برای این کار، روی شعله گاز یک توری بگذارید و ماهی کولی را برای چند لحظه روی آن قرار دهید. ماهی را چند بار برگردانید و سپس آن را از روی حرارت بردارید و پوست آن را بکنید. در این روش، گاز کثیف میشود و آشپزخانه بوی بد میگیرید. برای همین بهتر است از روش دوم برای کندن پوست ماهی کولی استفاده کنید. یک عدد گوجه فرنگی خرد شده را در کمی روغن تفت دهید و سپس آن را به خورش بیفزایید.
- برای تهیه این غذای خوشمزه از گوجه فرنگی، شکر، رب گوجه، گوشت اردک یا مرغابی و انواع آلوهای خورشتی مانند آلو بخارا استفاده میکنند.
- در میان غذاهای شمالی انواع غذای نونی طرفداران بسیار زیادی دارد.
- این ماست باید با برنج نیمدانه پختهشده مخلوط شود و سپس آش آماده است.
- از برگ سیر و تخم مرغ برای تهیه این پیشغذای خوشمزه استفاده میشود.
- شامی ماسولهای را با برنج محلی، کره، ماست و پنیر محلی سرو کنید.
اگر اهل گیلان هستید یا در طبخ غذاهای سنتی آن مهارت دارید، تجربههای خود را با کاربران ما در میان بگذارید تا آنها نیز برای تهیه این غذاها ترغیب شوند. ترشه پلو، یک نوع پلوی مخصوص گیلانی است که معمولا با فسنجان، کوکو گردو و ترب سرو میشود. ترشه پلو با طبعی گرم، غذایی فوقالعاده برای فصل زمستان است. در ضمن در تهیه قلیه ماهی شمالی علاوه بر گشنیز و شنبلیله از سبزی محلی چوچاق نیز استفاده میشود که عطری بینظیر به آن اعطا میکند.
روغن در کف سینی بریزید و مرغ را در آن بگذارید با برس مخلوط زعفران آب کرده و کره به مرغ آغشته کنید. خورش ناردون مازندرانی در گیلان با نام خورش انار مسما معروف است. اناربیج نوعی خورشت است که مواد موردنیاز آن شبیه فسنجان است. اگر کبابخور باشید، محال است که به شمال کشور سفر کرده باشید و کباب ترش نخورده باشید. سبزی گیجا واش یک سبزی خودرو است که در ارتفاعات شمال کشور یافت میشود.
در ادامه پیاز رنده شده، گوشت چرخکرده، نمک و فلفل را در یک کاسه مخلوط کنید و با دست خوب ورز دهید. سپس آن را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد. پس از نیم ساعت، با دست، کوفتههای کوچکی بهاندازه فندق درست کنید و یکی یکی در آش بیندازید و اجازه دهید تا آش بجوشد.
۷. ترشه پلو و طرز تهیه آن
یکی از مناطق ایران که برای شکم گردی حرف ندارد استان مازندران و گیلان با غذاهای خوشمزه و رنگارنگ است. برای درستکردن آن به لوبیای رشتی، سیر، زردچوبه، شوید خشک و کره نیاز دارید. تخممرغ و ماهی کولی را هم که به ترکیب اضافه کنید، نتیجه بسیار خوشمزه میشود. البته باقلاقاتق با ماهی میتواند یک غذای نونی هم باشد. سیرابیج یا سیرواویج یکی دیگر از غذاهای خوشمزه شمالی ست که به همراه برنج و ماهی شور سرو میشود. این غذا به دلیل مواد اولیه ای که دارد، بیشتر در فصل پاییز و زمستان مورد استفاده قرار میگیرد.
خوشمزه ترین غذاهای شمالی را اینجا بخورید؛ از کباب تا خورش و آش!
آویشو برای هر نوع سلیقهای یک غذای خوشمزه گیلانی دارد. البته شمالی ها انواع ترشی، کلوچه، رب و مربا نیز دارند که بسیار خوش طعم و لذیذ هستند. در این برنامه بیش از 80 نوع غذاهای گیلانی و شمالی را به شما آموزش داده ایم. ترشی خمیر آش یا آش ترش مازندرانی را با ترکیب سبزی شامل شوید گشنیز، سیر و برگ چغندر، نخود، لوبیا، باقالی، رشته آش، لبو، کدو حلوایی، رب انار و ادویه طبخ می کنند.
کال کباب یک پیش غذای خوشمزه ی شمالی است که حیفه به شمال سفر کنید و آن را امتحان نکنید. ممکن است با دیدن اسم کباب فکر کنید با یک غذای گوشتی طرفید اما اصلا این طور نیست ! مواد لازم برای درست کردن این غذا بادمجان کبابی، ترکیب سیر و گردوی آسیاب شده، آب انار ترش، نعناع و سبزی محلی چوچاق است.
سپس کتلت حاضر شده را درون یک سس غلیظ از رب گوجه فرنگی و رب انار قرار می دهند. ترش شامی گیلان غذایی ترش، خوش رنگ و بو و لذیذ است که طرفداران فراوانی دارد. برای تهیه این غذا از گوشت چرخ کرده و سبزیجات استفاده می کنند.
رب گوجه فرنگی را نیز در روغن تفت دهید به خورش بیفزایید. پس از بستن تخممرغها، آلوچه خشک را به خورش اضافه کنید و با همراه بقیه مواد کمی تفت دهید. دو لیوان آب جوش را در تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا مرغ روی حرارت ملایم بپزد. مرغها را به نمک، فلفل سیاه و ادویه دلخواه آغشته کنید و آنها را برای چند ساعت در ظرف دربسته در یخچال بگذارید تا مزهدار شوند.
به استان مازندران رفتیم و با خوشمزه های این دیار به سفرمان رنگ و طعم دیگری دادیم. البته این مطلب تنها بخش کوچکی از دانستنیهاییست که میتوانید در مورد سفر به شمال در کارناوال بیابید. معمولا به هنگام سرو بر روی این آش نعنا داغ میریزند و برخی از کوفته ریزه هم در آن استفاده میکنند. اگر به دنبال یک غذای سریع، خوشمزه و مقوی هستید به سراغ نرگسی اسفناج بروید که یکی از غذاهای محلی محبوب در شمال کشور است. اسفناج تازه، پیاز، تخممرغ و سیر مواد تشکیلدهنده این غذای ساده و لذیذ هستند. وجود اسفناج در این غذا باعث شده تا خواص زیادی داشته باشد.