به پایان معرفی بهترین غذاهای شمال رسیدیم اما همانطور که می دانید فهرست غذاهای شمال به اینجا ختم نمی شود. سبزی معطر در انواع غذاهای شمالی نباید زیاد سرخ شود زیرا باعث تلخ شدن آن میگردد. همچنین باید درصد استفاده از سبزی های مختلف را رعایت کنید مثلاً در قلیه ماهی گشنیز باید چهار برابر شنبلیله باشد تا طعم غذا بهتر شود. نازخاتون یکی از غذاهای شمالی با بادمجان است که در بیشتر شهرهای شمالی مانند رشت، شفت، رستمآباد و … بهعنوان چاشنی در کنار غذای اصلی قرار میدهند. پیش غذاهای شمالی بهمانند غذاهای لذیذ شمالی دستور پختهای جذابی دارند؛ طعم لذیذ پیش غذاهای شمالی شما را برای خوردن غذای اصلی به تکاپو میاندازد. آلو مسما یکی از خورشتهای خوشمزه و پرطرفدار گیلانی است که در مهمانیهای گیلانی سرو میشود.
- سپس آنها را با پیاز رنده شده، تخممرغ، نمک و فلفل مخلوط کنید و حسابی ورز دهید.
- عدس را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ عدس گرفته شود.
- کباب ترش پیشنهاد مناسبی برای طرفداران کباب است که از طعم سایر کبابها خسته شدهاند و دنبال یک طعم جدید هستند.
- در سفر به شمال، اگر دلتان غذاهای دریایی خوشمزه می خواهد، پیشنهاد الی گشت به شما مالابیج است..
غوره بادمجان یا مسمای بادمجان، یک غذای بسیار لذیذ و خوشمزه گیلانی است که با گوشت مرغ، گوشت چرخکرده یا گوشت تکهای قرمز نیز درست میشود. این خورش ترش و خوشمزه از آن دسته غذاهایی است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد کرد. قورمه سبزی یک غذای اصیل و محبوب ایرانی است که در شمال کشور با کمی تفاوت تهیه میشود. قورمه سبزی شمالی با برنج محلی سرو میشود و معمولا لوبیا چشم بلبلی و گوجهفرنگی، بادمجان سرخ کرده از مواد تشکیلدهنده متفاوت آن هستند.
گوجه سبز له شده را دوباره در آبی که در آن پخته بریزید و هم بزنید. بادمجانها را پس از پوست کندن و گرفتن تلخی، روی حرارت ملایم گاز سرخ کنید تا خوب مغزپخت شوند.. سپس آنها را روی خورش بچینید تا کمی با حرارت خورش، بپزند. برای سرو، بادمجانها را دور دیس بچینید و بقیه مواد را در وسط دیس بریزید. طرز تهیه خورش مرغ ترش مازندرانی و بابلی، درست شبیه به خورش مرغ ترش گیلانی است. در ادامه تکههای مرغ را به پیازها اضافه کنید و آنها را نیز کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.
طرز تهیه خورش پرتقال خوشمزه و مجلسی به روش شمالی
برای مزهدار کردن مرغ، بهتر است با چاقو، روی آنها برشهای عرضی ایجاد کنید تا زعفران و دیگر مواد به خورد آن بروند. چغرتمه مرغ، یک خورش غلیظ است و نباید زیاد آب داشته باشد. خورش شوید خولی را میتوان بهجای مرغ با گوشت اردک درست کرد. در طرز تهیه شوید قورمه میتوان فقط از شوید استفاده کرد. گردو را خیلی کم تفت دهید؛ زیرا در غیر این صورت گردو میسوزد و طعم خورش را خراب میکند. خورش انار مسما بهدلیل وجود دانه انار زودتر از بقیه خورشها میسوزد؛ پس در حین طبخ آن مراقب باشید.
طعم غذاهای محلی گیلان
سپس گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در ادامه نمک، فلفل و زردچوبه را در تابه بریزید و تفت دهید تا بوی ادویهها دربیاید. گوجهفرنگیهای پوره شده را در تابه بریزید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
چهار لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت و لوبیا روی حرارت ملایم بپزند.در همین حین، سبزی خورشتی خرد شده را در روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شود. سپس سبزی سرخ شده را به خورش اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب اضافی خورش کشیده شود و خورش به روغن بیفتد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش، بادمجانهای سرخ شده و لیمو امانی را در قابلمه بیندازید. خورش را در ظرف سرو بکشید و گوجهفرنگیها را به آن اضافه کنید. غذاهایی شکم پر نظیر مرغ شکمپر، ماهی شکم پر، دلمه و بادمجان شکم پر از خوشمزه ترین غذاها بر مجلس هستند. در استان گیلان با استفاده از بادمجان غذایی خوشمزه به نام بادمجان کباب یا بادمجان شکم پر تهیه می کنند.
خورش های شمالی
باید گفت نام اصلی و محلی این غذا “شوید خالی یا خولی” است. این غذای خوش آب و رنگ؛ ترش مزه است و با گوشت راسته گوساله طبخ می شود. آلوچه، شوید، رب آلوچه، رب گوجه فرنگی و پیاز از دیگر موادی که در تهیه این خورشت استفاده می شود. پامادور قاتوق دیگر غذای بدون گوشت شمالی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. برای آماده سازی این غذا باید گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ و ادویه جات مخصوص را تهیه کنید. جهت اماده سازی پامادور قاتق باید گوجه فرنگی ها را باید در آب جوش بریزید و سپس پوست آن ها را جدا کرده و ریز آن را رخرد کنید.
این غذای خوشمزه گیلانی از تخم مرغ، سیر، خالواش، اسفناج و انواع سبزیها مثل گشنیز، جعفری، نعنا و شوید پخته میشود. در پایان نیز مقداری آب نارنج به این غذا اضافه میکنند. مرغ ترش در منوی غذاهای شمال مرغ ترش اکثرا دیده می شود.
حتی اگر سخت به دنبال کاهش وزن باشید باز هم نمی توانید در برابر این غذای خوشمزه مقاومت کنید. ترکیب گوشت اردک و گردو این غذا را تبدیل به غذایی مقوی و پرانرژی کرده است. برای درست کردن این غذا از گوشت اردک، گردو، پیاز سرخ شده، آب، شکر، رب انار و دانه های ساییده شده ی انار استفاده می شود. باید چند ساعتی زمان بدهید تا این غذا حسابی جا بیفتد و بعد آن را به همراه برنج و ترشی های محلی میل کنید.