
بروزرسانی: 21 تیر 1404
غذاهای محلی مازندران گشتی در میان خوشمزه های شمالی ️ کارناوال
شما می توانید این غذا را با گوشت مرغ یا مرغابی و حتی ماهیچه گوسفندی نیز درست کنید. شما می توانید در آخر پخت، روی واویشکا یک یا دو عدد تخم مرغ بشکنید و اجازه دهید تا تخم مرغ ها سفت شوند و خودشان را بگیرند. برای طبخ این صبحانه خوشمزه باید کباب کوبیده یا گوشت را جداگانه روی زغال آماده کنید و سپس در خوراک لوبیا بچینید. اندازه های برش کباب دوش مانند چنجه است و برای مزه دار کردن آن از پیاز رنده شده و ادویه استفاده می کنند. دوش کباب برخلاف دیگر کباب ها با گوشت بیات یا مدتی از زمان ذبح گذشته درست می شود.
مالاوابیج، یکی از غذاهای لذیذ گیلکی است که با مرغ، اردک یا مرغابی، پیاز، رب انار و رب گوجه فرنگی درست می شود. شیرین خورش یا خورش آلو قیسی گیلانی، از آن دست غذاهایی است که کافی است فقط یک بار آن را امتحان کنید تا عاشق آن شوید. مرغ، پیاز، کشمش، قیسی، آلو سیاه، زعفران، کره، رب گوجه فرنگی و ادویه از مواد تشکیل دهنده این خورش هستند که با برنج سرو می شود. آلو مسما، یکی از خورش های لذیذ ایرانی است که در استان گیلان هم طرفداران بسیاری دارد.
- کدوحلوایی، منبع غنی کلسیم، پتاسیم و فسفر، ویتامین های C ،E و A و همچنین ویتامین های گروه B است.
- سپس آن ها را در تابه اشپل بریزید و اجازه دهید تا سفت شوند.
- هنوز نمی دونی انار ترش باعث یبوست میشه نه اجابت مزاج، ضمناً اونجا طبق ذائقه شخص شما غذا نمی پزن، اگر خوشت نمیاد کسی مجبورت نکرد که غذای شمال رو بخوری.
راستی اگر می خواهید فهرست غذایی کامل تری داشته باشید، توصیه می کنیم دستورهای زیر را هم ببینید. باید با دختر شمالی ازدواج کنم تا از این غذاهای خوشمزه بهرمند شوم. هنوز نمی دونی انار ترش باعث یبوست میشه نه اجابت مزاج، ضمناً اونجا طبق ذائقه شخص شما غذا نمی پزن، اگر خوشت نمیاد کسی مجبورت نکرد که غذای شمال رو بخوری. طرز تهیه حلوا نخودچی؛ یکی از انواع رسپی های حلواهای خوشرنگ و مجلسی ... ابتدا بادمجان ها را کباب کرده و پس از آماده شدن بادمجان ها، پوست آن ها را کنده و سرهای بادمجان ها را جدا کنید. ابتدا مغز گردوها را تفت دهید، سپس پیاز سرخ شده و زرد چوبه را به گردو اضافه کنید.
خورشت آلو
یکی از مواد پرکاربرد در آشپزی مازندرانی ها، باقلای مازندرانی یا باقلا پلویی است. آنها با استفاده از این ماده و ترکیب آن با شوید خشک، تخم مرغ، سیر، کره و روغن، زردچوبه و دارچین غذایی به نام باقلا وابیج درست می کنند. در کنار این غذا معمولا برنج، زیتون پرورده، ماهی شور و ماست هم سرو می شود. فلفل قرمز و ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۳۰۰ گرم گوجه فرنگی نگینی خرد شده را افزوده و خوب تفت دهید. یک دوم لیوان آب جوش و نمک اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید.
آن ها را به همراه روغن مایع درون یک تابه مناسب بریزید و تفت دهید تا آب اضافی آن ها تبخیر شود. نازخاتون در واقع به عنوان یک پیش غذا یا چاشنی روی سفره های گیلانی می درخشد. این غذای خوشمزه از بادمجان، سیر، ریحان و آبغوره تازه تهیه می شود. پیش غذاهای شمالی انواع مختلفی از سوپ ها تا در برخی موارد غذاهایی همچون میرزاقاسمی را شامل می شوند.
سپس نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به آن ها بیفزایید و خوب مخلوط کنید. در ادامه لپه از قبل خیس خورده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. این مواد را در قابلمه آب گوشت بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا خورش به جوش بیفتد.
طرز تهیه ی این غذا به این ترتیب است که اول بادمجان های کبابی خوب با گوشتکوب کوبیده و بعد دو سبزی چوچاق و نعناع و ترکیب سیر و گردو به آن اضافه می شود. باز هم به کوبیدن ادامه می دهیم تا مواد به خورد همدیگر بروند در آخر چند قاشق آب انار هم به غذا اضافه می شود تا رنگ صورتی زیبایی به خود بگیرد. جالبه بدانید که شمالی ها معمولا این غذا را در ظرف های سفالی مخصوصی به اسم گمج درست می کنند که در قدیم کاربرد زیادی داشت. سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید. در ادامه لوبیا چشم بلبلی از قبل خیس شده را در قابلمه بریزید و کمی تفت دهید.
غذای محلی استان گلستان؛ ترکیبی از فرهنگ های غذایی مختلف
این غذاهای خوشمزه را در منزل درست کنید و از طعم و مزه ی آن لذت ببرید. اگر غذاهای ملس دوست داشته باشید حتما خورشت آلو یکی از محبوب ترین غذاهای شماست. برای تهیه ی این غذا از مرغ، دانه های انار، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و گردو استفاده می شود. باید بگذارید آب خورشت خشک شود و آن را به صورت غلیظ سرو کنید. اگر دانه های اناری که در این غذا استفاده می کنید ترش است باید کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعمش ملس شود. این غذا از گوشت راسته گوسفندی، سبزیجات محلی شمال کشور، رب انار، گردو آسیاب شده، سیر و پیاز رنده شده تهیه می شود.
۳. دوش کول کباب و طرز تهیه آن
در ابتدا پیاز را با کمی روغن و زردچوبه در تابه تفت دهید تا نرم و سبک شوند. سپس مرغ ها را در تابه بریزید و همراه با پیازها کمی سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند. سبزی خرد شده را در تابه بریزید و مواد را هم بزنید تا سبزی هم کمی تفت بخورد. مرغ ها را به همراه یک پیمانه آب به مواد تفت داده شده اضافه کنید.