این غذا از ترکیب گوشت چرخکرده، گوجهفرنگی، سیبزمینی، پیازداغ، زردچوبه، نمک و فلفل تهیه میشود و طعم آن تا مدتها در ذهنتان میماند. بیج بیج معمولا با کته سرو میشود؛ اما میتوانید آن را با نان هم بخورید. این ترشی ترکیبی از بادمجان، گوجه، پیاز، نعناع خشک، رب انار و آب غوره است. برای درست کردن آن باید ابتدا بادمجان را کبابی کرد و سپس مواد دیگر را به آن افزود. اگر میخواهید برای رژیم غذایی سبزیجات یک ترشی خوشمزه انتخاب کنید، نازخاتون انتخاب بسیار درستی است.
برای تهیه این غذای خوشمزه به گوشت مرغ خردشده، پیاز ورقهورقه، سیبزمینی، گوجهفرنگی کوچک، زردچوبه، دارچین، آب نارنج، روغن، نمک و فلفل نیاز دارید. این غذا در همه جای استان گیلان طبخ میشود و محبوبیت زیادی دارد. پیاز داغ را با زردچوبه و مرغها تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود و مرغها طلایی رنگ شوند. سپس گردوی آسیاب شده را به مرغ اضافه کنید و تا آن را زمانی که گردو سرخ شود، کمی تفت دهید. نمک، فلفل و رب انار را در قابلمه بریزید و برای دو دقیقه مواد را تفت دهید.
سبزیهایی که در این خورش استفاده میشود، شامل نعنا و گشنیز و سبزیهای شمالی خاصی مانند خالواش و چوچاق است. یا از راه خرید اینترنتی غذا از رستورانها یا با مراجعه حضوری، غورابیج را امتحان کنید. رستوران خوشبین جزو اقتصادیترین رستورانهای گیلکی در تهران است. منوی آنجا ترکیب خوبی از غذاهای شمالی دارد و میتواند با رستورانهای لوکس شمال شهر رقابت کند.
- از معروف ترین غذاهای سنتی گیلان، کباب ترش و جوجه ترش هستند.
- در تهیه این غذا شما به ماهی سفید، خالواش، چوچاق، رب انار و مغز گردو نیاز دارید.
- به احتمال زیاد شما اسم این غذا را تا به حال شنیدهاید.
- مواد را با هم تفت دهید و در ادامه یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و سرخ کنید.
شهرهایی که به غیر از جاذبه های منحصربفرد غذاهای خوشمزه ای هم دارد. شمال ایران پر از غذاهای رنگارنگ است که با چاشنی های بومی، وسوسه انگیز و در کل کشور معروف شده اند. اگر می خواهید غذاهای شمالی را بیشتر بشناسید در ادامه خونه چی را همراهی کنید. بلکه ترکیبی از بادمجان کبابی، آب انار ترش (مخصوصاً انار جنگلی)، سیر، گردوی آسیاب شده، نعناع و سبزی محلی چوچاق است.
۸. کوکو گردو و طرز تهیه آن
در آخر، کمی آب و آبغوره در خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش با درب بسته روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. در زمان برداشتن خورش از روی حرارت، گلپر را در آن بریزید. دیگر غذای ایرانی بدون برنج که در لیست غذاهای شمالی قرار دارد، بادمجان شکم پر است. در این غذا شما نیاز به بادمجان بیدانه، مغز گردو، سبزی های معطر شمالی، رب انار و سیر دارید.
– شامی ترش
یک قاشق سوپخوری سماق، پودر سیر، نمک، فلفل و نیمی از زردچوبه را به تکههای مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا ادویهجات تفت بخوردند و بوی آنها بلند شود. قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغها برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند.
این غذا از گیجا واش تهیه میشود که سبزی مقوی و کمیابی است. تخم اردک نیز از مواد ضروری برای پخت این غذای گیلانی است. اگر روزی به رشت و شهرهای نزدیک آن سفر کردید، خوردن این خورش را فراموش نکنید. اگر دیگر کبابهای معمولی را دوست ندارید و دنبال کبابی با طعمی جدید هستید، کباب ترش بهترین گزینه پیش روی شماست.
شما میتوانید به مایه کوکو گردو، یک پیمانه برنج پخته و ۱۰۰ گرم گوشت چرخکرده نیز اضافه کنید تا غذای پر ملاطتری داشته باشید. به بادمجانهای حلقهای خرد شده نمک بزنید و آنها را برای ۳۰ دقیقه کنار بگذارید. سپس آنها را با آب بشویید تا سیاهی و تلخی آنها گرفته شود. پس از خشک کردن بادمجانها، آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا دو طرف آنها طلایی شود.
طرز تهیه خورش فسنجان کنجد خوشمزه و مخصوص شمالی
برای خواندن مراحلطرز تهیه آش ترش شمالی یا گیلانی یا ترشه آش روی لینک مطلب کلیک کنید. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را می توانید با برنج، ترب سفید، انواع ترشی، سالاد و زیتون سرو کنید. برای مطالعه مراحل طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. البته اگر میخواهید به گیلان سفر کنید، میتوانید ماهی فویج را که بسیار شبیه این غذا است میل کنید. گردوبیج از سبزیجات معطر، رب انار، ماهی سفید و گردو تهیه میشود. برای طعم بهتر میتوانید کمی آب نارنج را هم به آن اضافه کنید.
ساقههای ریز خرد شده را با کمی آب در یک قابلمه کوچک بپزید. بعد از شکستن تخممرغها روی اسفناجها میتوان آنها را هم زد یا بهصورت عسلی درست کرد. این غذای لذیذ توسط محمدقاسم خان، والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع و به نام او، نامگذاری شد.