غذاهای محلی مازندران: خورش و برنج و .. با طرز تهیه همه غذاها مجله علی بابا-احمد فود

چانتا ماسالا نیز غذایی گیاهی در هند است که طعمی به یاد ماندنی دارد. اولین جایی که چانا ماسالا در آن پخته شد، شهر پنجاب در شمال هندوستان یود. چانا ماسالا در یک سس تند و خوش رایحه گوجه پخته می‌شود و اواسط پخت برخی ادویه‌جات مختلفی به آن اضافه می‌شود. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، چانا ماسالا و سمبوسه از غذاهای خیابانی هندی نیز محسوب می‌شوند. رستوران گیلانه در خیابان جردن تهران از رستوران‌های لوکس به سبک شمالی است. رستورانی که با دکوراسیون تلفیقی سنتی و شمالی، پنجره‌های چوبی، نور آبی و گل‌های شمعدانی سعی کرده تا تداعی‌کننده حال و های شمال کشور باشد.

بادمجان ترشی، سیر ترشی و هفت بیجار از جمله ترشی های خوشمزه مازندرانی ها هستند که در سفره‌های‌شان یافت می‌شوند. خانم های خانه دار تبحر خاصی در تهیه مربا دارند و به همین دلیل می‌توان در خانه‌ها و مغازه‌ها انواع مرباها شامل به، آلبالو، سیب، پرتقال، انجیر، شقاقل، بهارنارنج و بالنگ را یافت. یک غذای ساده و خوشمزه و در دسترس؛ دوپتی همان غذایی است که به راحتی آماده سرو می‌شود و می‌توانید از خوردنش لذت ببرید. برای تهیه این غذا دوغ را به حبوبات پخته‌شده اضافه می‌کنند و سیر داغ هم در آن می‌ریزند. شوید قرمه در اصل خورشی مثل قرمه سبزی است که در همه جای ایران طبخ می شود با این تفاوت بزرگ که سبزی آن شوید تازه است و برای ترش کردن آن به جای لیمو عمانی از گوجه سبز استفاده می کنند. گوشت قرمه شده، پیاز، ادویه جات، گوجه سبز و لوبیا قرمز مواد تشکیل دهنده این خورش هستند.

اگر می‌خواهید برای رژیم غذایی سبزیجات یک ترشی خوشمزه انتخاب کنید، نازخاتون انتخاب بسیار درستی است. علت تمایز مرغ ترش با سایر غذاهای مشابه استفاده از سیر، نارنج، لپه و تخم مرغ در طبخ آن است. یا هل آش؛ غذای سنتی و محبوب استان گلستان که به آش الو هم معروف و ترش مزه است. برنج، سبزیجات خرد شده، نخود، لوبیا، کدو، گوجه سبز (هلی)، پیاز داغ و شکر، ترکیبات این غذای سنگین و پرارزش و مفید است.

رستوران شرفشاهی چالوس در یکی از پرترددترین بلوارهای چالوس یعنی بلوار امام رضا قرار دارد. این رستوران دارای فضای چندان بزرگی نیست و شاید مجبور شوید منتظر بمانید تا میز خالی برای شما پیدا شود. مدیریت رستوران شرفشاهی چالوس از بهترین برنج ایرانی و گوشت تازه در طبخ غذاهای خود استفاده می‌کند. به همین خاطر به محض ورود به رستوران، مست بوی عطر برنج و زعفران می‌شوید. قیمت غذاهای رستوران شرفشاهی چالوس نیز با تمام این اوصاف منصفانه است.

  • کرک بپرس یکی دیگر از غذاهای محلی مازندران است که از آن با نام خوراک بادمجان و گوجه هم یاد می‌شود.
  • ترش سماق یکی دیگر از غذاهای پرخاصیت شمالی است که به دلیل وجود سماق در آن خواص بسیاری دارد.
  • رستوران محرم، بسیار تمیز و شیک بوده و اغلب اوقات نیز شلوغ است.

کئی پلا همان کدوپلوی مازندرانی است که در تهیه آن از کدو حلوایی رنده‌شده، پیاز، زیره، زردچوبه، گوشت چرخ‌کرده، برنج و کره‌ محلی استفاده می‌کنند. رنگ و لعاب این غذا قطعا شما را وسوسه می‌کند تا طعم آن را بچشید. غوره مسما غذایی است خوش رنگ و لعاب که از ترکیب بادمجان با گوشت مرغ سرخ شده، غوره و گوجه فرنگی و ادویه تهیه می شود. سبزی، گزینه خوبی برای سرو در کنار غوره مسما به شمار می رود.

۴ طرز تهیه بستنی انار مخصوص شب یلدا با ثعلب و بدون ثعلب

برای گرفتن سردی غذا به آن دارچین و فلفل نیز اضافه می کنند. یکی دیگر از غذاهای اصیل مازندرانی که بسیار پرطرفدار است و خیلی سریع هم آماده می‌شود را می‌توان هاوریش کدو معرفی کرد. برای تهیه این غذای مازندرانی باید کدو سبز، جعفری، تخم‌مرغ، سیر، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، روغن و ادویه‌های مورد نیاز را با هم ترکیب کرده و پس از پخت، صرف کنید. در لیست غذاهای محلی رشتی و گیلانی شامی ترش رودباری و ماسوله بسیار مشهور هستند. اجزای اصلی شامی ترش سیر ریز یا رنده شده، تخم مرغ، گوشت، زعفران، نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه، آرد برنج، گلپر، جعفری ساطوری خرد شده و در صورت دلخواه، چوچاق است.

ترکیبات این غذا از گذشته تا به امروز، کمی دستخوش تغییراتی شده است. برای مثال در گذشته از ترکیب شیر بز و شیر گوسفند برای تهیه هالومی استفاده می‌کردند اما در حال حاضر هالومی را با شیر گاو تهیه می‌کنند. قطعاً اگر شما به دنبال یک پیش غذای مجله خبری غذا بسیار عالی با طعم فراموش نشدنی هستید، ما هالومی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. پایه این غذا پنیری به نام هالومی است به همین دلیل این پیش غذا را به همین نام می‌خوانند. این سس شامل موادی نظیر گردوی خرد شده، پیاز، سیر، رب انار و آب انار است.

خورش انار مسما

ورقه بادمجون یا ورقه بادمجان جزو غذاهای ساده اما فوق العاده خوش طعمی است که آماده کردنش در یک زمان کوتاه می‌ تواند علاوه بر یک سرگرمی جدید، باعث کشف طعم‌ های تازه شود. گیلانی‌ها معمولا کال کباب را در کنار سایر غذاها به خصوص غذاهایی که در ترکیب آن‌ها ماهی یا مرغ دارند و نیز واویشکا و یا انواع خورش سرو می‌ کنند. آن ها خوب می دانند که برگ سیر یکی از مفیدترین انواع سبزیجات است.

غذاهای معروف و خوشمزه گیلان

ترکیبات این آش، سبزی، باقالی، نخود، لوبیا، برنج و سیر است. طعم ترش را در آن احساس می‌کنید و برخی‌ها برای خوش‌طعم‌تر شدن به آن گوجه سبز هم اضافه می‌کنند. رستوران ماهی سفید همان‌طور که از اسمش پیداست یکی از بهترین رستوران‌های گیلکی در تهران است. این رستوران چندین شعبه دارد که کیفیت هرکدام از شعب در پخت ماهی یکسان و باورنکردنی است.