اکبر جوجه در واقع یک شیوه پخت جوجه بوده که به تدریج به یکی از مشهورترین غذاهای شمال تبدیل شده است. جوجه، رب انار شیرین، لیموترش، زعفران دمکرده، روغن مایع و نمک و فلفل مواداولیه این غذا هستند که معمولا در کنار برنج سرو میشود. کارناوال میخواهد شما را به گشتی خوشمزه ببرد و غذاهای محلی مازندران را به شما معرفی کند. تنوع غذاهای محلی مازندران، این استان را به یکی از بهترین مقاصد شکمگردی در ایران تبدیل میکند. پس همراهمان باشید تا به دنیای خوشمزه ترین غذاهای شمالی و بهترین غذاهای سنتی مازندران قدم بگذاریم و ببینیم شکمگردی در این دیار چگونه است. یکی از خوشمزهترین غذاهای مازندران، خورشت ناردون است که در طبخ آن موادی همانند گوشت مرغ، انار ترش، رب انار، سیر، پیاز، شکر و ادویهها به کار میرود.
- میرزا قاسمی هم مثل باقلاقاتق یکی از مشهور ترین غذاهای شمالی است که به علت مزه ی عالی آن به تمام ایران صادر شده است و امروز در تمام شهرهای ایران بخشی از سفره ی ما ایرانی هاست.
- جالبترین قسمت پختن مرغ ترش، اضافه کردن دو عدد تخم مرغ زده شده به آن و هم زدن آن در خورش است.
- مثلا میزرا قاسمی گیلانی که شهر خاص و عام است و در مرحله ثبت ملی و از جمله غذاهای گیلانی در صف ثبت یونسکو.
- ۲ عدد پیاز را رنده کنید و با مقداری کمی روغن داخل گمج تفت دهید.
استان مازندران را میتوان یکی از استانهای زیبا و خوش آبوهوای شمال کشور دانست که سالانه پذیرای مسافران و گردشگران زیادی است. این استان علاوه بر آبوهوای پاک و طبیعت بکر از غذاهای خوش آبورنگ و لذیذی هم برخوردار بوده که نمیتوان به هیچ عنوان آنها را از دست داد. غذاهای محلی مازندران از تنوع زیادی برخوردارند و طعم و مزه آنها واقعا بینظیر است، از این رو در ادامه شما را با معروفترین غذاهای محلی مازندران آشنا خواهیم کرد. این غذا هم مثل سیر واویج درست می شود با این تفاوت که به آن سبزی گیجاواش هم اضافه می شود. گیجاواش یک سبزی محلی است که به صورت خودرو در تپه های گیلان رشد می کند. برای درست کردن این غذا سبزی سیر و سبزی گیجاواش را تفت می دهیم و بعد تخم مرغ های زده شده را به روی سطح سبزی ها اضافه می کنیم.
بعد از گذشت ۱ ساعت دوباره ۲ لیوان آب یخ ریخته و درب گمج رو گذاشته تا حدود ۳ ساعت بپزد و حسابی به روغن بیفتد. ۲ لیوان آب یخ همراه یخ اضافه کرده و در گمج رو گذاشته تا با حرارت ملایم ۱ ساعت بپزد. ۲ عدد پیاز را رنده کنید و با مقداری کمی روغن داخل گمج تفت دهید.
بادمجان کباب، آش قلیه، ترشه آش، اشپل کوکو و … از پیش غذاهای شمالی هستند که پیشنهاد میکنیم حتماً امتحان کنید. پیش غذاهای شمالی بهمانند غذاهای لذیذ شمالی دستور پختهای جذابی دارند؛ طعم لذیذ پیش غذاهای شمالی مجله خبری غذا شما را برای خوردن غذای اصلی به تکاپو میاندازد. باقلا وابیج یکی دیگر از غذاهای شمالی است که با باقلا، شوید تازه و تخممرغ درست میشود. باقلا وابیج را هم با نان و هم با برنج کته میتوانید سرو کنید.
