ماهی را از قابلمه خارج کنید.
- این ماهی سفید را در گمج قرار داده و آن را حالت دایرهای و گرد درمیآورند.
در ضمن اگر گذرتان به رستوران شرفشاهی چالوس افتاد، حتماً طعم شیشلیک آن را بچشید. قطعاً از آنجایی که قبرس شمالی یک کشور رو به پیشرفت است، اگر بتوانید وارد کارهای مهارتی همانند تهیه و پخت غذا شوید، درآمد بسیار بیشتری را نسبت به کشور ایران به دست خواهید آورد. برای مثال گروهی از ایرانیان وارد محوطه دانشگاه مدیترانه شرقی در قبرس شمالی شده و یک رستوران ایرانی را راهاندازی کردهاند. البته علیرغم اینکه نام رستوران به نام ایرانی ثبت شده است ولی در کنار غذاهای ایرانی، غذاهای ترکیهای و آفریقایی نیز سرو میشود. برای افرادی که عاشق غذاهای فست فودی هستند، قطعاً شفتلیا بسیار به یاد ماندنی و لذتبخش خواهد بود.
تعطیلات ژانویه در بهترین کافه و رستوران های تهران با فیدیلیو
شما هم اگر در تهران زندگی کنید گاهی هوس میکنید بروید و در یک رستوران بنشینید و غذای محلی بخورید، آنهم غذاهای لذیذ شمالی که در نوع خود بینظیر هستند. غذاهای شمالی که پایه اصلی اکثر آنها سبزی و سیر تازه، برنج ایرانی و ماهی شمال است پیشنهادی مجله خبری غذا نیست که کسی بتواند رد کند. غذای خوشمزه و پرطرفدار گیلانی که ریشه آن به شهر رودبار باز میگردد. از سبزیجات معطر ترکیب شده با گوشت چرخ شده و گوجه فرنگی، برای پخت شامی استفاده میشود و معمولاً آن را در کنار کته یا برنج سرو میکنند.
۳- مرغ ناردونی غذای اصیل مازندرانی
بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی جزو مواد اصلی میرزا قاسمی است. اگر به طعمهای ترش علاقه دارید در سفر به گیلان حتما این غذا در لیستتان قرار دهید. این غذای خوشمزه گیلانی از تخم مرغ، سیر، خالواش، اسفناج و انواع سبزیها مثل گشنیز، جعفری، نعنا و شوید پخته میشود. حیف است به شمال ایران و البته چالوس سفر کنید اما غذاهای محلی آنجا را نچشید.
این غذای لذیذ را به همراه نان داغ سنگک یا لواش، ماست و سبزی خوردن و مخلفات دیگری مانند دوغ و انواع ترشی سرو کنید. به مواد رب گوجه فرنگی و زعفران را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا خوراک واویشکا با شعله ملایم پخته شود و به خوبی جا بیفتد. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زعفران، جعفری خرد شده و سس تند را با هم مخلوط نمایید. در مرحله بعد سه لیوان آب ولرم را به همراه رب انار به ترکیب اضافه کنید. منویی شامل چند مدل کته کباب، چند مدل خوراک از جمله مرغ ناردونی و جوجه ترش و شامی رودباری و انواع دمنوش و شربت که مناسب برای فصلهای سردو گرم است. اما در بین همه ایتمهای منو مرغ و آلو و سینی مخصوص آویشو و همینطور اکبر جوجه آن پرطرفدارتر از بقیه موارد است.
شاید با شنیدن اسم این غذای گیلانی فکر کنید با نوعی کباب روبرو هستید. این غذا از ترکیب بادمجان کبابی، گردو، انار، چوچاق (نوعی سبزی محلی) و سیر پخته میشود. در شهرت و خوشمزگی غذاهای گیلانوانواع خورشت شمالی همین بس که گیلان به عنوان «شهر خلاق غذا» در یونسکو ثبت شده است.
در رستوران گیلار میتوانید از دسرهای اصیل گیلکی مانند رشتهی خوشکار، کوکی و حلوای برنجی نیز سفارش دهید. رستوران گیلکی بنه با غذاهای شمالی بینظیر، انواع ماهی آماده پذیرایی از شماست. رستوران بنه پارکینگ ندارد و باید برای سرو غذا زودتر به آنجا مراجعه کنید تا بتوانید بهراحتی از غذای خود لذت ببرید. اگر دوست داشتید غذای شمالی را در فضایی لوکس و مدرن میل کنید به شما رستوران گیلکی بنه را پیشنهاد میکنیم که یکی از بهترین رستوران گیلانی در تهران است. غذایی پر کالری و بسیار وسوسه کننده که با گوشت اردک و گردو، به همراه رب و دانههای انار و پیاز سرخ شده طبخ میشود و به همراه برنج و کته قابل سرو است.
بازارهای ماهی در هر شهر این استان دیده می شوند و مشتریهای زیادی هم دارند. در میان خوراکیهای گیاهی، بادمجان جزو پرمصرفترینهاست و البته انار و سیر جایگاه ویژه ای برای طعمدهی به غذاها دارند. غذاها در مازندران بیشتر به صورت ترش و ملس پخته میشوند و معمولا برای کنترل طعم آن از رب انار و شکر بهره میگیرند. اگر به دنبال یک غذای سریع، خوشمزه و مقوی هستید به سراغ نرگسی اسفناج بروید که یکی از غذاهای محلی محبوب در شمال کشور است. اسفناج تازه، پیاز، تخممرغ و سیر مواد تشکیلدهنده این غذای ساده و لذیذ هستند.