کمی هم زعفران دمکرده روی مرغها بریزید تا غذای شما خوشعطرتر شود. طرز تهیه چغیرتمای آستارا کمی با چغرتمه مرغ رشتی متفاوت است. برای تهیه این غذا، گوشت مرغ محلی، پیاز محلی، سیبزمینی و گوجهفرنگی را بهشکل مجزا سرخ کرده و در پایان با تخممرغ مخلوط میکنند.
- این غذای شمالی طعم ترشی دارد و شما می توانید آبغوره را بنا به ذائقه خود به میزان دلخواه کم و زیاد کنید.
- اگر قصد پخت این غذای ترش گیلانی را دارید بهتر است که به همراه آن برنج هم سرو کنید.
- توجه داشته باشید که سبزی قلیه ماهی نباید زیاد سرخ شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن آن میشود.
- نمک، فلفل و رب انار را در قابلمه بریزید و برای دو دقیقه مواد را تفت دهید.
- این غذا که در نگاه اول شباهتی به فسنجان دارد، برای جا افتادن هنگام پخت آن نیاز به زمانی در حدود ۳ تا ۴ ساعت دارد.
این سبزی منبع خوبی از مواد معدنی از جمله آهن، فسفر و ویتامین C است که خاصیت ضدعفونی کنندگی و تصفیه کبد، کلیه و رودهها دارد. مرغ به کار رفته در این خورش، معمولا بدون استخوان و ترجیحا از قسمت سینه مرغ انتخاب می شود. این آش ترش را در کنار ماهی شور میل کنید تا نهایت لذت را ببرید. ترش آش مازندران کمی با ترش آش گیلان تفاوت دارد ولی هر دو خوشمزه هستند. اکثر افراد، بندر انزلی را به خاطر تالاب انزلی زیبایی که دارد دوست دارند. اگر به آنجا سفر کرده باشید، قطعاً رستوران گیلکی و دریایی نیلوفر آبی را میشناسید.
اگر قصد تهیه غذای لذیذ را دارید ابتدا باید سیر را به قطعات نازک خرد کرده و آن را بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود. هنگامی که آب سیر گرفته شد آن را داخل تابهای بریزید و مقداری روغن به آن اضافه کنید و تفت دهید البته حواستان باشد تا سیرها سرخ نشوند. خورش مرغ ترش در مازندران، گیلان و دیگر شهرهای شمالی ایران با دستور های مختلفی پخته می شود. مواد اصلی این خورشت رب انار و گردو است و طعمی بی نظیر، لذیذ و متفاوت نسبت به خورش های دیگر گیلانی دارد.
۳ طرز تهیه مارمالاد هویج خوشمزه با ژلاتین، بدون ژلاتین و ترکیبی
معمولا برای مجلسیتر شدن خورش انار مسما، مرغ به کار رفته در آن را به طور کامل سرخ می کنند و از تکه تکه کردن آن خودداری می کنند. خوردن این غذا را علاوه بر طعم هیجان انگیزش، به دلیل خواص بی نظیر انار برای درمان سرماخوردگی، کرونا، دیابت و … توصیه می کنیم. خورشت «چغرتمه مرغ» یکی از غذا های سنتی گیلان است که طعم ویژه ای دارد. این غذا از ترکیب مرغ، تخم مرغ و آب نارنج تازه تهیه می شود و یک ایده عالی برای تنوع بخشیدن به رژیم غذایی سالم است.
طرز تهیه خورش فسنجان کنجد خوشمزه و مخصوص شمالی
کدوحلوایی، منبع غنی کلسیم، پتاسیم و فسفر، ویتامینهای C ،E و A و همچنین ویتامینهای گروه B است. برخی افراد کمی گوشت چرخکرده هم به نرگسی اضافه میکنند؛ اما این غذا در طرز تهیه اصلی خود، یک غذای بدون گوشت است. انواع طرز تهیه کدو و بادمجان را که بلد باشید، خیالتان از بابت شام چی بپزم و ناهار چی بپزم در روزهای شلوغ راحت است.
غذاهای شمالی با ماهی
ترشتره را در ظرف سرو کشیده و کمی کره محلی آب شده روی آن بریزید و در کنار کته زعفرانی میل کنید. سبزی را خرد کرده و به همراه روغن مایع در تابه تفت دهید. در نهایت دو تا تخم مرغ را روی واویشکا بریزید و در تابه را گذاشته تا تخممرغ بپزد. گوشت را به مخلوط سبزیجات اضافه کرده و به مدت ۵ ساعت در یخچال استراحت دهید. اگر به آب انار دسترسی ندارید، از رب انار یا دانههای ریز انار استفاده کنید. در تهیه تاس کباب گیلانی بهجای لیمو عمانی میتوان از آب نارنج یا آب لیموی تازه نیز استفاده کرد.