هم زدن مداوم سوپ بلغور را فراموش نکنید؛ زیرا بلغور به سرعت ته میگیرد. روغن حیوانی یا کره را در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس سیر له شده را با زردچوبه در تابه تفت دهید تا کمی طلایی شود. در ادامه تخممرغها را روی سیر سرخ شده بشکنید و آنها را هم بزنید تا تخممرغ بپزد و ببندد. ماست و آب را در یک قابلمه بریزید و آنها را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید.
- کباب بختیاری و کباب کوبیده و کباب تابه ای از انواع غذا های ایرانی هستند که بهتر است هر کدبانویی طرز تهیه این نوع کباب ها را یاد بگیرد تا بتوانید در برنامه غذایی خانواده خود با پخت این کباب های لذیذ تنوعی را ایجاد کند.
- آرد را الک می کنند کمی آب به آرد می زنند و می مالند تا دانه دانه شود.
- چشمههای مختلفی همچون چشمه دیمه، چشمه زنه هفشجان، چشمه شلمزار معروف به دریاچه، چشمه کوهرنگ و چشمه سرداب نیز، تنها تعدادی از چشمههای معروف این استان هستند.
- در مرحله بعد، رب گوجهفرنگی را در قابلمه بریزید و آن را سرخ کنید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود.
برای تهیه گردو پلو با گوشت، گردوها را درشت خرد کنید و آنها را برای یک ساعت در آب خیس کنید تا پوست روی آنها بهراحتی جدا شود. گوشت رشتهای خرد شده را با فلفل سیاه و زعفران مخلوط کنید و برای چند ساعت کنار بگذارید تا مزهدار شود. یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و در یک قابلمه روی حرارت متوسط تفت دهید تا آب آن بخار شود. سپس کمی روغن در قابلمه بریزید و پیاز را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود. در ادامه گوشت مزهدار شده را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آنها را خوب با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. دو لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا گوشت روی حررات ملایم گاز بپزد.
کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار) گردو، کشمش، بادام) تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و… در فصل بهار که ایلات به ییلاق و سردسیر میرسند بیشتر خوراک آنها از قارچ هایی است که در کوهستان می روید آنها قارچ را کباب یا با روغن سرخ کرده با نان می خورند و گاهی قارچ خشک را به گرمسیر برده و از آن استفاده می کنند. وجــــود سه قوم اصیل در چهارمحــال و بختیـاری (بختیاری، فارس، ترک قشقایی) تنوعی از فرهنگ های مختلف را در این استان بوجود آورده است. کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار(گردو،کشمش، بادام)تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و ….زده می شود و در تنور پخت می شود. اين شيريني همان مواد فتير را دارد (فتير نوعي شيريني كه در همه جا پخته ميشود. مواد آن تخممرغ، شير، شكر، روغن، آرد، مواد معطر شيريني است)با اين تفاوت كه كمي شيرينتر است.
شما میتوانید برای ترش مزه کردن این آش یا سوپ از کمی آبغوره نیز استفاده کنید. پس از اینکه سیخ کردن گوشت به اتمام رسید سیخ ها را روی یک سطح صاف مانند تخته گوشت قرار دهید و مانند کباب برگ با پست کارد کمی روی گوشت ها بکوبید تا تخت و یکدست شوند. بریز به زبان بختیاری یعنی سرخ کردن، آب بریز یعنی گوشتی که با آب خودش بپزد و سرخ شود، که بصورت مخفف در آمده و شده آبریز. کترینگ اعیان تبریز لیستی متنوع از انواع کباب های خوش طعم، خورشت ها و خوراک ها،…
۲۹. غذاهای محلی استان اردبیل
در برخی طرز تهیهها بهجای زعفران از زردچوبه استفاده میشود. در مرحله بعدی فلفل دلمه ای و پیاز خلال شده را چهار تا پنج ساعت پیش از اینکه مرغ و گوشت را به سبخ بکشید به مواد بیفزایید. بهتر است که تکه های فیله مرغ و فیله گوساله را در درون دو ظرف مجزا در مخلوط آب پیاز و زعفران قرار دهید.
رزرو هتل، اجاره ویلا، اقامتگاه و سوئیت
هویج پلو، یکی از غذاهای محبوب شیرازیها است که برخی افراد، آن را با خورش هویج منطقه آذربایجان اشتباه میگیرند. هویج پلوی شیرازی با هویج، شکر، گوشت چرخکرده (مرغ یا کوفته قلقلی)، برنج، زعفران، پیاز، دارچین و نمک درست میشود و طعمی شیرین دارد. پلو بریانی در استانهای جنوبی کشور مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان از محبوبیت بسیاری برخوردار است و یکی از غذاهای مجلسی به شمار میآید که در مجالس عروسی یا عزا سرو میشود. رژیم غذایی سنتی استان سمنان، بهدلیل حضور غذاهای متنوع و لذیذ و استفاده از مواد غذایی بومی و محلی، ارزش غذایی مطلوبی دارد.
گردشگران طبیعت در روز سیزدهم فروردین که روز طبیعت است همیشه این آش را تهیه میکنند و در کنار غذاهای لذیذ بختیاری نوش جان میکنند. آش دوغ بختیاری همانند کباب بختیاری در این منطقه معروف است و طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه به این صورت است که نخود خیس و آبکش شده را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. یک ساعت و ۳۰ دقیقه پس از شروع پختِ نخود، لوبیای خیس و آبکش شده را به آن بیافزایید تا کاملاً بپزند. در یک ساعت آخر پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج خیس و آبکششده را به قابلمه بیافزایید و بگذارید مواد کاملاً بپزند، اما له نشوند.
با بهترین طرز تهیه کباب بختیاری آشنا شوید
در ادامه با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو، با طرز تهیه بریان اصفهان آشنا شوید و با تهیه آن در منزل، تجربهای جدید از مزه کردن غذاهای محلی را کسب کنید. فیله گوشت و مرغ را بشویید و آنها را پس از خشک شدن روی تخته برش بزنید. سپس با استفاده از بیفتک یا گوشتکوب بهآرامی گوشت و مرغ را بکوبید تا نرم شوند.
آبگوشت قنبید با ترکیب نخود، لوبیا سفید، سیبزمینی، قنبید، لیمو عمانی، گوجهفرنگی، گوشت، پیاز، نمک و زردچوبه طبخ شده و با سبزیخوردن، پیاز، ماست یا انواع ترشی سرو میشود. نحوه طبخ سنتی این آبگوشت در فهرست میراث ناملموس استان قم به ثبت رسیده است. تکههای گوشت را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آنها را با هم تفت دهید تا گوشت، تغییر رنگ دهد.
این غذای خوشمزه برخلاف نام آن، شباهت بسیاری به خورش قیمه سنتی ندارد و در تهیه آن از لپه یا حبوبات دیگری استفاده نمیشود. قیمه نثار، بیشتر شبیه به مرصع پلو و آجیل پلو است و مجلسیترین غذای استان قزوین به شمار میآید. در این مرحله اگر احساس کردید که آب آش کم است، کمی آب جوش در آش بریزید. در حین پخت سبزی، پیازهای خلالی خرد شده را در روغن با نمک، فلفل و زردچوبه سرخ کنید تا طلایی و سرخ شوند.