در ابتدا پیاز را با کمی روغن و زردچوبه در تابه تفت دهید تا نرم و سبک شوند. سپس مرغها را در تابه بریزید و همراه با پیازها کمی سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند. سبزی خرد شده را در تابه بریزید و مواد را هم بزنید تا سبزی هم کمی تفت بخورد. مرغها را بههمراه یک پیمانه آب به مواد تفت داده شده اضافه کنید.
شما میتوانید این غذا را با گوشت مرغ یا مرغابی و حتی ماهیچه گوسفندی نیز درست کنید. شما میتوانید در آخر پخت، روی واویشکا یک یا دو عدد تخممرغ بشکنید و اجازه دهید تا تخممرغها سفت شوند و خودشان را بگیرند. برای طبخ این صبحانه خوشمزه باید کباب کوبیده یا گوشت را جداگانه روی زغال آماده کنید و سپس در خوراک لوبیا بچینید. اندازههای برش کباب دوش مانند چنجه است و برای مزهدار کردن آن از پیاز رنده شده و ادویه استفاده میکنند. دوش کباب برخلاف دیگر کبابها با گوشت بیات یا مدتی از زمان ذبح گذشته درست میشود.
- حتی اگر ماهی دوست نداشته باشید هم نمیتوانید از عطر و طعم خوش ماهیهای شکمپر مازندرانی بگذرید.
- با کمک سایت هومسا هم به اقامتگاههای لوکس و خاص دسترسی دارید و هم میتوانید از اقامت در آپارتمانها و سوئیتهایی با قیمتهای به صرفه لذت ببرید.
- اگر به شمال ایران سفر کردید، حتما خورشت مرغ ترش را به همراه برنج خوشعطر شمالی امتحان کنید.
- بازارهای ماهی در هر شهر این استان دیده می شوند و مشتریهای زیادی هم دارند.
- ایجاد برش روی آلوها باعث میشود که پوست آنها بدون به هم ریختن شکل ظاهری، بهراحتی جدا شود.
واویشکا از غذاهای خوشمزه گیلانی است که به راحتی پخته میشود اما غذای سنگینی است. برای پخت این غذا از مواد اولیه پیاز، جیگر گوسفند، سیب زمینیهای متفاوت و گوجه استفاده میکنند. شهرهای دیگر مانند تبریز غذایی مشابه واویشکا دارند که با نام جغور بغور یا جزجز شناخته میشود اما واویشکا یکی از غذاهای لذیذی است که حتماً باید آن را امتحان کنید. اگر قصد سفر به رشت را دارید میتوانید این غذا را در غذا خوریهای قدیمی رشت پیدا کنید.
۱۷. گمج کباب و طرز تهیه آن
مالاوابیج، یکی از غذاهای لذیذ گیلکی است که با مرغ، اردک یا مرغابی، پیاز، رب انار و رب گوجه فرنگی درست میشود. شیرین خورش یا خورش آلو قیسی گیلانی، از آن دست غذاهایی است که کافی است فقط یک بار آن را امتحان کنید تا عاشق آن شوید. مرغ، پیاز، کشمش، قیسی، آلو سیاه، زعفران، کره، رب گوجه فرنگی و ادویه از مواد تشکیلدهنده این خورش هستند که با برنج سرو میشود. آلو مسما، یکی از خورشهای لذیذ ایرانی است که در استان گیلان هم طرفداران بسیاری دارد.
طرز تهیه باکله پته خوراک باقالی و بلغور به روش مازندرانی
سپس نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به آنها بیفزایید و خوب مخلوط کنید. در ادامه لپه از قبل خیس خورده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. این مواد را در قابلمه آب گوشت بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا خورش به جوش بیفتد.
۵. خورش فسنجان گیلانی و طرز تهیه آن
طرز تهیه ی این غذا به این ترتیب است که اول بادمجان های کبابی خوب با گوشتکوب کوبیده و بعد دو سبزی چوچاق و نعناع و ترکیب سیر و گردو به آن اضافه می شود. باز هم به کوبیدن ادامه می دهیم تا مواد به خورد همدیگر بروند در آخر چند قاشق آب انار هم به غذا اضافه می شود تا رنگ صورتی زیبایی به خود بگیرد. جالبه بدانید که شمالی ها معمولا این غذا را در ظرف های سفالی مخصوصی به اسم گمج درست می کنند که در قدیم کاربرد زیادی داشت. سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید. در ادامه لوبیا چشم بلبلی از قبل خیس شده را در قابلمه بریزید و کمی تفت دهید.
راستی اگر می خواهید فهرست غذایی کامل تری داشته باشید، توصیه می کنیم دستورهای زیر را هم ببینید. باید با دختر شمالی ازدواج کنم تا از این غذاهای خوشمزه بهرمند شوم. هنوز نمی دونی انار ترش باعث یبوست میشه نه اجابت مزاج، ضمناً اونجا طبق ذائقه شخص شما غذا نمی پزن، اگر خوشت نمیاد کسی مجبورت نکرد که غذای شمال رو بخوری. طرز تهیه حلوا نخودچی؛ یکی از انواع رسپیهای حلواهای خوشرنگ و مجلسی … ابتدا بادمجان ها را کباب کرده و پس از آماده شدن بادمجان ها، پوست آنها را کنده و سرهای بادمجان ها را جدا کنید. ابتدا مغز گردوها را تفت دهید، سپس پیاز سرخ شده و زرد چوبه را به گردو اضافه کنید.