تهیه نازخاتون زمان زیادی از شما نمیگیرد و در فهرست غذاهای کمهزینه قرار دارد. شاید وقتی که حرف از تنوع غذایی به میان بیاید، شمال ایران یکی از مناطقی باشد که سر دم دار تنوع در غذاهای محلی است. به همین دلیل در این مطلب از شادیما برای شما بهترین غذاهای شمالی را آورده ایم تا بیشتر با این سرزمین خوشمزه آشنا شوید. در سفر به شمال، اگر دلتان غذاهای دریایی خواست، مالابیج را امتحان کنید. مالابیج ماهی سفید شکم پری است که از ترکیب رب انار، سبزیجات، گردو پر میشود. بادمجان نیز مانند سیر و تخم مرغ در غذاهای شمال زیاد استفاده میشود.
خورشت آلو یا مرغ و آلوی مازندرانی نام یکی دیگر از غذاهای محلی مازندران بوده که اگر یک بار آن را میل کنید، به هیچ عنوان طعم فوقالعاده آن را از یاد نخواهید بود. خورشت آلو با برنج سرو میشود و برای تزیین میتوان مقداری زرشک، خلال پسته و گل محمدی به آن اضافه کرد. انار بیج شبیه فسنجان است اما در آن آب انار و سبزی هم استفاده می شود. مواد اولیه این خورشت گردوی چرخ شده، سبزی (جعفری، گشنیز، تره، اسفناج، نعنا و کمی شنبلیله)، آب انار، پیاز رند شده، رب انار، نمک، فلفل، زردچوبه، گوشت چرخ کرده و گلپر است.
رستوران گیلکی رازقی در رشت
این آش را تهیه کرده و علاوه بر طعم از خاصیت آن هم بهرهمند شوید. باقلا قاتق از غذاهای ملی و محبوب شمال است که با لوبیا رشتی، شوید، سیر و تخم مرغ درست می شود و معمولا با برنج کته سرو می شود. برای تهیه این غذا اول سیر با شوید تفت داده می شود و بعد باقلا و آب به آن اضافه می شود تا خوب بپزد. بعد از پخته شدن باقلاها تخم مرغ ها را به غذا اضافه می کنیم. اگر از طعم بادمجان خوشتان می آید حتما عاشق این ترشی می شوید چون با خوردن این چاشنی مزه ی بادمجان کبابی اولین طعمی است که احساس می کنید.
ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق غذا در سازمان جهانی یونسکو
غذاهای استان گیلان و مازندران که در میان عامه مردم با نام غذاهای شمالی شناخته می شوند از محبوب ترین غذاها در کشورمان هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. این غذا را میتوان یک غذای سنتی دانست که در مناطق مختلف کشور به نامهای گوناگون شناخته میشود. در گیلان آنرا با نام واویشکا، در مشهد شیش انداز و در مازندران بیج بیج میشناسند. بیج بیج یک خورشت شمالی است که با گوشت چرخکرده و انواع ادویههای دیگر به همراه سیب زمینی سرخ شده طبخ میشود.
در واقع اگر به عنوان یک مسافر وارد کشور قبرس شمالی شدید و به دنبال یک رستوران بسیار عالی با غذاهای ایرانی بودید، میتوانید به این رستوران در محوطه دانشگاه مدیترانه شرقی وارد شوید. انواع خورشت، چلو کباب، جوجه و حتی ته چین نیز در داخل این رستوران سرو میشود. در ادامه این مقاله با بهترین غذاهای قبرس شمالی آشنا میشوید. حتما لیست این غذاها را بنویسید تا بتوانید با آگاهی، از این خوراکیها لذت ببرید. همچنین در قبرس رستوران های ایرانی نیز وجود دارد که در صورتی که از غذاهای قبرس خوشتان نیامد، میتوانید از این رستورانها بازدید کنید.
این غذا بسیار خوشطعم بوده و از طرفداران زیادی برخوردار است. ترکیبات به کار رفته در این غذا شامل مرغ، گردو، آلو، قیسی، زعفران، زرشک، آب لیمو یا آب نارنج، پیاز سرخ شده، شکر، نمک، فلفل و سبزیهای همانند جعفری، گشنیز، نعنا و ترخون هستند. وجود این سبزیها در مرغ شکم پر طعم فوقالعادهای به آن بخشیده و بیش از پیش بر محبوبیت این غذا اضافه میکند.