در مرحله بعد دو حبه سیر را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید و برای ۲ دقیقه تفت دهید. کباب ترش شمالی را در کنار کته زعفرانی، زیتون پرورده و ماست-نعناع سرو کنید. منطقهای که با مناظر طبیعی و آب و هوایی جادویی، شما را چنان افسون میکند که زمان از دستتان در میرود و دوست ندارید هیچوقت سفر تمام شود. اگر رب انار شما خیلی ترش است، کمی شکر به ناز خاتون اضافه کنید تا طعم آن تعدیل شود. شما میتوانید کمی سیاه دانه و تخم گشنیز بههمراه موسیر نیز در ناز خاتون بریزید تا طعم لذیذتری بگیرد. پس از درست کردن کال کباب روی ظرف آن را سلفون بکشید و چند ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا طعم مواد به خورد هم بروند و کال کباب خنک شود.
- بادمجانهای خرد شده را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
- این غذا به عنوان یک گزینه محبوب برای شام عید نوروز و چهارشنبه سوری و سایر مراسم خانوادگی ایرانی شناخته می شود.
- این غذا به مراتب سادهتر از طبخ سایر غذاهای شمالی ست و طعم بسیار خوبی هم دارد.
- پس از کشیده شده آن پیاز، کره را در قابلمه بریزید و هم بزنید تا آب شود.
- سپس قیسی و کشمش را برای سه تا چهار دقیقه در روغن تفت دهید و در آخر کمی دارچین روی آنها بپاشید.
اسفناج مرجی یکی دیگر از غذاهای سنتی مازندراناست که در لیست غذاهای مقوی قرار میگیرد. خوراک کدو بره یکی از غذاهای مازندرانی است که بهعنوان یک غذای سنتی در بسیاری از شهرهای این استان مانند بابل، آمل، ساری و … تهیه و پخت میشود. میرزاقاسمی، کدو بره، شامی و … از غذاهای نونی شمالی هستند که طرفداران بسیاری دارند. نکته قابلتوجه این است که شمالیها این غذاها را نیز بعضی وقتها با برنج سرو میکنند.
۹- کال کباب سنتی گیلانی
این نوع سبزی که خواص درمانی بسیاری دارد وقتی با برگ سیر تازه، تخم اردک و ادویه ترکیب شود گیجاواش خوشمزه ای را می توانید با نان یا کته نوش جان کنید. همانطور که ذکر شد؛ شمال ایران شهری پر مسافر است و به این دلیل هتل ها و اقامتگاه های مختلفی در این شهر برای حضور میهمانان پیش بینی شده است. اگر می خواهید در یکی از هتل های این منطقه ساکن شوید خوب است بدانید که غذاهای شمالی را می توانید در هتل های شمال نیز پیدا کرد. اگر می خواهید غذاهای شمال را در سفر نوش جان کنید باید به سراغ رستوران های سنتی بروید. از غذاهای شمالی با بادمجان می توان به خورشت مرغ ترش، خورش ترشه واش و خورشت کدو و بادمجان اشاره کرد. جهت تزیین واویشکا از سیب زمینی سرخ کرده می توانید استفاده کنید و به جای گوجه از رب گوجه فرنگی بهره مند شوید.
مرغ ناردونی
شاید در اسامی بسیاری از غذاهای گیلانی کلمه «بیج» را شنیده باشید. «بیج» از مصدر «بیجیدن» در گویش گیلکی گرفته شده و به معنی «سرخ کردن» است. اگر عاشق غذاهای مرغدار با طعمی بیرقیب هستید، حتما خوردن این غذاها را در سفر خود به استانهای زیبای شمال کشور در اولویت قرار دهید. باقلا، تخم مرغ و شوید از مواد لازم برای تهیه این خورش محسوب میشود و میتوان آن را با نان و برنج میل کرد.
ترشه تره از غذاهای گیلان است که به علت سبزیهای معطری که در پخت آن استفاده میشود، عطر و طعم بی نظیری دارد. تقریباً هیچ کسی نیست که به شمال کشور سفر کرده باشد ولی از خوردن غذاهای شمالی لذت نبرده باشد. ماهی شکم پر را با کته زعفرانی و دورچینی از زیتون پرورده، جعفری، لیمو ترش و گوجه گیلاسی سرو کنید. اگر از رب انار بهجای آب انار استفاده کنید، رنگ کال کباب تیره میشود.