پس از حدود یک ساعت، شکر، نمک، فلفل و آبغوره را به مواد کولی غورابیج اضافه کنید و اجازه دهید تا برای چند دقیقه قل بخورند. گوشت غاز را با یک عدد پیاز چهار قاچ شده و زردچوبه برای سه ساعت در آب روی حرارت ملایم گاز بپزید. در همین حین، سبزی خرد شده را در روغن داغ کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد؛ اما سیاه نشود.
- اگر به غوره دسترسی ندارید، آن را از طرز تهیه حذف کنید.
- البته اگر میخواهید به گیلان سفر کنید، میتوانید ماهی فویج را که بسیار شبیه این غذا است میل کنید.
- این نوع سبزی از سبزی های کوهی شمال است که در خرداد و اردیبهشت بسیار فروان است.
- دیبیجا را با برنج کته و آب نارنج یا در کنار چلو کباب، گردو، باقالی و زیتون پرورده سرو کنید.
- یک یا دو عدد تخممرغ را هم بزنید و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت به خورش اضافه کنید.
جاباما با ارائه امکاناتی مانند انتخاب بازه قیمت، به شما کمک میکند تا بتوانید با هر بودجهای، ویلا، اقامتگاه یا هتل موردنظرتان را رزرو کنید. اگر با بودجهای محدود به دنبال اجاره ویلا ساحلی در شمال باشید، میتوانید با خیال راحت با جاباما گزینه موردنظرتان را پیدا کنید. حتی اگر برای سفری لوکس و خاطرهانگیز، دنبال اجاره ویلا استخردار در شهرهای مختلف ایران باشید، میتوانید آن را به راحتی در جاباما انجام دهید.
خورش های شمالی
همان طور که از اسم این آش پیداست، ترشی در آن نقش مهمی دارد. شاید به همین خاطر هم در شهر انزلی آش ترش، آش ویارانه زنان باردار است. البته در این شهر به جای لوبیا چیتی از لوبیا سفید یا چشم بلبلی به عنوان حبوبات آن استفاده می کنند. خورشهای شمالی بسیار متنوع هستند و این تنوع را نمیتوان در هیچ شهر و روستای جهان پیدا کرد. همچنین در کنار شامی کباب ممکن است مخلفات دیگری مانند سیر و باقلا نیز وجود داشته باشد.
۴- ماهی سفید شکم پر
سپس شامیهای آماده شده را در روغن سرخ کرده و در سسی که از گوجهفرنگی، نمک و فلفل تهیه شده است، میپزند. ترش تره یک غذای اصیل گیلانی است که از ترکیب برنج، سبزیجات و تخممرغ تهیه میشود. در ظرفی جداگانه سیر له شده را تفت داده و سبزیجات خردشده را به آن اضافه میکنند. سپس ترکیب سیر و سبزی را به برنج اضافه کرده و زمانی که آب خورشت کمی تبخیر شد، رب نارنج را نیز به آن میافزایند. در ظرفی دیگر سیر را کمی تفت داده، تخممرغ را به همراه ادویهجات اضافه میکنند و در انتها در خورشت میریزند. سبزیجات مورد استفاده در این غذا ترکیبی از خالواش، اسفناج، گشنیز، جعفری، نعناع و شوید میباشد.
شعله را روی حرارت کم بگذارید و در قابلمه را بگذارید و به مدت 40 دقیقه صبر کنید تا پلاسرتره شما بپزد. پس از آن که آب داخل قابلمه تمام شد مقداری روغن به مواد اضافه کنید و آنها را تفت دهید. حتما تا به حال فهمیدید که دانه های انار و رب انار چقدر در غذاهای شمالی نقش مهمی دارد. مواد لازم برای تهیه این غذا سیر، پیاز، دانه های انار، رب انار و مرغ است.
طرز تهیه کوفته انار دون خوشمزه به روش سنتی شمالی
اسپناساک یکی دیگر از غذاهای شمال است که در واقع نوعی خورشت اسفناج محسوب می شود. برای تهیه این غذای خوشمزه از گوشت قرمز، اسفناج، پیاز، برگ سیر و سبزی های محلی استفاده می کنند. بعد از پخت کامل گوشت؛ هویج، رب انار و تخم مرغ نیز به این ترکیب اضافه می شود.