ماش، برنج، پیاز، کره، نمک، فلفل و زردچوبه از مواد اصلی تشکیلدهنده ماش پلو هستند. برای آشنایی با طرز تهیه انواع ماش پلو به مجموعه غذاهای محلی کجارو سر بزنید. پیاز خرد شده را با مقداری روغن در یک قابلمه تفت دهید تا خوب طلایی و سرخ شود.
از مشهورترین غذاهای بوشهری میتوان به قلیه ماهی، قلیه میگو، قیمه بوشهری، شکر پلو، رنگینک، یتیمک بوشهری، دمی لخ لاخ، نان قراپیچ، حلوای انگشت پیچ و نان گرده، نان تیری و بسیاری از غذاهای دیگر اشاره کرد. پس از گذشت نیم ساعت، سیبزمینیهای سرخ شده، عدس و آلوی آبکش شده را در تابه بریزید. آبغوره، نمک و زعفران دمکرده را پس از حدود ۹۰ دقیقه در خورش بریزید و غذا را پس از ۱۵ دقیقه سرو کنید.
- شیر سنگی بر روی قبور دلاوران و جوانان بختیاری یادآور تاریخ پرحادثه و پر فراز و نشیب گذشته است.
- ماست و آب را در یک قابلمه بریزید و آنها را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید.
- در ابتدا مواد لازم برای تهیه کباب بختیاری را مشاهده خواهید کرد و سپس طرز تهیه کباب بختیاری را به شما آموزش میدهیم.
- فرش در این استان توسط عشایر و مردمان شهر و روستاهای مختلف تهیه و بافته می شود كه به دلیل نوع نقشه و نوع بافت مخصوص این مردمان زبانزد شده است.
- آبگوشت قنبید با ترکیب نخود، لوبیا سفید، سیبزمینی، قنبید، لیمو عمانی، گوجهفرنگی، گوشت، پیاز، نمک و زردچوبه طبخ شده و با سبزیخوردن، پیاز، ماست یا انواع ترشی سرو میشود.
- اما برای بهتر شدن طعم غذایتان بهتر است از کره محلی و گوشت راسته گوسفندی استفاده کنید.
برای ترش کردن قیمه پیچاق بهجای لیمو عمانی از آب لیمو یا آبغوره استفاده میشود. خورش هویج، یکی از انواع خورشهای لذیذ ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز برمیشود. این خورش را معمولا با نامهای خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی نیز میشناسند. خورش هویج، انتخابی ایدئال برای افرادی است که بهدنبال طعمی منحصربهفرد و متفاوت برای مهمانی خود هستند. در واقع، حضور آلو باعث میشود تا این خورش، طعمی ملس و خوشمزه داشته باشد. ازآنجاکه توجه به آداب و رسوم و برگزاری مراسم سنتی از ویژگیهای بارز این استان است، بسیاری برای دیدن کردن از این مراسم قصد سفر به چهارمحال را پیدا میکنند.
جوجه بختیاری
غذاخوریهای حاشیه زندهرود، خیابانهای اطراف میدان نقش جهان، هتلهای اصفهان و غیره از گزینههای پیش روی شما برای چشیدن بهترین خورش ماست عمرتان هستند که نباید از آن غافل شوید. خورش ماست از آن امضاهای اصیل اصفهانی است که خود بهتنهایی دلیل خوبی برای سفر به خطه از کشورمان محسوب میشود. برای آشنایی با طرز تهیه این پیشغذا یا دسر لذیذ با ما همراه شوید. آش دوغ از آن دسته آشهایی است که کافی است فقط یکبار آن را امتحان کنید تا عاشق آن شوید؛ بهخصوص اگر به طعم ترشی در غذا علاقه داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه آش دوغ اردبیلی، نکات طلایی پخت آش دوغ و انواع آن در ایران آشنا کنیم تا بتوانید یک آش دوغ خوشمزه در خانه درست کنید و از طعم آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.
راهنمای سفر به استان چهارمحال و بختیاری
سیر، بادمجان، گردو، زردچوبه، طعمدهندههای ترشی مانند رب انار، آب انار و نارنج و سبزیهای محلی مثل چوچاق و خالواش از مواد اصلی بسیاری از غذاهای محلی گیلانی هستند. پیازهای مجله خبری غذا خلالی خرد شده را در مقداری روغن محلی یا کره تفت دهید. عدس، پیاز داغ و مرزه که کمی با هم جوش خوردند، رشته آشی را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش با حرارت ملایم جا بیفتد.
سپس مقداری از برنج آبکش کرده را در قابلمه بریزید و یک لایه از مخلوط ماهی سرخ شده را روی آن قرار دهید. پس از بخار کردن برنج، شعله گاز را کم کنید و دمکنی بگذارید تا هزاری دم بکشد. انواع خورش، غذاهای گیاهی، کباب، کوکو، آش، دسر و شیرینی در این خطه از کشور عزیزمان، طبخ و تهیه میشوند و بهقدری مشهور و لذیذ هستند که امکان ندارد تاکنون، نام آنها را نشنیده باشید. آبوهوای مساعد و خاک مرغوب گیلان، سبب شده است تا انواع خوراکیهای طبیعی از جمله صیفیجات، میوهها و حبوبات در این منطقه رشد کنند و شاید به همین دلیل است که غذا در این منطقه، تا این حد متنوع است.