برای تجربه بهتر ، مرورگر خود را به کروم، فایرفاکس، اوپرا یا اینترنت اکسپلولر تغییر دهید. زیتون مناسب برای تهیه این پیش غذا، باید بدون هسته و ریز باشد. در برخی از مناطق بهجای آبغوره از سرکه استفاده میکنند. در مازندران، نازخاتون را بهعنوان چاشنی در کنار لوبیا پلو مصرف میکنند.
- در آخر، کوکو را به قسمت بالای فر منتقل کنید تا روی کوکو بادکوبهای طلایی و برشته شود.
- قیسی و کشمش تفت داده شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا غذا برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر با درب نیمه باز روی حرارت ملایم بپزد.
- ادویهجات ، گوشت چرخکرده و پیاز درشت رنده شده را با هم مخلوط کنید و ورز دهید.
- سپس اشپلها را بههمراه انار و گلپر دوباره در تابه بریزید.
- جالبه بدانید که شمالی ها معمولا این غذا را در ظرف های سفالی مخصوصی به اسم گمج درست می کنند که در قدیم کاربرد زیادی داشت.
مازندرانیها با ترکیب عدس، باقلا، اسفناج سرخ شده، گوشت، گردوی ساییده شده و نمک و فلفل غذایی خوشمزه به نام قلیه میپزند که عطر و طعمش هوش از سرتان میبرد. در لحظات آخر طبخ به این غذا دانههای انار هم اضافه میشود و به هنگام سرو بر روی آن سیر داغ میریزند. سیر رنده شده و مرغ و زردچوبه و فلفل رب انار و سبزیجات را اضافه کنید و تفت دهید، آب داغ و نمک را اضافه کنید و صبر کنید تا یک ساعت خورشت جا بیافتد.
پیاز خرد شده را بههمراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا سبک و شیشهای شود؛ سپس مرغهای خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا رنگ آنها عوض شود. زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی ادویهها دربیاید. در ادامه سه لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از جوشیدن آب، شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغها بپزند.
۹. شاه کوکوی ماسالی و طرز تهیه آن
شما میتوانیدمواد را بهجای پختن برای ۱۵ دقیقه در فر گرم شده قرار دهید. در سبزی قلیه ماهی شمالی، مقدار گشنیز باید چهار برابر شنبلیله باشد؛ زیرا زیاد بودن شنبلیله باعث تلخ شدن خورش میشود. شما میتوانید گوجهفرنگی را از طرز تهیه ورقه حذف کنید. این غذا را در کنار برنج کته و سبزی خوردن و سیر ترشی سرو کنید. آش ترش اردبیل، علاوه بر لوبیا و باقالی، دارای عدس و رب انار هم است.
سپس دارچین، فلفل و زردچوبه را به آنها بیفزایید و کمی تفت دهید تا بوی ادویهها دربیاید. در برخی طرز تهیهها،گوجهسبز را میجوشانند، پوسته و هسته آن را جدا کرده و به آن شکر اضافه میکنند. سپس پیاز را در روغن کمی تفت میدهند، گوشت را به آن اضافه میکنند و هم میزنند.
۷-مالا بیچ با ماهی شکم پر
این غذا که بیشتر شبیه به املت اسفناج است، در برخی از مناطق کشور با نام گل در چمن نیز شناخته میشود. دستور پخت نرگسی اسفناج بسیار ساده است و به زمان کمی نیاز دارید. شما برای تهیه نرگسی اسفناج، به اسفناج، سیر و پیاز داغ و تخممرغ نیاز دارید. شما میتوانید این خورش را در هر فصلی از سال با سیر تازه یا سیر فریزری درست کنید. سیر تازه از نظر ظاهری شباهت زیادی به پیازچه دارد و در فصل پاییز و بهار در میوه فروشیها و بازار میوه و سبزی پیدا میشود. توجه داشته باشید که هر چقدر برگهای سیر، نازکتر و ظریفتر باشند، غذاهای شما خوشمزهتر خواهند شد؛ پس در زمان خرید به برگها و ریشه سیر دقت کنید.
بقیه مواد را نیز به زیتون پرورده اضافه کنید و پس از مخلوط کردن، آنها را برای یک تا دو روز در یخچال قرار دهید تا مزهدار شوند. ناز خاتون یا بورانی بادمجان، یک پیش غذا و چاشنی شمالی است که با بادمجان، سیر، ریحان یا نعنا و آبغوره درست میشود. ناز خاتون را معمولا با غذاهایی چون شامی کباب، مرغ و عدس پلو بهعنوان چاشنی سرو میکنند. تاس کباب، یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در هر نقطهای از کشورمان به یک شکل طبخ میشود. پلاکباب یا پلوکبابی، یکی از غذاهای مجلسی و محبوب گیلانی است که با گوشت و برنج محلی کته درست میشود. این غذای لذیذ را معمولا با باقالی خشک یا تازه، تخم ماهی شور (اشپل)، پیاز و گردو سرو میکنند.
در ضمن یکی از وجوه تفاوت این شامی، سسی است که شامی در آخرین مرحله در آن پخته می شود. برای خواندن طرز تهیه خورش شامی ترش یا ترشه شامی گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. «غورابیج» یک غذای گیلانی است که معمولا با ماهی کولی درست می شود و شبیه خورش فسنجان است.
۳. دوش کول کباب و طرز تهیه آن
شما میتوانید ماهی را درون فویل آلومینیومی پیچیده و در میان زغال نیز آن را آماده کنید. مرغ شکم پر شمالی دستور پخت های متفاوتی دارد و معمولاً در لیست غذاهای شمالی در فر آن را آماده می کنند. جهت تهیه این غذا شما به یک مرغ کامل، سبزی های معطر شمالی مانند گشنیز، نعنا، چوچاق و خالوش، مغز گردو و رب انار، آلو بخارایی و زرشک نیاز دارید.