سس مخصوصی که همراه دنده کباب سرو میکنند، طعمی خاص به کباب میدهد و آن را از دنده کبابهایی که در سایر شهرها طبخ میشود، متمایز میکند. به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مشکات برین سفره ایرانی سفره ای رنگین است و فرهنگ غذایی این سرزمین نیز فرهنگی بسیار غنی، این غنا برآمده از تنوع محیط طبیعی این کشور می باشد. در ناحیه های مختلف ایران، به تناسب امکانات موجود، غذاهای محلی گوناگونی تهیه می شود. ایرانیان مزه های جدیند را بنا ترکیب کردن مواد غذایی به خوبی یافته اند.
و بعد از ور آمدن خمير آن را به اشكال دل خواه درآورده و در روغن سرخ ميكنند كه اين شيريني را در مناسبتهاي مختلف تهيه ميكنند. مثلاً زماني كه طفلي دندان در ميآورد يا بخواهند به جا خالي دختري بعد از ازدواج بروند. کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار)گردو،کشمش، بادام)تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و ….زده می شود و در تنور پخت می شود. سپس فیله گوشت گوسفندی یا گوساله و گوشت مرغ را به اندازه دلخواه اما نه خیلی ریز برش بزنید. مراقب باشید برش هایتان خیلی درشت نباشد تا گوشت ها به خوبی مغز پخت شوند.
- آش دوغ از آن دسته آشهایی است که کافی است فقط یکبار آن را امتحان کنید تا عاشق آن شوید؛ بهخصوص اگر به طعم ترشی در غذا علاقه داشته باشید.
- خوردن این آش بهخصوص در فصل زمستان، برای درمان یا جلوگیری از سرماخوردگی بسیار توصیه میشود؛ پس به شما پیشنهاد میکنیم که حتما این آش را در این روزهای سرد سال در خانه درست کنید.
- این کباب از فیله گوسفند، سینه مرغ، فلفل دلمه ای، پیاز، روغن زیتون، پودر سیر و زعفران تهیه می شود.
- انواع اقامتگاه و ویلا در سراسر ایران از طریق سایت بومگردی قابل اجاره هستند.
- طبخ خورش ماش بهصورت سنتی بدون روغن صورت میگیرد و از مواد اولیه آن میتوان به ماش، لوبیا چشم بلبلی، گیاهان جنگلی (گوش بز، اسفناج و…)، رب آلوی جنگلی، شکر، سیر، نمک، فلفل و ادويه اشاره کرد.
در انتهای کار، ساری یاغ را صاف و تورتا را از کره جدا میکنند. با مراجعه به مقاله دلمه برگ مو در مجموعه غذاهای محلی کجارو، میتوانید با طرز تهیه انواع دلمه برگ مو و همچنین دلمه برگ مو (یپراخ دلماسی) آشنا شوید و آنها را در منزل درست کنید. در ۳۰ دقیقه آخر پخت، سبزی و دوغ را به قابلمه بیافزایید و هم بزنید تا آش کاملاً جا بیافتد. پیاز را در تابه ای حاوی روغنِ داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس سیر و زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
مواد لازم کباب بختیاری
شوربای قیمه ریزه، یک غذای مقوی و لذیذ بختیاری است که با برنج، گوشت چرخکرده، پیاز، سبزی آش و نعنا خشک درست میشود. این غذا از غذاهای قدیمی و البته راحت لرستان است که معمولا در مراسمهای سنتی سرو میشود. مواد غذایی پرتله از گندم و شیر تشکیل شده و سادگی آن موجب میشود زود آماده شود. برای تهیه این غذا گندم شیر را میکوبند و سپس در قابلمهای بزرگ میریزند و بعد از اضافه کردن حدود یک لیتر آب به آن، قابلمه را روی حرارت به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار میدهند تا خوب پخته شود.
دستپخت زنان بختیاری رنگین کمان سفره خانواده های چهارمحالی
سپس آرد را در کمی آب سرد حل کنید و بههمراه لوبیای پخته، سیر داغ، نمک، فلفل و زردچوبه به مخلوط اسفناج و ماش بیفزایید. پس از حدود ۲۰ دقیقه، کدو حلوابی یا لبوی نگینی خرد شده را در خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. پیاز خرد شده را در روغن کمی سرخ کنید و سپس گردو آسیاب شده یا آرد گندم را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در ادامه رب یا گوجهفرنگی خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و وقتی بوی خامی آنها گرفته شد، عدسی را که از قبل خیس کرده بودید، همراه با آب کافی به مواد اضافه کنید و اجازه دهید که عدس روی حرارت ملایم کاملا بپزد. در اواخر پخت، آلوچه و برگههای زردآلو که از قبل در آب گرم خیسانده بودید، به خوراک اضافه کنید تا بپزد و ترشی آنها به خورد غذا برود.
پس از سیخ کردن کباب ها یک تابه جادار روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. اهالی این شهر نیز با گردو غذایی خوشمزه به نام گردو پلو را طبخ میکنند که با مرغ، گوشت یا بهصورت گیاهی نیز سرو میشود. شاید با شنیدن نام قلیه ذهنتان به این سمت برود که احتمالا با یک خورش شبیه قلیه جنوب مواجه میشوید.، در حالیکه شاید برایتان جالب باشد بدانید به طور کلی در دوران صفویه به همه خورشها قلیه میگفتند که به معنای سرخ شده است. رفته رفته و در دوران قاجار قلیه جای خودش را به خورش میدهد و تنها غذاهای جنوبی دیگر با این نام خوانده میشدند. قلیه ترش یا قلیه لری از غذاهای اصیل ایرانی است که با گوشت قرمز، پیاز، آب انار یا عصاره تمر هندی، رب انار یا رب گوجه فرنگی، سیبزمینی و ادویهجات درست میشود؛ البته میتوان آن را با گوشت مرغ نیز درست کرد.
بلغور گندم را برای پنج تا ۶ ساعت روی حرارت ملایم گاز بپزید تا لعاب بیندازد و باز شود. حبوبات را نیز بهصورت جداگانه از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. حبوبات را نیز جداگانه در یک قابلمه با آب بپزید و زمانی که احساس کردید نرم شدند، آنها را در قابلمه بلغور گندم بریزید. شله مشهدی، آشی پرملات و خوشمزه است که طبخ آن به تجربه و دقت و زمان بسیاری احتیاج دارد.
در این حین، هر پنج دقیقه یک بار برنج را از دیواره قابلمه بهسمت بالا جمع کنید تا بهشکل گنبد دربیاید. پس از تبخیر کامل آب، ماهیها را روی برنج بچینید و روی درب قابلمه دمکنی بگذارید. ماش را پس از پاک کردن و شستن، بههمراه آب تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا ماشها خوب بپزند. پس از خنک شدن ماش، آنها را چنگ بزنید تا تفالههای ماش (پوست ماش) جدا شود. یکی از ویژگیهای اصلی این خوراکی محلی، طعم شیرین آن است و از همین رو بیشتر برای دسر مصرف میشود. غذاخوریهای حاشیه زندهرود، خیابانهای اطراف میدان نقش جهان، هتلهای اصفهان و غیره از گزینههای پیش روی شما برای چشیدن بهترین خورش ماست عمرتان هستند که نباید از آن غافل شوید.