از دیگر مواد تشکیلدهنده خورش هویج، یکی از انواع خورش تبریزی میتوان به گوشت خورشتی، پیاز، آلو و زعفران اشاره کرد. این خورش را میتوان با گوشتهای سفید مانند گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون نیز طبخ کرد. در ضمن، گیاهخواران هم میتوانند نسخه گیاهی خورش هویج را درست کنند و از طعم آن، لذت ببرند. مازندران یکی از گردشگرپذیرترین استانهای ایران است.
- برای شب یلدا و شب عید نوروز، «سبزی پلو با ماهی»، یکی از بهترین غذاهای ایرانی در لیست بلند بالای غذاهای ایرانی خوشمزه است که بسیاری از خانوادههای ایرانی را دور هم جمع میکند.
- از طرفی هم امتحان کردن طعمهای جدید در هر کجای جهان که باشد از تجارب هیجانانگیز در طول سفر است.
- سپس گردوهای خرد شده را به درون روغن ریخته و در کنار پیاز کمی تفت دهید.
- پس از دم کشیدن هویج پلو، یک کفگیر از برنج را با مخلوط زرشک، خلال بادام و خلال پسته و دو قاشق غذاخوری زعفران دمکرده مخلوط کنید و برای تزئین روی غذا در دیس بریزید.
سپس پیاز ریز خرد شده را در قابلمه بریزید و آن را تفت دهید تا سبک و طلایی شود. در ادامه گوشت خرد شده، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آنها را خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. آب لوبیای خیس خورده را خالی کنید و آن را بههمراه دو پارچ آب در قابلمه بریزید.
زردچوبه و سبزیهای ریز خرد شده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید. قلیه ماهی از معروفترین غذاهای جنوبی ایران است که در استانهای بوشهر، خوزستان، هرمزگان و جنوب بلوچستان درست میشود. طرز تهیه این غذا بسیار ساده و سریع است و بهعلاوه به مواد اولیه بسیاری احتیاج ندارد. قلیه ماهی جنوبی با سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، ماهی جنوبی، تمر هندی و ادویهجات تهیه میشود.
غذاهای محلی بوشهر
تباهگ در واقع، یک روش نگهداری از گوشت است که پس از آماده شدن، از آن یک خوراک لذیذ یا پلو بلوچی درست میکنند. تباهگ، از گوشت گوسفند یا بز ورقهشده، نمک، فلفل و پودر انار درست میشود و طعمی فوقالعاده دلچسب دارد. تباهگ خشکشده را میتوان بدون استفاده از هیچ وسایل سرمایشی، برای چند ماه و حتی یک سال در منزل نگهداری و استفاده کرد. پس از پخت حبوبات و بلغورها، سبزی خرد شده را در آش بریزید. در این مرحله اگر احساس کردید که آب آش کم است، کمی آب جوش در آش بریزید. در حین پخت سبزی، پیازهای خلالی خرد شده را در روغن با نمک، فلفل و زردچوبه سرخ کنید تا طلایی و سرخ شوند.
۴۷- کشک بادمجان
برنج را از چند ساعت قبل بشویید و آن را در آب و نمک خیس کنید. ماهی را تمیز کنید و قبل از شستن، به آن مقداری نمک و زردچوبه بزنید و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه ماهی را بشویید و بهصورت فیلهای خرد کنید. پیازهای خرد شده را در یک تابه سرخ کنید تا نرم و سبک شوند. سپس مجله خبری غذا فلفل دلمهای خرد شده را به پیازها بیفزایید و آنها را نیز تفت دهید. در ادامه فیلههای ماهی را در روغن بریزید و کمی سرخ کنید. اکبر جوجه، مواد اولیه سادهای دارد که شامل جوجه مرغ، رب انار و کره میشود و در کنار آن برنج زعفرانی و سس انار قرار میگیرد.
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ رستورانی
و از گذشته ایرانیان برای میزبانی از مهمان این غذای خوش رنگ و زیبا را انتخاب کردند. ته چین ترکیبی از برنج زعفرانی به همراه کمی ماست و گوشت مرغ یا گوشت قرمز که به صورت لایه لایه با برنج چیده می شود است. ته چین قالبی می تواند در مهمانی های مختلف سفره شما را زیباتر کند. کباب کوبیده هم با توجه به طعم لذیذ و عامه پسندش همواره عضو ثابتی در انواع مجالس ما ایرانی ها بوده است. و این غذای سنتی و اصیل ایرانی طرفداران بسیار داشته و طعم خاص و خوشمزه ای هم دارد. این کباب رو میشه هم با گوشت قرمز و هم با گوشت سفید درست کرد که من خودم هر دو مدل رو درست کردم فوق العاده شده.
در طرز تهیه آبگوشت گندم از نخود یا لوبیا به همراه گوشت قرمز و گندم استفاده میشود. یک غذای خوشمزه ایرانی و در عین حال مقوی و ساده، «آبگوشت شله بریون» است. در طرز تهیه شله بریون که اصالتش به اصفهان میرسد از زیره، برنج و گوشت استفاده میشود. بنابراین این غذای ایرانی خوشمزه هم میتواند یک خورش ایرانی باشد و هم جای خودش را در میان لیست انواع غذای ایرانی با برنج باز کند. طرز پخت غذاهای ایرانی سنتی معمولا با مواد در دسترس است. قدیمیها «اشکنه» را به عنوان یک غذای ایرانی نونی خوشمزه میشناسند که آن را به عنوان غذای ساده برای شام یا ناهار هم درست میکنند.
این بار در سفری کوتاه سری به گنجینه پرارزش غذاهای محلی می زنیم تا هم یک غذای خوشمزه صرف کنیم و هم شهر را از زاویه دیگر ببینیم و چه جایی بهتر از شیراز، عروس خوشنام شهرهای ایرانی. در سفر این باره به استان فارس گرچه در میان غذاهای سنتی استان، شیراز بر سکوی اول است اما گوشه گوشه این استان پهناور پر از غذاهای خاص و بومی خوشمزه است. لازم به ذکر است غذاهایی که در این مطلب به معرفی آن ها پرداخته ایم تنها گلچینی از غذاهای سنتی استان فارس به خصوص شیراز هستند.