غذایی رژیمی و کم کالری که با کدو سبز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، سیر و پیاز تهیه میشود و معمولاً پخت سریع و آسانی دارد و میتواند وعده سبکی محسوب شود. از محبوبترین غذاهای ملس و دوست داشتنی که بوسیله گوشت مرغ پخته میشود و از دانههای انار، آلو، زعفران، پیاز، گردو و آب نارنج در طبخ آن استفاده میشود. ضمن اینکه اگر میتوان از شکر برای ملس شدن آن استفاده کرد (درصورتی که دانههای انار ترش باشند). غذایی که دیگر منحصر به شمال نبوده و از مهمترین غذاهای ملی محسوب میشود. باقلاقاتق را با باقلا یا لوبیای رشتی، سیر، تخم مرغ و شوید درست میکنند و بیشتر با کته سرو میشود.
واویشکا واویشکا یا باویشکا باویشکا یکی از غذاهای معروف ، محلی و سنتی گیلان است. می توان آن را با گوشت گاو / گوشت بره / مرغ یا جگر ، گوجه فرنگی ، پیاز و ادویه جات معطر تهیه کرد. آه ، فراموش کردم بگویم ، واویشکا به معنای واقعی کلمه (سرخ شده) است. خب سفرزونیهای عزیز، با لیست بهترین رستوران های چالوس آشنا شدید. به نظرتان بهترین رستوران چالوس کدام است؟ آیا تجربه حضور در هیچ یک را داشتهاید؟ اگر اینطور است، نظرات خود را در همین بخش با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید. به این ترتیب به سایر دوستان کمک میکنید تا انتخابی بهتر داشته باشند و از طعم غذاهای خوشمزه محلی شمالی لذت بیشتری ببرند.
- بازارهای ماهی در هر شهر این استان دیده می شوند و مشتریهای زیادی هم دارند.
- گوشت مرغ، رب انار، سیر و پیاز نیز در تهیه این خورشت خوشمزه به کار برده میشود.
- در مرحله آخر کره محلی و یک قاشق غذاخوری آب نارنج اضافه کنید.
معمولا این غذا را در مراسم ها و یا مناسبت ها درست می کنند. هههههههغذاى هر ناحيه مخصوص به خاصيت بدنى و اب و هواى ناحيه و انچه انجا مى رويد براى مزاجشان خوب هست. ببينيد در منطقه كه شما هستيد چى رايج هست و به مزاجتان مطلوب.
معرفی بهترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی گیلان
یکی از غذاهای خوشمزه و خوشرنگ و لعاب مازندرانیها مالابیج است که با نام مالاتا نیز شناخته میشود. برای تهیه این غذا از ماهیسفید، سبزیهای معطر، مغز گردو، رب انار و گلپر استفاده میکنند. در اصل باید ماهی شکمپر شده را با حرارت آتش و زغال کباب کنند؛ اما امروزه پخت این غذا با سرعت بیشتری در فرها و ماکروفرها صورت میگیرد.
تمامی این موارد میتواند کاری کند تا انگشتهایتان را هم با آن بخورید. این غذا از ترکیب گوشت اردک با گردو، رب انار و دانههای نرم شده انار پخته میشود. یکی از غذاهای شمالی محبوب که خیلی هم ساده پخته شده سیر واویج است. غذاهای شمال ایران، چه غذاهای گیلانی و چه غذاهای مازندرانی نه تنها در مناطق خود، بلکه در همه ایران محبوبیت دارند.
مهمترین غذاهای چالوس
بهشهر یکی از شهرهای استان مازندران است و در میان خوشمزههایش نام پلومرغ بهشهری میدرخشد. برای تهیه این غذا از برنج، سیبزمینی، پیاز، فیله مرغ، رب انار، زعفران دمکرده و روغن استفاده میشود. این غذا با تمام پلومرغهایی که تا کنون خوردهاید فرق دارد. بادمجان یکی از چیزهایی است که مازندرانیها به وفور در غذاهایشان از آن بهره میبرند. آنها از بادمجان کبابی، رب انار یا آب انار، گوجهفرنگی، پیاز رندهشده، آبغوره، نعنای خشک و گلپر غذایی به نام نازخاتون تهیه میکنند که طرفداران زیادی دارد.
کباب ترش رستوران گیلانه از معروفترین کبابترش های تهران است. حتی خیلیها آن را از خوشبین هم بهتر میدانند و میگویند رتبه اول بهترین کباب ترش برای گیلانه است. هیچ چیز لوکس و غیرمنتظرهای در خوشبین نمیبینید و انگار وارد یکی از رستورانهای قدیمی و کنار جادهای در شمال شدهاید. برویم سراغ یک غذای ترش محبوب که مخصوص افراد عاشق غذاهای ترش است. این غذا از ترکیب سبزیجات خرده شده، گردوی چرخ شده، رب انار و سیر رنده شده با گوشت درست میشود. برای درست کردن آن مواد به خوبی با هم ترکیب شده و روی حرارت زغال پخته میشود.
یکی از خوشمزهترین و مجله خبری غذا است که طعم خاص و بی نظیر آن زبانزد بوده و به وفور در میان مردم رشت و شهرهای شمالی مورد طبخ و استفاده قرار میگیرد. نام روسی واویشکا پس از حمله روسها به شمال ایران بر روی این غذا قرار گرفت. در طبخ خوراک واویشکا، جگر و دل گوسفند، دانههای انار، گوجه فرنگی، پیاز، رب گوجه فرنگی، گلپر، زعفران و ادویه جات شامل نمک و زردچوبه به کار گرفته میشود. ضمن اینکه میتوان این خوراک را با استفاده از گوشت چرخ کرده و گرد غوره بجای جگر و دل گوسفند، طبخ کرد.
همچنین دل و جگر گوسفند را به صورت قطعه های کوچک و نگینی خرد کرده و به همراه گوجه فرنگی با پیاز سرخ شده مخلوط کنید. مواد را در یک طرف تابه قرار داده و در طرف دیگر تابه تخم مرغ ها را بشکنید و با هم مخلوط کنید تا سرخ شوند. سپس بادمجان ها و گوجه های آماده شده را به سیر سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید تا سرخ شوند. در این مرحله سیر له شده را داخل روغن داغ ریخته و اجازه دهید کمی سرخ شود. سپس پوست باقالی ها را جدا کرده و به همراه سیر خرد شده در روغن تفت دهید. سالن غذاخوری که قدمتی بیشتر از ۴۰ سال دارد و هنوز همان حالت خود را حفظ کرده است.
برای درست کردن گیجا واش ابتدا سبزی گیجا واش خرد شده به همراه برگ سیر خرد شده خوب تفت داده میشوند و سپس تخم مرغ زده شده به آن افزوده میشود. بلکه ترکیبی از بادمجان کبابی، آب انار ترش (مخصوصاً انار جنگلی)، سیر، گردوی آسیاب شده، نعناع و سبزی محلی چوچاق است. از جمله خورشتهای های خوش طعمی که نام آنها به غیر از مناطق بومی، در نقاط دیگر چندان ورد زبانها نیست اما در این حال که گمنام هستند میتواند شگفت انگیز باشند. خورشت ماش در گلستان، به همراه کته، برنج و یا کوکوی سیب زمینی سرو میشود.