اسم این غذا هم مانند اسم انواع غذاهای ایرانی دیگر، از مدل به عمل آوردن گوشت این غذا گرفته شده است. خورش فسنجان یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که در پخت آن از گردو استفاده میشود. روغن گردو و طعم بی نظیر آن باعث شده تا این خورش به یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی تبدیل شود. سرو این خورش در کنار یک برنج ایرانی درجه یک، طعم ماندگاری را برایتان ایجاد خواهد کرد. مرصع پلو را میتوان به ۳ روش کلی و با استفاده از مرغ، گوشت و ماهی درست کرد. این غذا یک غذای خوشمزه و مقوی و پر از رنگ و زیبایی است و میتواند رنگ لعاب متفاوتی به سفره شما بدهد.
- برای مثال زنان کازرون برای تهیه زرشک پلو، زرشک تازه یا خیسانده را با پیازداغ مخلوط می کردند و با برنج آبکش شده مخلوط و با حرارت ملایم آن را دم می کردند.
- اکبر جوجه یکی از انواع غذاهای پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوگاه می باشد.
- ابتدا پیاز را رنده ریز کنید، آب آن را بگیرید و همراه با زردچوبه، نمک و فلفل به گوشت چرخکرده اضافه کنید و خوب ورز دهید.
- برای درست کردن این غذا از گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی استفاده میشود و سپس کوفتههای خوشمزه داخل سس گوجه قرار میگیرند.
- رسم است که در روز جشن نوروز خورده میشود.رشته پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای بهشهر است .
اگر ازترکیب گوشت چرخ کرده و رب خوشتان میآید، حتماً از طعم قرمزه نخودچی هم استقبال میکنید. همانطور که از اسم این غذا مشخص است آرد نخودچی یکی از اصلیترین مواد تشکیل دهنده آن است. برای پخت این غذا گوشت چرخ کرده را با آرد نخودچیترکیب میکنند و کوفتههای کوچک از آن درست می.کنند. این کوفتهها را همراه با سیب زمینی در رب و مقداری آب میپزند. به همین راحتی میتوانید یکی از غذاهای محلی ایران که متعلق به شهر اصفهان است را بپزید و نوش جان کنید.
شله ماسی، شله دووی، شله ماستی یا شله دوغی، یکی از غذاهای ساده و محلی کهگیلویه و بویر احمد است که با برنج، دوغ، پونه و پیاز داغ درست میشود. جالب است بدانید که در ایام محرم برای طبخ تهچین گوشت گرمساری، گوسفند را بهصورت درسته در پارچه توری میپیچند و لای برنج در دیگ میگذارند تا مغزپخت شود. در ادامه با ما همراه باشید تا این تهچین خوشمزه گرمساری را در خانه درست کنید. شش انداز از جمله غذاهای زنجانی است که مردم برای شب چهارشنبه سوری تدارک میبینند.
سپس این مخلوط را میکوبند تا حالتی نرم و حلیم مانند به خود بگیرد. یکی دیگر از غذاهای سنتی مخصوص استان فارس، شیرازی پلو است. تفاوتش هم در این است که علاوه بر مرغ، در تهیه این غذا از بادمجان هم استفاده میشود. جالب است بدانید به میمنت وجود چنین غذای خوشمزه ای در فرهنگ ما یک روز ویژه را با این نام نامگداری کرده اند. اولین شنبه از ماه آذر هرسال خورشیدی را روز جهانی قورمه سبزی می نامند.
کبابهای ایرانی
برای مثال اگر اضافه وزن دارید، میتوانید میزان کره و روغن مورد استفاده در این غذا را به حداقل برسانید. قرمزه نخودچی یا قیمه ریزه نخودچی از دیگر غذاهای سنتی اصفهان است. برای درست کردن این غذا گوشت چرخکرده را با آردنخودچی ترکیب و کوفتههای ریز از آن درست میکنند. این کوفتهها را همراه با سیبزمینی در آب و رب میپزند. اناربیج یکی دیگر از خورشتهای لذیذ و از غذاهای سنتی گیلانی است.
۳۴- خورش بلدرچین
و ماهی مورد استفاده نیز اغلب ماهی صبور می باشد و البته چاشنی اصلی آن هم تمر هندی است. مواد مختلف را درون شکم ماهی پاک شده ریخته و آن را در فر می پزند. این غذا به قدری عطر خوبی دارد که حتی افراد فراری از بوی ماهی هم با امتحان آن نظرشان را تغییر می دهند. کوکوی مرغ رشتی هم یکی از خوشمزه ترین غذاهای کشورمان است که دارای محبوبیت زیاد در میان ایرانیان می باشد.
البته در بعضی از شهرهای ایران علاوه بر بادمجان به آن کدو سبز هم اضافه میکنند. این غذای ایرانی نسبت به سایر غذاها بسیار سریعتر و راحتتر آماده میشود. قیمه سیب زمینی از مهمترین غذاهای ایرانیخورش قیمه قدمت بسیار زیادی دارد و سابقه پخت این غذا به چندین قرن قبل میرسد. از آن جایی که قیمه – یا همان کیمه – واژهای کاملا ترکی و به معنای گوشت قورمه شده است، میتوان خواستگاه این غذا را به نواحی آذری زبان ایران نسبت داد. در زمان ناصر الدین شاه قاجار، زرشک یکی از موادی بود که در پلو به کار میرفت و پلوها را بسته به موادی که به آنها افزوده میشد نامگذاری میکردند.
برای پخت دلمه کلم موادر دلمه در برگهای ظریف و خوش مزه کلم سفید پیچیده و پخته میشود. سوتی به زبان آذری به معنی شیر است و این غذا به دلیل داشتن شیر در مواد اولیهاش شیر پلو یا شیر پز هم گفته میشود. باسترما در زبان ترکی به معنی دفن شده است و از آنجایی که در این تهچین خوشمزه مرغ به صورت ته دیگ در زیر برنج مدفون میشود به این نام معروف شده.
برای مثال بهتر است برای تهیه این غذا به سراغ میگوهای بزرگ و درشت نروید. علاوه بر این، ادویههای این غذا که شامل زردچوبه، فلفل قرمز و گرد لیمو هستند را به هیچ وجه از قلم نیندازید. بسیاری از افراد برای مقابله با بوی میگو از این ادویهها یا سیر و پیاز استفاده میکنند که نباید آنها را نادیده گرفت.