سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا خورش با درب بسته بپزد و جا بیفتد. پس از یک ساعت، خورش را بچشید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورش، بادمجانها و گوجههای سرخ شده را در خورش بریزید تا ترشه واش روغن بیندازد. روی ماهیهای خرد شده، کمی زنجبیل، نمک و فلفل بپاشید و آنها را برای دو ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهیها مزهدار شوند.
- بهشهر یکی از شهرهای استان مازندران است و در میان خوشمزههایش نام پلومرغ بهشهری میدرخشد.
- پس از پخت عدس و سیبزمینی و جذب آب، مواد را از روی حرارت بردارید و در غذاساز بریزید تا بهصورت پوره دربیایند.
- در ادامه زمانی که گوشت ها مزه دار شدند، آنها را به سیخ کشیده و کباب می کنند.
- برای تهیه این غذای ماهیدار از ماهی سفید و سبزی استفاده میشود.
- هرغذای گیلکیای که بخواهید را در منوی این رستوران پیدا میکنید.
- شما برای تهیه نرگسی اسفناج، به اسفناج، سیر و پیاز داغ و تخممرغ نیاز دارید.
برای نگهداری زیتون پرورده، آن را در ظروف شیشهای در دار بریزید و در یخچال قرار دهید. شما میتوانید بهجای شکر از مقداری آب لیموی تازه یا سرکه استفاده کنید. برای یکدستتر شدن ناز خاتون، میتوان بهجای ساطوری کردن، از غذاساز استفاده کرد تا مواد کاملا به یک اندازه خرد شوند. شما میتوانید مقدار سیر را طبق ذائقه خود، کم یا زیاد کنید. اگر به سبزی معطر گیلانی دسترسی ندارید، از نعنا، و جعفری و ریحان استفاده کنید. در زمان پخت کوکوها در خورش، آنها را هم نزنید تا له نشوند.
غذای شمالی با مرغ و سبزی (خورشت مرغ ترش مازندرانی و گیلانی)
سپس گردوی آسیاب شده، آب انار و رب انار را در قابلمه بریزید و خوب مواد را هم بزنید. در این مرحله میتوانید در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی نیز به خورش اضافه کنید. یک و نیم لیوان آب، گوجهفرنگیهای پوست کنده، سبزی خرد شده، سیر و پیاز خرد شده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. وقتی اسم گیلان و شهرهایش به میان می آید، فقط طبیعت زیبا و جاذبه های گردشگری گیلان در ذهنمان نقش نمی بندد بلکه تنوع غذایی این خطه سرسبز هم شهره عام و خاص است. طعم لذیذ و خاص غذاهای محلی گیلان، باعث شد در سال ۹۴ نام شهر رشت به عنوان «شهر خلاق خوراک شناسی» در یونسکو نیز به ثبت برسد.
۹-کباب ترش
باقلاقاتق، ترشه تره، میرزا قاسمی، سیر وابیج و … از غذاهای بدون گوشت شمالی هستند. البته که برای خوردن خوشمزههای شمالی لازم نیست خودتان را به خود خود شمال برسانید، میتوانید سری هم به بهترین رستوران های جاده چالوس بزنید. اقامتگاه گوچین فومن یکی از بهترین سرآشپزها را دارد و در هر وعده غذایی از نو شما را عاشق طعمهای گیلک میکند. در این شهرها برای تهیه مرغ ترش از سبزیهای معطر محلی استفاده میکنند که همین امر باعث لذیذتر شدن این غذا میشود. رمز اصلی خوشمزگی کباب ترش شمالی، استفاده از سبزیهای معطر محلی است. کباب ترش را با کته و گوجه کبابی میل کنید تا عاشق مزه بینظیر آن شوید.
آش گزنه
کباب ترش پیشنهاد مناسبی برای طرفداران کباب است که از طعم سایر کبابها خسته شدهاند و دنبال یک طعم جدید هستند. شمال ایران یعنی تنوع غذاهای دریایی، پس هر وقت که به شمال سر می زنید، حتما پادشاه غذاهای دریایی شمال، مالابیج (ماهی گردوبیج) را امتحان کنید. مالابیج را با ماهی سفید درست می کنند که باید نر هم باشد و در مازندران و گیلان بسیار رایج است. خورش یا خوراک مرغ با سس گردو یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه شمالی است که معمولا برای مجالس و مهمانی ها تهیه می شود. در میان غذاهای خوشمزه شمال باید به بشته واش اشاره کرد. این آش که از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز درست میشود پیشنهادی ویژه برای یک عصرانه لذیذ در روزهای سرد زمستان است.