سپس آنها را خرد کنید و همراه با آب، نمک، فلفل روی حرارت ملایم برای پنج تا ده دقیقه بپزید تا برگهای سیر کاملا نرم شوند. توجه داشته باشید که اگر برگهای سیر ضخیم بودند، باید آنها را برای زمان بیشتری بپزید. پس از پخت سیر و کشیده شدن آب آن، سیرها را با کره، روغن مایع و زردچوبه سرخ کنید تا عطر سبزی سرخ شده بلند شود. پس از تفت دادن سیر، تخممرغها را در آنها بشکنید و اجازه دهید تا خودشان را بگیرند. کوکوی اشپل یک غذای گیلانی است که از ترکیب اشپل ماهی، سیب زمینی، سبزی، پیاز و سیر به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تهیه میشود.
- اما باید بدانید که کال کباب به غذایی گفته میشود که با مواد اولیه بادمجان کبابی، سبزیهای خشک محلی، سیر و انار پخته میشود.
- این غذا صبر، حوصله و سلیقه زیادی را میطلبد و باید تمام فوت و فن طبخ آن را بدانید.
- بهجای لیمو امانی میتوانید از یک قاشق غذاخوری آب نارنج استفاده کنید.
- در زمان جا افتادن خورش، بادمجانها را بهصورت ورقهای و گوجهفرنگیها را بهصورت حلقهای برش بزنید و در روغن بهصورت جداگانه سرخ کنید.
این غذا صبر، حوصله و سلیقه زیادی را میطلبد و باید تمام فوت و فن طبخ آن را بدانید. برای تهیه این غذا پیاز، رب انار، رب گوجه، رب نارنج ،ادویه و سبزی معطر را در شکم اردک میریزند و سپس آن را طبخ میکنند. کارناوال میخواهد شما را به گشتی خوشمزه ببرد و غذاهای محلی مازندران را به شما معرفی کند. تنوع غذاهای محلی مازندران، این استان را به یکی از بهترین مقاصد شکمگردی در ایران تبدیل میکند. پس همراهمان باشید تا به دنیای خوشمزه ترین غذاهای شمالی و بهترین غذاهای سنتی مازندران قدم بگذاریم و ببینیم شکمگردی در این دیار چگونه است. گوشت تفت داده شده را روی پیازها و بهترتیب، گوجه فرنگی حلقه حلقه شده و سیبزمینی حلقه حلقه شده را روی هم قرار دهید.
کباب ترش و جوجه ترشَ
مواد اشپل لقمه را با چند قاشق آب در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی بپزند. پس از نیم ساعت، این مواد را لای نان لواش یا خمیر پیراشکی قرار دهید و آنها را بپیچید. سپس کمی روغن در آن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود.
این غذای خوشمزه در نگاه اول کاملا شبیه خورش بادمجان است اما برای پخت غوره مسما از شیوههای دیگری نیز استفاده میکنند. برای تهیه این غذا ابتدا شما باید باقالیها را پوست بگیرید و بعد شوید خشک شده، زردچوبه و نمک را در تابه بریزید و به آنها کمی کره اضافه کنید و تفت دهید. مسمای گوجه بادمجان از آن غذاهای لذیذ شمالی است که با گوشت قرمز یا مرغ تهیه می شود؛ البته نوعِ با مرغ آن طرفداران بیشتری دارد. سینه مرغ یا گوشت، بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، آلوبخارا و نمک و فلفل و زردچوبه مواد اولیه این غذا را تشکیل میدهند. برای طبخ این غذا از ماهی قزلآلا، سیر، پیاز، سبزی شامل گشنیز، جعفری و شنبلیله،، رب انار، نمک و فلفل و زردچوبه استفاده میشود.
۱۱. خورش غوره مسما و طرز تهیه آن
غذاهای شمال ایران، چه غذاهای گیلانی و چه غذاهای مازندرانی نه تنها در مناطق خود، بلکه در همه ایران محبوبیت دارند. ۲ عدد پیاز را رنده کنید و با مقداری کمی روغن داخل گمج تفت دهید. کجارو در اینستاگرام (mykojaro@)، تصاویر آن را با کاربران ما به اشتراک بگذارید.
۸. کوکو گردو و طرز تهیه آن
مرغ را بهصورت جداگانه همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل و یک عدد پیاز چهار قاچ شده بپزید. پس از پخت کامل مرغها، آنها را در یک تابه جداگانه سرخ کنید. سپس مرغهای سرخ شده را بههمراه آب مرغ به مخلوط سیر و تخممرغ بیفزایید تا خورش سیر قلیه گیلکی، جا افتاده و به روغن بیفتد. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را با برنج، ترب سفید، انواع ترشی و سالاد و زیتون سرو کنید.