پس از جوشیدن آب، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغها روی حرارت کم برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزند و خورش جا بیفتد. سبزی را نیز در قابلمه بریزید و غذا را برای نیم ساعت روی شعله ملایم بپزید تا جا بیفتد و بوی خامی آرد از بین برود. توجه داشته باشید که خالو آبه را باید مرتب هم زد تا ته نگیرد. عدس را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ عدس گرفته شود. سپس عدس را با یک عدد پیاز خرد شده، سیبزمینی و سه پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا با هم بپزند. پس از پخت عدس و سیبزمینی و جذب آب، مواد را از روی حرارت بردارید و در غذاساز بریزید تا بهصورت پوره دربیایند.
- اگر به سبزی خالواش و چوچاق دسترسی داشتید، آنها را جایگزین جعفری و گشنیز کنید.
- ماهی شکم پر شمالی را می توانید در فر و ماهیتابه آماده کنید.
- یکی از معروفترین و لذیذترین غذاهای محلی مربوط به استان های شمالی کشور بوده که رنگ و بوی آن هوش از سر آدمی میبرد.
این رستوران دو شعبه دارد که یکی از آنها در رودبار، خیابان گلدیان و کنار سینما زیتون واقع شده است. دیگر شعبه این رستوران فوقالعاده در کیلومتر 4 جاده منجیل به سمت رودبار قرار گرفته است. ، اطلاعات کاملی داشته باشید تا بتوانید بهترین اقامتگاه را رزرو کنید.
بنه بزه آش
خورش طلا کوله از غذاهای معطر و کمتر شناخته شده شمال کشورمان است که شاید خیلی ها با این غذای سنتی و قدیمی آشنایی نداشته باشند. کوکوی مرغ به سبک شمالی از غذاهایی است که هم طعم بسیار خوشایندی دارد، هم اینکه خیلی سریع آماده سرو می شود. سپس مرغ هایی که از قبل پخته شده را به همراه آب و زرد چوبه به آلوها اضافه کنید. سپس بادمجان ها و گوجه های آماده شده را به سیر سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید تا سرخ شوند. در مرحله بعد گوجه فرنگی ها را در آب جوش بریزید و پوست آنها را بگیرید. در ادامه مواد را درون ظرفی که کف آن چرب شده است، به مدت 15 دقیقه با حرارت 220 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید تا آماده شود.
۱۳. خورش طلا کوله و طرز تهیه آن
کباب ترش غذای اصیل رشت و یکی از شناخته شدهترین غذاهای سنتی این شهر محسوب میشود. اگر شما به شهر گیلان سفر کنید و به رستورانهای آن بروید این غذای بینظیر را در تمامی رستورانها میتوانید پیدا کنید. برای تهیه کباب ترش و جوجه ترش ابتدا گوشت گوسفند، گوساله یا مرغ را در سس مخصوص میخوابانند.
در لیست غذاهای شمالی با ماهی مالابیج که نوعی غذا با سبزی معطر است قرار دارد. در تهیه این غذا شما به ماهی سفید، خالواش، چوچاق، رب انار و مغز گردو نیاز دارید. این غذا نوعی ماهی شکم پر محسوب می شود که سبزی های معطر بعد از تفت داده شدن درون آن قرار می گیرد. اگر بخواهید این غذا را در فر آماده کنید، باید روی ماهی را با زعفران، کره و رب انار به خوبی آغشته کنید و چهل دقیقه اجازه دهید تا به خوبی ماهی شما برشته شود.