یکی دیگر از غذاهای خوشمزه مازندرانیها مجی خورش است که با نام های خورشت مجی یا خورش عدس شمالی نیز شناخته میشود. عدس، سیب زمینی، مغز گردو، تخم مرغ، پیاز، رب انار، نمک و فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین مواد تشکیلدهنده این غذا هستند. آشهای خطه مازندران تمامی ندارد و هر کدام در نوع خود دارای طعمی بینظیر و فوقالعاده هستند. همانطور که از نام این غذا مشخص است، ترش ترشو دارای طعمی ترش و متفاوت بوده که باید حتما آن را امتحان کنید. برای طبخ این آش از مواد غذایی جعفری، گشنیز، تره، چغندر، کدو حلوایی، پیاز، سیر، سیبزمینی، دانه انار، رب انار ترش، برنج، روغن و نمک استفاده میشود.
- گزنه های سوزان در طول بهار در سراسر استان یافت می شوند و از آنها سوپ گزنه مازندرانی تهیه می شود ، گفته می شود گزنه دارای خواص دارویی به عنوان مقوی خون و بهبود تب یونجه است.
- این استان علاوه بر آبوهوای پاک و طبیعت بکر از غذاهای خوش آبورنگ و لذیذی هم برخوردار بوده که نمیتوان به هیچ عنوان آنها را از دست داد.
- حتی خبری از میز و صندلیهای لوکس و گرانقیمت در این رستوران نیست؛ اما در عوض از کیفیت و طعم غذاهای این رستوران هرچه بگوییم کم گفتیم.
- در ادامه مواد را درون ظرفی که کف آن چرب شده است، به مدت 15 دقیقه با حرارت 220 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید تا آماده شود.
- برای تهیه این غذا دوغ را به حبوبات پختهشده اضافه میکنند و سیر داغ هم در آن میریزند.
میز و صندلی های قدیمی در سالنی که دیوارهای آن تا بالا سنگ سفید است. سرو غذاها در بشقاب و سینی استیل و به قول جوانهای امروزی یک رستوران قدیمی در خستهترین حالت ممکن. “غذاخوری لاکان ( ماهی سفید) “ این تابلو کوچک و زردی که در ورودی باریکی بالاسر یکی از ساختمانهای قدیمی میدان جمهوری خورده است. تمام آن چیزی که وقتی از ماهی خوری در تهران حرف میزنیم به یاد میآید.
خورش غوره مسما
برای پخت این خورشت از گردو سابیده، آبغوره، رب انار یا آلوچه، گوشت چرخ شده و ترکیب سبزی قرمه، جعفری، تره و مقداری شنبلیله استفاده می کنند. برای درست کردن این غذا از گوشت مرغ آب پز، پیاز سرخ شده، تخم مرغ، ماست چکیده، آب لیموی تازه، زعفران آب شده، روغن مایع و ادویه مخصوص برای تهیه سس کوکو استفاده می کنند. و غذاهای زیاد دیگری که لذت سفر به شهرهای شمالی را برای شما چندین برابر میکند و طعم ترش و ملس خورشتها، آشها و ترشیهای شمالی برای همیشه در خاطرتان میماند.
طرز تهیه خورش طلا کوله خوشمزه و مجلسی به روش اصیل گیلانی
حالا وقت دانه های انار و رب انار است، در آخر به این ترکیب آب اضافه می کنیم تا مثل خورشت بپزد. این خورشت خوشمزه معمولا به همراه برنج خوش عطر شمالی سرو می شود. کال کباب مجله خبری غذا یک پیش غذای خوشمزه ی شمالی است که حیفه به شمال سفر کنید و آن را امتحان نکنید. ممکن است با دیدن اسم کباب فکر کنید با یک غذای گوشتی طرفید اما اصلا این طور نیست !
طرز تهیه ترش واش خوشمزه و مخصوص به روش سنتی شمالی
سپس کتلت حاضر شده را درون یک سس غلیظ از رب گوجه فرنگی و رب انار قرار می دهند. ترش شامی گیلان غذایی ترش، خوش رنگ و بو و لذیذ است که طرفداران فراوانی دارد. برای تهیه این غذا از گوشت چرخ کرده و سبزیجات استفاده می کنند.