این استان زیبا همچنین مردم خونگرم و مهمان نوازی دارد و گیلان علاوه بر رسم و رسوم متفاوت، دارای تنوع غذایی بسیار زیادی است. در این مقاله به معرفی غذاهای محلی گیلان و بهترین غذاهای گیلان می پردازیم، با ما همراه باشید. چاشنی اصلی غذای ترشی تره، سیر و آب نارنج تازه است و طعم آن را لذت بخش و مایل به ترش میکند.
- برای ناهار و بهخصوص در روزهای بارانی پاییزی سرو میشود.
- این رستوران منوی کاملی از انواع خورشتها و کبابهای گیلکی دارد.
- غذاهای استان گیلان و مازندران که در میان عامه مردم با نام غذاهای شمالی شناخته می شوند از محبوب ترین غذاها در کشورمان هستند که تنوع بسیار بالایی دارند.
- این خورش، طعم ترشی دارد و با گیاه ترشه واش، مرغ، بادمجان، سبزیجات، رب آلوچه و رب انار در ظرف سفالی گمچ تهیه شده و با برنج کته سرو میشود.
- همان طور که از اسم این آش پیداست، ترشی در آن نقش مهمی دارد.
لیست 5 غذا با گوشت چرخ کرده برای ناهار را در این لینک ببینید. فراموش نکنید این رستوران هم فقط برای ناهار سرویس میدهد تا عصر باز است. با این حال در بعضی روزها (مخصوصاً آخر هفتهها) حسابی شلوغ میشود و جای سوزن انداختن هم ندارد. فضای رستوران گمج آرام است و اگر از قبل رزرو نکرده باشید هم میشود زود جای خالی پیدا کرد. همچنین در محوطه آنجا جای پارک به راحتی پیدا میشود و میتوانید با خیال راحت ماشین ببرید. صدها هزار بازی ایرانی و خارجی دیتادار یا بدون دیتا را با ترافیک نیمبها نصب کنید و به سادگی خرید درون برنامهای انجام دهید.
اگر قصد پخت این غذا را دارید بهتر است که همراه آن برنج هم طبخ کنید. البته مردم محلی به همراه این غذا گوجه سرخ شده، بادمجان و سبزی خوردن هم سرو میکنند. ترش تره از دیگر غذاهای محلی رشت محسوب شده اما این غذای محلی در بسیاری از نقاط گیلان پخته میشود. در مواد اولیه ترش تره گوشت وجود ندارد بنابراین افرادی که گیاه خوار هستند میتوانند با خیال راحت این غذای لذیذ را امتحان کنند.
سیرواویج
انواع خورشت ایرانی که مختص شمال کشور هستند را می توانید با مرغ آماده کنید و در این بخش ما به معرفی ۳ مورد پرداخته ایم. بادمجان، پیاز، رب انار، گوجهفرنگی، زردچوبه و مغز گردو مواد اصلی این خورش خوشمزه را تشکیل میدهند. شش انداز بادمجان را میتوانید با کته و یا نان سنگک میل کنید.
مواد را در یک گوشه تابه جمع کنید و در گوشه دیگر، تخممرغها را بشکنید. پس از پخت تخممرغ، آنها را خرد کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید. خورش شامی ترش سنتی گیلان یا به قول خود اهالی گیلانی «ترشه شامی» و «ترشه آب» یکی از قدیمیترین و اصیلترین خورش های گیلانی و ایرانی است. یک خورش ساده، سریع و فوری که هم با رب گوجه و هم با رب انار طبخ می شود.
فراتر از یک متن یا تصاویر آموزشی برای شما همراهان
این غذا به دلیل وجود کدوحلوایی مقدار قابل توجهی پتاسیم دارد و ویتامین C موجود در انار بر خواص آن میافزاید. محلیها کئی انار را برای رفع کمخونی هم تجویز میکنند. به جز انار و کدو حلوایی در این غذا از لوبیا چیتی، عدس، سیر، پیاز، گردو، روغن و زردچوبه نیز استفاده میشود. مرغ ترش یک غذای لذیذ شمالی است که به دو نوع مازندرانی و گیلانی طبخ می شود. ترکیبات این غذا تخم مرغ، برنج، سیر، سبزیهای اسفناج، جعفری، گشنیز، نعناع خالواش و آب نارنج است. یک غذای شمالی با رب انار بسیار خوشمزه که در مهمانی و مجالس درست میشه و خیلی طرفدار دارد.
جهت آماده سازی بادمجان شکم پر باید بادمجان ها به صورت عمودی برش داده شود و سپس آن ها را در آب نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. پیاز و گردو آسیاب شده نیز باید به همراه سبزی های معطر تفت دهید. در کنار این غذا می توانید از ماست و ترشی نازخاتون شمالی نیز استفاده کنید. همچنین اگر برخی سبزی های محلی شمالی را در دسترس نداشته باشید می توانید از نعناع و ریحان استفاده کنید. مواد شما اگر اضافه بود می توانید در گوجه نیز آن ها را بریزید و گوجه شکم پر را در کنار غذایتان سرو کنید. رب انار و رب گوجه فرنگی را در یک کاسه بریزید و بهتدریج دو لیوان آب به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
۶. تاس کباب گیلانی و طرز تهیه آن
غذاهای محلی گیلان با طعم های به یادماندنی و فوق العاده ای که دارد، یکی از بهترین جاذبه های اصلی سفر کردن به استان گیلان نیز محسوب می شود. یک غذای ساده و خوشمزه و در دسترس؛ دوپتی همان غذایی است که به راحتی آماده سرو میشود و میتوانید از خوردنش لذت ببرید. برای تهیه این غذا دوغ را به حبوبات پختهشده اضافه میکنند و سیر داغ هم در آن میریزند. همچنین غذاهای شمالی محبوب دیگری نیز بین مردم ایران شناخته شده هستند.
در کنار این شامی خوشمزه میتوانید از سیر تازه، باقلا خام، کال کباب و … باتوجهبه سلیقه خود استفاده کنید. کیفیت بالا و طعم و مزه بینظیر این غذاها را میتوانید از میزان بالا رفتن وزن خود پس از هر بار برگشت از شهرهای شمالی، بهخوبی متوجه شوید. آغوز مسما را با گوشت اردک درست می کنند و همین موضوع علت اصلی لذیذ بودن آن است و قطعا نمی توان از این غذا صرف نظر کرد.