فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران

این خورش خوشمزه در فصل پاییز و زمستان که فصل سیر تازه است، یکی از پایه‌های ثابت سفره گیلانی‌ها است. خورش سیر قلیه گیلکی، یک خورش کم آب است که با برنج سرو می‌شود. اگر قصد طبخ انار مسمای مجلسی را دارید، مرغ را به‌صورت درسته سرخ کنید و در خورش بریزید. برای این کار حتما مرغ را از چند ساعت قبل با مقداری آب انار، نمک و فلفل مزه‌دار کنید. سپس برگ‌های چغندر و ساقه‎های آب‌پز شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا هیچ آبی در تابه نماند.

پیش از افزودن پیاز رنده شده به مایه کوکو، حتما آب آن را بگیرید. در سبزی مایه کوکو اشپل می‌توان از برگ سیر تازه و کمی شنبلیله هم استفاده کرد. شامی ماسوله‌ای را با برنج محلی، کره، ماست و پنیر محلی سرو کنید. برخی افراد، کمی رب آلوچه نیز در مراحل اول پخت در آش می‌ریزند. توجه داشته باشید که برگ سیر بعد از سرخ شدن نصف می‌شود، پس در ریختن آن صرفه‌جویی نکنید.

از دیگر غذاهای شمالی است که کمتر مسافران آن را می شناسند. آشپز شوید تازه و خرده شده را تفت داده به آن گوجه سبز و لوبیا اضافه می‌کند. سپس گوشت را اضافه کرده و صبر می‌کند تا خورشت جا بیفتد. این غذای ترشمزه است و اگر غذاهای طعم ترش را دوست دارید به راحتی می توانید در شمال آن ها را تجربه کنید و لذت ببرید.

  • سپس سبزی‌های خرد شده را در قابلمه بریزید و آن‌ها را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.
  • دسته دوم اما غذاهایی مانند باقلاقاتق و ترش تره هستند که در کنارشان می‌توان ماهی شور یا ماهی دودی سرو کرد.
  • جهت تهیه خورشت انار دون باید پیاز را به همراه ادویه جات کمی سرخ کنید سپس به آن رب گوجه و انار را اضافه نمایید.

پس از گذشت این زمان، آب آن‌ها را خالی کنید و با یک لیتر آب تازه در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا حبوبات بپزند. پس از نیم‌پز شدن حبوبات، هویج و چغندر نگینی خرد شده، سبزی خرد شده، نمک و فلفل را به حبوبات اضافه کنید.

شامی کباب

اگر فسنجان با گوشت اردک تهیه شود، به آن آغوز مسما گفته می‌شود. اگر قصد سفر به گیلان را دارید، حتما این غذای ترش و پر از ویتامین را امتحان کنید. اما غذاهایی که این رستوران به خاطر آن‌ها مشهور شده است، شامی رودباری و مرغ این مکان است. پارکینگ هم از دیگر ویژگی‌های بسیار خوب رستوران گیلکی سرچشمه می‌باشد که می‌توانید بدون هیچ نگرانی اتومبیل خود را در آن پارک کنید.

رستوران گمج – از بهترین رستوران های گیلکی تهران

ماهی کولی و میرزا قاسمی‌های اکبر مشتی حسابی طرفدار دارند. حتی با توجه به کیفیت خوب غذاها می‌توان گفت که قیمت‌ها خیلی مناسبند. ته‌چین غذایی است که در بسیاری از مناطق ایران طبخ می شود. مازندرانی ها در طبخ این غذای خوشمزه از برنج و گوشت استفاده می‌کنند و البته برای آشپزی از فوت و فن های مخصوص خود بهره می‌برند. اگر در انتخاب غذا به خواص آن توجه بسیاری دارید، کئی انار انتخاب خوبی برای شماست.

البته می‌توان این خورش را مانند خورش فسنجان معمولی با مرغ نیز درست کرد. به بادمجان‌های نگینی خرد شده نمک بزنید و آن‌ها را نیم ساعت رها کنید تا تلخی آن‌ها گرفته شود. پیاز را با روغن و زردچوبه در یک تابه تفت دهید تا سبک و نرم شوند. سپس بادمجان‌های نگینی خرد شده را به پیازها اضافه کنید و مواد را با هم تفت دهید تا بادمجان‌ها طلایی شوند. نرگسی، یک غذای خوشمزه شمالی است که پس از پخت، شبیه به گل نرگس می‌شود و به همین دلیل، آن را به این نام، نام‌گذاری کرده‌اند.

اناربیج

نازخاتون نوعی ترشی شمال است که طعم بادجان کبابی آن را از یاد نخواهید برد. اصلی ترشی ناز خاتون بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، پیاز، آبغوره، نعنا و رب انار است. در این مقاله به معرفی بهترین غذاهای گیلان و غذاهای محلی گیلان و طرز تهیه آنها پرداختیم. شما همچنین با تهیه این غذاهای خوشمزه، یک دورهمی خانوادگی و دوستانه خاطره انگیز را برای خود و عزیزانتان فراهم کنید.

سپس درب ظرف را با سلفون بپوشنید و مرغ‌ها را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید. مرغ‌ها را در کمی روغن در تابه تفت دهید تا دو طرف آن‌ها طلایی رنگ شود. پیازها را به‌صورت جداگانه با کمی روغن در تابه تفت دهید تا سبک و نرم شوند.