
بروزرسانی: 27 خرداد 1404
غذای سنتی؛ معرفی 17 تا از بهترین غذاهای سنتی ایرانی گل من و تو
طرز تهیه آبگوشت به و گردو آسان است و در آن از سبزی خاصی هم استفاده نمی شود. به طور کلی شما می توانید از انواع غذا ایرانی در وعده های اصلی غذای خود استفاده کنید. این غذای خوشمزه که اصالت آن به شهر تبریز و خطه آذربایجان برمی گردد یک غذای سنتی و اصیل است که از گدشته در سفره های مناطق مختلف ایران جای خود را باز کرده است. این غذا از ترکیب گوشت چرخ کرده و برنج و لپه و انواع سبزیجات معطر و آلو یا خرما و گردو تهیه می شود. کوفته ها در مناطق مختلف سایزهای متفاوتی دارند، یادم میاد مادر بزرگم داخل کوفته ها جایزه میذاشت. قورمه سبزی از آن نام های آشنای همه ما ایرانیان است غذای سنتی ایرانی و در عین حال خشوشمزه و همه پسند.
- در پایان کوفته ها را در ظرف مورد نظر بکشید و به همراه سس سرو کنید.
- لوبیا را در مرحله بعد در تابه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید.
- این غذا سیب زمینی است که در تنور پخته می شود و همراه با نان سنگ برشته، سبزیجات و دوغ محلی خورده می شود.
- پس از تبخیر کامل آب، ماهی ها را روی برنج بچینید و روی درب قابلمه دم کنی بگذارید.
لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و آن را برای ۱۰ دقیقه در آب جوش بگذارید تا تلخی آن گرفته شود. دارچین، رنگ خورش را تیره می کند؛ پس اگر دوست دارید خورش قیمه شما روشن باشد، دارچین را حذف کنید. شما می توانید به جای روغن مایع از روغن حیوانی استفاده کنید تا عطر و طعم گمنه بهتر شود. برای تهیه لخ لخ بوشهری، بهتر است برای هر نفر، حدود ۲۰۰ گرم از ماهی شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید استفاده شود.
طرز تهیه کوفته انار و پسته غذای مناسب شب یلدا
کوفته تبریزی یکی از مشهورترین و خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران است. همان طور که از نامش مشخص است، این غذا از شهر تبریز می آید. البته کوفته در کل انواع مختلفی دارد و در خاورمیانه با نام های گوناگون از آن یاد می شود. از طرفی دیگر، ذوق و سلیقه آشپزان ایرانی باعث شد که از برنج سفید ساده، ده ها پلو و چلوی رنگین پخته شود. تنوع چلو و پلو ها در لیست غذا های ایرانی، ورای تصور است.
راز و رمزهای پخت آش دوغ خوشمزه و مجلسی
بیشتر غذاهای محلی استان بوشهربه دلیل مجاورت با خلیج فارس از محصولات دریایی درست می شومد و میگو و ماهی، بخش اصلی غذاهای مردم این استان را تشکیل می دهند. پس از گذشت نیم ساعت، سیب زمینی های سرخ شده، عدس و آلوی آبکش شده را در تابه بریزید. آبغوره، نمک و زعفران دم کرده را پس از حدود ۹۰ دقیقه در خورش بریزید و غذا را پس از ۱۵ دقیقه سرو کنید. خورش عدس را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و چند پر جعفری تازه تزئین کنید.
در این میان ماهی های چرب تر مثل ماهی های آزاد، ماهی قزل آلا، ساردین و… جزو سالم ترین انواع ماهی ها به شمار می روند. به همین دلیل توصیه می کنیم در تهیه ماهی شکم پر به سراغ این دسته از ماهی ها بروید. ماهی های چرب درصد امگا ۳ بالایی دارند و همین مسئله باعث بهبود عملکرد درست بدن و مغز می شود.
رونق ماهیگیری، گیاهان و ادویه های مختلف و البته خوش\u200eسلیقگی، عواملی هستند که باعث می شود خوزستانی ها هم غذاهای خوشمزه ای داشته باشند. اگر به استان خوزستان سفر کردید، از غذاهای آنها نوش جان کنید و لذت ببرید. مازندرانی ها هم مثل همسایه شان گیلان، غذاهای خوشمزه و خوش طعمی دارند. اگرچه بسیاری از این غذاها در هر دو استان مشترک هستند، اما با این حال برخی از این غذاها را به طور خاص متعلق به مازندران یا گیلان می دانند.