خورشت آلوهویج از آن خورشتهای محبوب آذربایجان شرقی است که اسمش ترکیباتش را لو میدهد. برای پختن خورشت آلو هویج میتوان از گوشت مرغ یا گوسفند استفاده کرد. علاوه بر گوشت، هویج و آلو، از پیاز و رب و ادویههای مختلف هم برای پخت این غذا استفاده میشود. در آخر هم کمی آبلیمو برای خوش عطر و طعم شدن خورشت به آن اضافه میشود. یکی دیگر از غذاهای محلی مازندران کدوبره است که خیلی هم سالم و لذیذ است.
- شما میتوانید در ۱۰ دقیقه آخر پخت، یک یا دو عدد هل را به خورش اضافه کنید تا عطر بهتری به غذا بدهد.
- آبگوشت بزقورمه آبدار است و با نان محلی سرو میشود؛ در حالی که خورش بز قورمه بسیار کم آب و غلیظ است و آن را با برنج کته میخورند.
- علاوه بر این، ادویههای این غذا که شامل زردچوبه، فلفل قرمز و گرد لیمو هستند را به هیچ وجه از قلم نیندازید.
- برخی هم معتقدند ریشه اصلی کلمه حلیم، لحیم است، یعنی درست شده از گوشت فراوان، که به مرور زبان در گفتار به حلیم تبدیل شده است.
- آبگوشت که یک غذای قدیمی و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بدون برنج محسوب میشود.
این غذا معمولا به عنوات صبحانه و یا در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری مصرف میشود. برای تزئین حلیم از سرشیر، دارچین، کنجد، پودر نارگیل، شکر و گوشت ریز شده بوقلمون یا مرغ استفاده میکنند. یزد، شهر باقلواهای بادام، کیک یزدی، قطاب و شیرینیهای محلی سرخ شده است. پلو پاکستانی که هویج و نخود فرنگی و گل کلم جز مواد اصلی این غذا محسوب میشود.
آش آماج کرمانآش آماج یکی از آشهای پرطرفدار و قدیمی در کرمان است که با ترکیبی از سبزی، آردگندم، گیاهان دارویی، سرکه یا قره قوروت تهیه میشود. در کنار این جاذبههای تاریخی، غذاهای متنوع و خوشمزه تبریز، که هر ذائقه و سلیقهای را راضی میکند نشان دهندهی فرهنگ غذایی غنی مردم این منطقه است. اناربیج گیلاناگر به خورشت فسنجان علاقه دارید و طرفدار مزهی ترش هم هستید، حتما از طعم اناربیج خوشتان می آید.
۵۹- شیر برنج
در جایی ملس، در جایی شیرین و برخی هم ترش آن را میل میکنند. شما کدام طعم را بیشتر میپسندید؟ همان را برای میهمان خارجیتان آماده کنید. در کنار رود زاینده رود که قدم بر میدارید، پس از تماشای مکانهای دیدنی این شهر زیبا، بوی بریانی مستتان میکند. خوردن ترکیب گوشت گوسفندی و جگر سفید به همراه ادویههای مخصوص، اتفاقهای خوب روزتان را تکمیل میکند. ترکیب این غذای چرب و خوشمزه با دوغ تازه که عطر نعنایش به مشام میرسد و نون سنگک داغ، مزه دلچسباش را برای همیشه زیر زبانتان خواهد گذاشت.
طرز تهیه خورش شش انداز گیلانی
یکی دیگر از غذاهایی که حتما باید در اردبیل آن را بچشید، ترشی قورمه است؛ چون این غذا فقط خاص اردبیل است در شهر دیگر آن را پیدا نمیکنید. جالبه بدانید در شهر قزوین ادویه مخصوصی وجود دارد که برای پخت و مزهدار کردن گوشت این غذا ازش استفاده میکنند. این غذا به دلیل داشتن گوشت، زعفران، پسته و بادام جزو غذاهای پرطرفدار برای مهمانیها و مناسبتهای مهم در قزوین محسوب میشود. شکر پلوشکرپلو یکی دیگه از غذاهای شیرین و محبوب شیرازیهاست.
مرغ شکم پر یکی از اصیلترین غذاهای مازندران است که خیلی هم اعیانی به شمار میرود. این غذا را معمولاً در مهمانیها میپزند و در مجالس مهم سرو میشود. برای پخت این غذا شکم یک مرغ درسته را خالی میکنند و با مواد مخصوص پر میکنند. این مواد مخصوص از سبزیجات، پیاز داغ، اناردون، گردو، زرشک یا آلوچه، قیسی، آلو و آب نارنج تشکیل میشود.
کرمانشاه و کباب دندهاش
امروزه کیک یزدی توسط همه مردم جهان به عنوان خوشمزهترین شیرینی ایرانی یاد میشود و گردشگرانی که به شهر کویری یزد سفر میکنند حتماً آن را امتحان میکنند. اخیرا این برند خوشنام (خاج خلیفه رهبر) اقدام به ارائه کیک یزدی در بسته بندیهای زیبا و در کلاس بین المللی کرده است. به گونهای که شما میتوانید آنها را بخرید و برای مدت زیادی نگهداری کرده و هر زمان که دلتان خواست از طعم اورجینال آن بچشید. اما اگر به مغازههای حاج خلیفه رهبر دسترسی ندارید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه کیک یزدی حاج خلیفه در خانه را در وبلاگ آرسس شف مطالعه کنید. آب دوغ خیار یک غذای ایرانی سرد استگونههایی شبیه به این غذای ایرانی در ترکیه، مقدونیه، قبرس، آلبانی و ارمنستان نیز تهیه میشود. آب دوغ خیار نام یک غذای ساده و سنتی ایرانی اصیل است که به صورت سرد در کاسه سرو میشود.